Image default
Οικονομία

Credit Suisse:5 λόγοι για να αγοράσετε μετοχές

Οι παγκόσμιοι στρατηγικοί αναλυτές της Credit Suisse εξέδωσαν νέα καθοδήγηση στους επενδυτές μετοχών: Η εγγύς περίοδος δεν φαίνεται υπέροχη, αλλά το επόμενο έτος φαίνεται πολλά υποσχόμενο.

Αυτή η μακροπρόθεσμη ανοχή ενημερώνει τη σύσταση της εταιρείας να αγοράσει πτώσεις στο χρηματιστήριο όταν τους δοθεί η ευκαιρία. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να υλοποιηθούν τα σταθερά κέρδη, αλλά η Credit Suisse λέει ότι μια τέτοια στρατηγική θα αποφέρει αποτελέσματα για τους υπομονετικούς επενδυτές.

“Θα αγοράζουμε αδυναμία και αναμένεται τέλος – 21 τα επίπεδα της αγοράς να είναι πολύ υψηλότερα “, δήλωσε η ομάδα με επικεφαλής τον στρατηγικό Andrew Garthwaite στους πελάτες σε μια έκθεση της Τετάρτης, αναφερόμενη στο τέλος του 2021.

Οι στρατηγικοί βλέπουν το S&P 500 πέφτει στο 2, 700 στο τέλος αυτού του έτους, και αυξάνεται σε 3, 100 του χρόνου; ο δείκτης διαπραγματεύτηκε περίπου 2, 800 στη συνεδρία της Τετάρτης. Η πρόταση αγοράς τους είναι ακόμη και όταν η εταιρεία αναμένει μια μικρή πτώση στο τέλος του έτους.

Οι αγορές μετοχών σε όλο τον κόσμο έχουν πέσει φέτος, ταλαντεύονται άγρια ​​καθώς οι προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας του κοροναϊού έχουν επηρεάσει τα εταιρικά κέρδη, τις καταναλωτικές δαπάνες και τη συνολική οικονομική ανάπτυξη.

Το S&P 500 έχει συγκεντρώσει περίπου 26% από το χαμηλό του στα τέλη Μαρτίου, καθώς η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην πανδημία με δημοσιονομικά κίνητρα, με στόχο να μετριάσει το χτύπημα της πανδημίας.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones, από την πλευρά του, αποχώρησε από τη μεγαλύτερη αγορά ταύρων που καταγράφηκε τον περασμένο μήνα μόνο για να επανέλθει τεχνικά σε μια νέα εντός εβδομάδων.

Στην Credit Suisse, οι στρατηγικοί υπογράμμισαν τη σκέψη τους σε πέντε βασικά σημεία σχετικά με το γιατί το τρέχον περιβάλλον προσφέρεται για αγοραστικές ευκαιρίες.

Οι κίνδυνοι που καταγράφουν σε αυτήν τη συνολική διατριβή περιλαμβάνουν την «πρόωρη δημοσιονομική αυστηρότητα» από την κυβέρνηση και την περιορισμένη ασυλία μεταξύ των ατόμων που έχουν αναρρώσει από τον ιό. Πολλοί στρατηγικοί της Wall Street έχουν επισημάνει τον αριθμό των νέων μολύνσεων από κοροναϊούς ως την κύρια μέτρηση για την αξιολόγηση της κατεύθυνσης και της ανάκαμψης της αγοράς.

1. “Πρέπει να προσεγγίσουμε τα επίπεδα του ΑΕΠ πριν από τον ιό στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέχρι το τέλος – 2021. “

Με εκτίμηση για το τέλος του έτους 2021 ανάκαμψη, οι στρατηγικοί βασίζονται στις απόψεις των οικονομολόγων της Credit Suisse σχετικά με το πότε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα επιστρέψει στα επίπεδα πριν από τον ιό.

Αυτό είναι πιο αισιόδοξο από την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο η εταιρεία θεωρεί ως «συναίνεση», και δεν ζητά την ανάκαμψη της οικονομικής παραγωγής τόσο σύντομα.

“Σε μεγάλο βαθμό, πιστεύουμε ότι έχουμε δει την κατάλληλη νομισματική και δημοσιονομική απόκριση που απαιτείται για να επιστρέψουμε στα επίπεδα του ΑΕΠ πριν από τους ιούς – 2021, “έγραψαν οι στρατηγικοί.

Τον περασμένο μήνα, η Federal Reserve μείωσε το επιτόκιο αναφοράς δύο φορές και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πέρασε ένα πακέτο τόνωσης 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ. Μέρος αυτής της προσπάθειας περιελάμβανε ένα πρόγραμμα δανείων μικρών επιχειρήσεων για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα και τους υπαλλήλους τους.

“Το κλειδί είναι εάν διαθέτουμε το κατάλληλο επίπεδο συστημάτων εγγύησης δανείων για να αποτρέψουμε μια πολύ μεγάλη αύξηση των πτωχεύσεων και πολύ μεγάλα ποσά δημοσιονομικής χαλάρωσης για να αντισταθμίσει την αύξηση των δεικτών εξοικονόμησης, “έγραψε η Credit Suisse.

2. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για ανακούφιση κάποιου πόνου θα «παραμείνουν εύκολες»

Οι στρατηγικοί πιστεύουν ότι η δημοσιονομική πολιτική «θα παραμείνει εύκολη» και ότι «τα εύκολα χρήματα, εύκολη δημοσιονομική πολιτική, και οι κεντρικές τράπεζες που ενθαρρύνουν την υπέρβαση του πληθωρισμού θα επιτρέψουν στον πληθωρισμό να αυξηθεί στη γειτονιά μεταξύ 2,5% και 3%.

Με άλλα λόγια, η Credit Suisse πιστεύει ότι η χαλάρωση των όρων δανεισμού από την Fed – σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές προσπάθειες δημοσιονομικής τόνωσης – θα ενισχύσει την αγορά στο μέλλον.        

Στην πραγματικότητα, η ομάδα πιστεύει ότι το “μόνο οικονομικά και πολιτικώς ρεαλιστική λύση “από αυτήν την τρέχουσα κρίση είναι” μια πολύ εκτεταμένη περίοδος αρνητικών πραγματικών επιτοκίων. ”

Ταυτόχρονα, είπαν το Modern Monetary Η θεωρία – μια θεωρία ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να εκτυπώσουν περισσότερα χρήματα για να αποφύγουν ένα έλλειμμα, διατηρώντας παράλληλα ένα καπάκι για τον πληθωρισμό – θα δώσει τώρα στην κυβέρνηση κάλυψη για να διατηρήσει χαλαρή δημοσιονομική πολιτική.

3. Το ασφάλιστρο κινδύνου ιδίων κεφαλαίων αποδεικνύεται ένα πιο αξιόπιστο δείκτη της κατεύθυνσης της αγοράς από τον λόγο τιμής προς κέρδη.

Οι στρατηγικοί ξεμπλέκουν δύο σύνθετα μετρητές των αποδόσεων της αγοράς και της αξίας σε έναν από τους κύριους λόγους για την πρόβλεψη ανάκαμψης της αγοράς το επόμενο έτος.

Το ασφάλιστρο κινδύνου ιδίων κεφαλαίων αντικατοπτρίζει μια πιο ακριβή εικόνα της την υγεία της αγοράς από την αναλογία τιμής προς κέρδη (P / E), το μέτρο της τιμής της μετοχής μιας εταιρείας προς τα κέρδη ανά μετοχή, ανέφεραν.

“Το ERP παραμένει υποστηρικτικό, σε αντίθεση με το P / E”, έγραψαν.

Το ασφάλιστρο κινδύνου ιδίων κεφαλαίων ή “ERP” αναφέρεται προς την επιπλέον απόδοση οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν να λάβουν επενδύοντας σε μετοχές, παραδοσιακά πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία από τα κρατικά ομόλογα ασφαλούς καταφυγίου, για παράδειγμα.

“Βασισμένο στο P / Es, θα περίμενε κανείς την αγορά να χτυπήσει νέα χαμηλά, “έγραψαν,” αλλά το κλειδί είναι ότι η μόνιμη πτώση της απόδοσης των πραγματικών ομολόγων ανεβάζει το ERP, “αναφερόμενοι σε αποδόσεις που αντιπροσωπεύουν το ποσοστό του πληθωρισμού.

4. Η μελλοντική αγορά μερισμάτων έχει μειωθεί πάρα πολύ, υποδηλώνοντας ότι υπάρχει ανοδική πορεία.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι στρατηγικοί πιστεύουν ότι η ευρύτερη αγορά μετοχών είναι έτοιμη να αυξηθεί το επόμενο έτος είναι το πόσο δραματικά έχει πέσει η αγορά μελλοντικών μερισμάτων. Στα μάτια τους, ήταν πολύ ακραία κίνηση.

Τα μελλοντικά συμβόλαια μερισμάτων είναι εξελιγμένα συμβόλαια παραγώγων με διαπραγμάτευση που επιτρέπουν στους επενδυτές να τοποθετούν στοιχήματα γύρω από μια εταιρεία μελλοντικές πληρωμές μερισμάτων στους μετόχους.

Αυτή η κατεύθυνση της αγοράς μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες σχεδιάζουν να ξοδέψουν τα μετρητά τους και, κατ ‘επέκταση, μια εικόνα της ευρύτερης υγείας τους.

“Είναι σαφές ότι η αγορά δεν ανταλλάσσει μελλοντικά κέρδη, αλλά κάνει συναλλαγές μελλοντικών μερισμάτων “, έγραψαν, προσθέτοντας ότι τα μελλοντικά συμβόλαια μερίσματος για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο” φαίνονται πολύ απαισιόδοξα “.

