Image default
Πολιτική

Κατρούγκαλος για Voucher: Πάντα γινόταν πάρτι με τα κονδύλια ΕΣΠΑ στα κέντρα κατάρτισης

«Δημοσιεύματα δείχνουν, ότι υπάρχουν διασυνδέσεις αρκετών από αυτών, που πήραν τα προγράμματα με κυβερνητικά στελέχη», ανέφερε ο πρώην υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγαλος

«Από τον Μάρτιο υπήρχε άρση των περιορισμών που πράγματι υπήρχαν στο ΕΣΠΑ, για απευθείας ενίσχυση των ελευθέρων επαγγελματιών, ακριβώς λόγω της κρίσης» δήλωσε στο «Status 107,7» ο πρώην υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγαλος.
«Είχαμε επιστολή από την αρμόδια κοινοτική επίτροπο, προς όλα τα κράτη-μέλη και προς την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει δημοσιοποιηθεί και έλεγε στην κυβέρνηση ότι μπορούσε να δώσει άμεσα βοήθεια και στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους επιστήμονες, όπως έδωσε και σε όλους τους άλλους», ανέφερε.
 
«Η διαδικασία, όπως έγινε τόσο γρήγορα με την τηλεκατάρτιση επιστημόνων, απέκλεισε όλα τα πανεπιστήμια, τα οποία έχουν εξαιρετικά ΚΕΚ. Αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι ήταν αρκετό μόνο για όσους ήταν προειδοποιήμενοι από την κυβέρνηση, ότι επρόκειτο να γίνει τέτοια πλατφόρμα», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

 
«Δημοσιεύματα δείχνουν, ότι υπάρχουν διασυνδέσεις αρκετών από αυτών, που πήραν τα προγράμματα με κυβερνητικά στελέχη και στο υπουργείο Εργασίας. Το μεγάλο διαφαινόμενο σκάνδαλο φαίνεται να έχει να κάνει με τις πλατφόρμες. Φαίνεται ότι όλη η υπόθεση έγινε για να δοθεί ένα μεγάλο δώρο 80 εκατ. σε φιλικούς προς την κυβέρνηση επιχειρηματίες».
 
Αναφορικά με τα ΚΕΚ, ο πρώην υπουργός είπε ότι «είχαμε προσπαθήσει να βάλουμε κάποια κριτήρια, ήταν από τα πράγματα που γινόταν πάρτι πάντοτε, γιατί κακά τα ψέματα το κριτήριο των κυβερνήσεων πολλές φορές, εμείς προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε, ήταν ότι υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα στο ΕΣΠΑ, να πάνε, χωρίς να εξετάζουμε ούτε την ποιότητα, ούτε το αποτέλεσμα της κατάρτισης.»
 «Ο κ. Μητσοτάκης είπε στο διάγγελμά του ότι η ‘λογοδοσία είναι σύμφυτη με τη Δημοκρατία’ και παρόλα αυτά αρνείται να πάει στη Βουλή και να απαντήσει στην κοινοβουλευτική ερώτηση που του απευθύνει ο κ. Τσίπρας, ενώ τα ερωτήματα είναι πολύ εύλογα, όπως φάνηκε. Για να αποφύγει να απαντήσει απευθείας στα ερωτήματα, φαίνεται ότι θέλει να μετατρέψει τη συζήτηση σε μία ενημέρωση πολιτικών αρχηγών, κάτι που είχαμε και πριν από το Πάσχα και που δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό της Βουλής. Από τη στιγμή, που δεν είναι μόνο πολιτική ευθύνη, γιατί εμείς θέτουμε και ζήτημα σκανδάλου, δεν μπορεί να μείνει έτσι το πράγμα, είναι σαν να κρύβεται η κυβέρνηση, να αναλαμβάνει μισή την ευθύνη για να μην την πάρει ολόκληρη», δήλωσε ο πρώην υπουργός.Ειδήσεις σήμερα:Ερευνητές του ΜΙΤ εντόπισαν τα κύτταρα που στοχεύει ο νέος κορωνοϊόςΗΠΑ: Ο Τραμπ «τα έβαλε» με τον διευθυντή του CDC και τον κάλεσε να διαψεύσει τις δηλώσεις τουCOVID-19: Το πείραμα της Μυκόνου

Σχετικα αρθρα

Times του Λονδίνου: Οι Έλληνες τηρούν τα μέτρα, η δημοφιλία του πρωθυπουργού ενισχύεται

admin

Μήνυμα από ΗΠΑ: Όλα τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο

admin

«Η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη ακόμα και για ένα άτακτο Brexit»

admin

Έτοιμη να ξεχρεώσει μέρος των οφειλομένων στο ΔΝΤ η κυβέρνηση

admin

Σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης γιατί «απεργούν λίγοι και ταλαιπωρούνται πολλοί»

admin

Μητσοτάκης: Η αποπληρωμή του δανείου από το ΔΝΤ ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας

admin

Κικίλιας: Έρχεται νομοσχέδιο για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην προσχολική ηλικία

admin

Χατζηδάκης για Κλιματική Αλλαγή: Αποφασισμένη η Ελλάδα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της «μάχης»

admin

Κυρίτσης για διαμαρτυρία-μπάρμπεκιου: Κλιμάκωση της ανοησίας, του μίσους και της σκ@@ψυχιάς

admin

Σε διαβούλευση ο Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

admin

Τον Ντέιβιντ Μπλατ θα συναντήσει ο Βασίλης Κικίλιας

admin

Υπόθεση Novartis: Καταθέτει η Ελένη Ράικου

admin

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του δήμου Αθηναίων

admin

Γεωργιάδης: Όλοι όσοι σχετίζονται με την υπόθεση Novartis θα κληθούν στη Βουλή να καταθέσουν

admin

Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων: Η Τουρκία παίζει εκ του ασφαλούς στον Έβρο

admin

Όσα αλλάζουν για τα διπλώματα οδήγησης, τι θα γίνει με τις «γουρούνες»

admin

Η απόφαση της «Καρλσρούης»: Διχάζει και την γερμανική κυβέρνηση η παρέμβαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου

admin

Αυθαίρετα από το 2020 κτίρια που δεν έχουν πρόσβαση σε ΑμΕΑ

admin