Image default
Πολιτική

Βουλή – Γεραπετρίτης: Κρεσέντο εχθροπάθειας η τοποθέτηση Τσίπρα

Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχτηκε την αστοχία στο θέμα των ΚΕΚ και προανήγγειλε συνολική αναμόρφωση του πλαισίου για την κατάρτιση στην Ελλάδα

Ως κρεσέντο μισαλλοδοξίας και εχθροπάθειας χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με παρέμβασή στην Ολομέλεια της Βουλής.
Απαντώντας στην τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Ακούσαμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα κρεσέντο εχθροπάθειας», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε «Ακούσαμε να μιλά για ρεζίλι των σκυλιών, για ψέματα, για τηλέφωνα του πρωθυπουργού για να μην πάρουν διαφήμιση συγκεκριμένα ΜΜΕ. Αυτός είναι ο λόγος της αντιπολίτευσης. Ακούσαμε επίσης ότι το κλίμα επιτυχίας της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα των ελεγχόμενων ΜΜΕ. Μάλλον ελέγχουμε και τα διεθνή ΜΜΕ που επαινούν την χώρα για κάτι που θα έπρεπε να είμαστε όλοι υπερήφανοι. Η επιτυχία δεν είναι της κυβέρνησης αλλά του ελληνικού λαού».
Αναφορικά με την υπόθεση των ΚΕΚ είπε: «Υπήρξε πράγματι αστοχία. Γιατί; Η επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν να υπάρξει απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων. Η απόφαση της Ευρωπαικής Επιτροπής να στηριχθούν απευθείας οι επιστήμονες ήταν μεταγενέστερη της κυβερνητικής απόφασης. Διαπιστώσαμε με παρεμβάσεις της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης ότι το πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα που εμείς επιθυμούσαμε και στο προσωπικό επιστημονικό και προβήκαμε σε άμεση κατάργηση του προγράμματος. Κάνουμε και κάτι σημαντικότερο. Δηλώνουμε ότι θα υπάρξει μια συνολική αναμόρφωση του πλαισίου επι της βάση του οποίου γίνεται η κατάρτιση στην Ελλάδα και κάποια στιγμή θα δούμε αν έχουν βάση οι ενστάσεις. Θα αναμορφώσουμε το πλαίσιο για γνήσια και ποιοτική κατάρτιση. Εμείς αναλαμβάνουμε το τίμημα να καταργήσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίς να θιγούν οι ωφελούμενοι και δεσμευόμαστε για νέο πλαίσιο υγιές».
Τέλος, ο υπουργός επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της διαρκούς λογοδοσίας δρομολογεί την ερχόμενη εβδομάδα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση «για όλο το πακέτο της κυβέρνησης και για την τηλεκατάρτιση ώστε η εθνική αντιπροσωπεία να γνωρίζει ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα και εκεί θα ακουστούν όλα και θα λογοδοτήσουμε όλοι».

Σχετικα αρθρα

Δένδιας για διερευνητικές με Τουρκία: Να συνεχιστούν σε θετικό περιβάλλον, χωρίς προκλήσεις

admin

Δένδιας: Οι προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις υπονομεύουν τις διερευνητικές επαφές

admin

Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν με εικόνες πολεμικών πλοίων να ανοίγουν πυρ

admin

Τσίπρας από Λάρισα: Τώρα προέχει να δοθούν οι αποζημιώσεις

admin

Τσίπρας από τις σεισμόπληκτες περιοχές: Προέχει η άμεση στήριξη των πληγέντων

admin

Ελληνοτουρκικά: Ο Τσαβούσογλου «φαντασιώνεται» συμφωνία Τουρκίας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ, αλλά το Κάιρο έχει άλλη άποψη

admin

H Αθήνα αποδομεί ισχυρισμούς της Άγκυρας περί προσέγγισης με το Κάιρο – Τι δηλώνουν πηγές

admin

Μπορέλ για Κυπριακό: Η επίλυση δεν θα αρχίσει από το μηδέν – Χρειάζεται καλή προετοιμασία

admin

Σεισμός στην Ελασσόνα – Πέτσας: Τη Δευτέρα κατατίθενται 300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο δήμο

admin

Γεραπετρίτης: Θα είμαστε πολύ καλύτερα το Πάσχα

admin

Γεραπετρίτης: Σκοπός μας εντός του Μαρτίου να ανοίξει σταδιακά, η αγορά και η κοινωνία

admin

Κατατέθηκε στη Βουλή η επενδυτική συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός

admin