“Πραγματικά παλεύουμε να δούμε 2021 Το DPS στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το ΗΒ μειώθηκε κατά 28% προς την 56% από τα επίπεδα πριν από τους ιούς έδωσαν την άποψή μας για την ανάκαμψη “, πρόσθεσαν, αναφερόμενος στα” μερίσματα ανά μετοχή “.

Αρκετές εταιρείες έχουν αποσύρει τις προγραμματισμένες πληρωμές μερισμάτων σε μια προσπάθεια διατήρησης μετρητών τις τελευταίες εβδομάδες.

Για παράδειγμα, η Ford είπε τον περασμένο μήνα ότι θα αναστείλει το μέρισμα της, μια κίνηση που θα σώσει την αυτοκινητοβιομηχανία με ετήσιο επιτόκιο 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εκτίμηση του -.

5. “Η ιστορία δεν είναι οδηγός.”

Όσον αφορά την αξιολόγηση του τρέχοντος περιβάλλοντος της αγοράς σε σχέση με προηγούμενες περιόδους που έχουν δει αγορές αρκούδων, “η ιστορία δεν είναι οδηγός αυτή τη φορά “, ανέφεραν οι στρατηγικοί.

Έκαναν την ιδέα ότι η πρόσφατη ανάκαμψη της αγοράς από τα χαμηλά του Μαρτίου είναι στην πραγματικότητα ένα “ράλι της αγοράς αρκούδων” ή μια προσωρινή, βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη στο το μέσο μιας αγοράς μακροπρόθεσμης αρκούδας. Οι αναλυτές της Bank of America συνέκριναν την πρόσφατη κίνηση στο ράλι της αγοράς αρκούδων κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανέφερε η Markets Insider αυτή την εβδομάδα.

Αλλά αυτό δεν φαίνεται να ισχύει, και το S&P 500 δεν θα πέσει κάτω από τα χαμηλά του τέλους Μαρτίου, είπε η Credit Suisse.

Εδώ είναι η σκέψη των στρατηγικών: Οι αγορές αρκούδων σε συνδυασμό με οικονομικές ύφεση συνήθως βιώνουν χαμηλά τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση μιας αγοράς. Αλλά από τότε 1940, τα λεγόμενα ράλι της αγοράς αρκούδων ήταν τόσο μεγαλύτερα από ό, τι 21% – ενώ τα αποθέματα έχουν ανέβει 28. 5% στο αποκορύφωμά τους αυτόν τον μήνα.

“Είναι το μεγαλύτερο ράλι της αγοράς αρκούδων από τότε 1940 … αν πρόκειται για ράλι στην αγορά αρκούδων “, έγραψαν.

Πρόσθεσαν: “Το βασικό ερώτημα είναι αν η τρέχουσα κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική από τις προηγούμενες μειώσεις για να μας πείσει ότι έχουμε δει χαμηλά την αγορά, πιστεύουμε ότι είναι.”

Σχετικα αρθρα

Μηταράκης: Δίνουμε σαφείς οδηγίες για τη χορήγηση ΑΜΚΑ

admin

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 840 μονάδες

admin

Moody’s: Αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας

admin

Κριστίν Λαγκάρντ: 100 ημέρες επικεφαλής της ΕΚΤ

admin

ΟΔΔΗΧ: Εκδόσεις ομολόγων 4-8 δισ. ευρώ το 2020

admin

Απολογία Ευκλείδη για το υπερπλεόνασμα του 2017: Δεν φταίγαμε εμείς, μας ανάγκασαν

admin

Κ. Χατζηδάκης για EastMed: Συνασπισμός δυνάμεων για την ειρήνη και την πρόοδο της περιοχής

admin

Nova & Sephora: Μια virtual συνεργασία για cloud υποδομές με όφελος & ασφάλεια

admin

Γαλλία: «Χειρόφρενο» και στην οικονομία λόγω απεργιών για το συνταξιοδοτικό

admin

Κληρονομιά πρώτης κατοικίας: Τα αφορολόγητα ποσά και οι προϋποθέσεις απαλλαγής

admin

Ηλεκτρονικές αποδείξεις : Ποιες χρειάζεται να μαζέψετε για να γλιτώσετε φόρο

admin

Αδήλωτα τετραγωνικά : Αντίστροφη μέτρηση για τις διορθώσεις και τις νέες χρεώσεις

admin

Ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης με ευκαιρίες και αγκάθια

admin

Οργιο φοροδιαφυγής με εικονικά τιμολόγια – Επιχείρηση έκρυψε 4,2 εκατ. ευρώ

admin

Υπ. Εργασίας: Εγκρίθηκε κονδύλι για νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 7.980 δικαιούχους

admin

ΣΕΒ: Απόκλιση 10 ποσοστιαίων μονάδων από τους δημοσιονομικούς στόχους 2020 – 2021

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε την όρεξη του ΣΕΒ

admin

Πρώτη κατοικία : Όσοι ενταχθούν στην πλατφόρμα θα την σώσουν

admin