Image default
Οικονομία

Θεοχάρης στο MEGA: Μεγάλη η ζημιά σε τουρισμό και οικονομία από τον κοροναϊο

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, όπου ανέλυσε το σχέδιο στήριξης της κυβέρνησης για τον τουρισμό.

«Η ζημιά στον τουρισμό και την οικονομία θα είναι μεγάλη, η πραγματικότητα δε θα έχει καμία σχέση με το 2019», υποστήριξε ο υπουργός. Ωστόσο, παραδέχτηκε πως η χώρα φαίνεται να δείχνει πως κάτι σοβαρό γίνεται, καθώς υπάρχει επαγγελματισμός και σεβασμός προς τον πολίτη και τον φιλοξενούμενο.

Είναι σημαντικό, σημείωσε, «η οικονομική μηχανή να ξεκινήσει με κάποιο τρόπο, διαφορετικά η ζημιά θα είναι πιο μακροπρόθεσμη και πιο βαθιά». Ο εσωτερικό τουρισμός μπορεί να βοηθήσει, «δεν πρέπει όμως να έχουμε μεγάλες προσδοκίες για αυτόν», γιατί το μέγεθός του δεν μπορεί να κάνει την αλλαγή και δε φέρνει και συνάλλαγμα. Για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις την εποχή αυτή, είπε πως θα δοθούν σύντομα οδηγίες.

Στα αιτήματα των τουριστικών φορέων, ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε πως για να ξεκινήσει ο τουρισμός υπάρχουν επιχειρησιακές και οικονομικές προϋποθέσεις. Το σίγουρο είναι πρέπει να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού τόσο από πλευράς μάρκετινγκ και προβολής όσο και από πλευράς μείωσης φόρων.

«Η χώρα έχει τη δυνατότητα να βγει με μια καμπάνια για τη χώρα χωρίς παραφωνίες. Επιβάλλεται η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα, των περιφερειών, του υπουργείου με τον ΕΟΤ ώστε να έχει η χώρα επιτέλους μια φωνή. Αυτό θα συμβεί για τρεις μήνες και από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να εξειδικεύσει την καμπάνιά του για τη χώρα», υποστήριξε ο υπουργός.

Στη συνέντευξη παρενέβη και ο εκ Γερμανίας Ιδιοκτήτης Ταξιδιωτικού Γραφείου στο Ντίσελντορφ, Στέργιος Βοζίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τους Γερμανούς για την Ελλάδα ως καλοκαιρινό προορισμό. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, από τον Ιούνιο κι μετά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα, καθώς «οι Γερμανοί επιλέγουν την Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλο προορισμό».

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοχάρης μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα ταξίδια από χώρα σε χώρα την επόμενη μέρα, αλλά κυρίως για το πώς θα υποδέχεται η Ελλάδα τους τουρίστες. «Χρειάζονται προϋποθέσεις και απαραίτητες διαδικασίες. Αυτές θα συμφωνηθούν με την επιτροπή», υποστήριξε ο υπουργός και τόνισε πως «πρωτίστως πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών».

Για τους εργαζομένους που πλήττονται ή χάνουν το μεροκάματο, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τις επιχειρήσεις ώστε να ανοίξουν με όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους και όσοι δεν μπορέσουν να απορροφηθούν να στηριχθούν με τον κατάλληλο τρόπο.

-

Σχετικα αρθρα

Κοροναϊός: «Καμπανάκι» από την Παγκόσμια Τράπεζα, ζητεί να ενισχυθεί η επίβλεψη της υγείας

admin

ΕΕ: Η αντιπρόταση του κουαρτέτου της λιτότητας για το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Ο Γιάννης Στουρνάρας πρόεδρος της Επιτροπής Επιθεώρησης της ΕΚΤ

admin

Εφορία – 24 δόσεις: Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη νέα ρύθμιση οφειλών

admin

Προωθούνται νέα έργα με γραφένιο στην ευρωπαϊκή βιομηχανία και με ελληνική συμμετοχή

admin

Οργή κατά Σολτς για το «όχι» στο δωρεάν εισόδημα των 1.200 ευρώ

admin

Ευρωζώνη: Μείωση των λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο

admin

Αυτά είναι τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ – Τι θα πληρώνουμε από Σεπτέμβρη

admin

Διασφαλίζεται η πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους τευτλοπαραγωγούς

admin

Σε λειτουργία η διεπαφή «Taxis 7»

admin

ΑΑΔΕ: Σε τρεις ημέρες η δήλωση μεταβίβασης ακινήτων – Η νέα διαδικασία

admin

Αναστολές συμβάσεων Μαΐου: Εγχειρίδιο προσδιορισμού επιδότησης κρατήσεων

admin

Στα 1.161,39 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης τον Ιούλιο του 2019

admin

Τρίτη ημέρα πτώσης για το Χρηματιστήριο

admin

Σκυλακάκης: Θα έχουμε υπέρβαση στο πρωτογενές πλεόνασμα

admin

Hertz Global Holdings: Ύστατη προσπάθεια για συμφωνία με τους πιστωτές

admin

Δεσμεύσεις της ΔΕΗ για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών

admin

Πρεμιέρα Λαγκάρντ στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ

admin