Image default
Επιχειρήσεις

Cosmote: Εκτίναξη σε τηλεφωνία και data την περίοδο του Πάσχα

Με video streaming, social media, TikTok και σταθερό τηλέφωνο, πέρασαν τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα οι συνδρομητές COSMOTE, επιλέγοντας να “πολεμήσουν” τον κορωνοϊό με επικοινωνία και ψυχαγωγία #ApoToSpiti.

Οπως αναφέρει η εταιρία, η αυξημένη ζήτηση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών οδήγησε σε εντυπωσιακή αύξηση στην κίνηση δεδομένων κατά την εορταστική περίοδο (Μ. Δευτέρα – Δευτέρα του Πάσχα), κατά 81% στο δίκτυο COSMOTE σταθερής και κατά 87% στο δίκτυο COSMOTE κινητής, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Μεγάλη αύξηση κατά 60% σημείωσε και η κίνηση φωνής σταθερής, καθώς εκατομμύρια συνδρομητές επέλεξαν να ανταλλάξουν ευχές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα αξιοποιώντας την προσφορά της COSMOTE για δωρεάν απεριόριστες κλήσεις από το σταθερό προς όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα εντός Ελλάδας.

Στη σταθερή, η μεγαλύτερη κίνηση δεδομένων καταγράφηκε στις υπηρεσίες ψυχαγωγίας μέσω Video Streaming, καθώς και στις εφαρμογές Social Media. Στην κινητή, το ενδιαφέρον των συνδρομητών «μοιράστηκε» μεταξύ YouTube και Instagram με μερίδιο ~20%, ενώ ακολούθησε το Facebook με 10%. Αξιοσημείωτη ήταν η κίνηση δεδομένων σε streaming πλατφόρμες (~5%) και στο Tik-Tok (~5%), στα οποία καταναλώθηκαν περισσότερα από 600 Terabytes. Λόγω παραμονής στο σπίτι, μεγάλη μείωση παρατηρήθηκε σε apps, όπως οι χάρτες και η πλοήγηση.

Η συνολική κίνηση στο δίκτυο σταθερής την περίοδο του Πάσχα, άγγιξε τα 77 petabytes , και στο δίκτυο κινητής τα 6,2 petabytes. Η κίνηση mobile data μέσω 4G/4G , η οποία πλέον αποτελεί το 90% του συνόλου, διπλασιάστηκε, ξεπερνώντας τα 5,6 petabytes. Βάσει της κίνησης δεδομένων στα δίκτυα σταθερής και κινητής, οι περιοχές που παρουσίασαν την μεγαλύτερη αύξηση ήταν τα αστικά κέντρα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Λάρισα. Παραδοσιακοί πασχαλινοί προορισμοί, όπως νησιά του Αιγαίου, του Ιουνίου και η Κρήτη, παρέμειναν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που αποτυπώνει την ειδική συνθήκη περιορισμού των μετακινήσεων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Η ποιότητα των δικτύων διατήρησε στην κορυφή την εμπειρία των συνδρομητών

Τα δίκτυα COSMOTE ανταποκρίνονται με απόλυτη επιτυχία στην ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση εν μέσω πανδημίας, καθώς ο Όμιλος ΟΤΕ  επενδύει συστηματικά σε υποδομές νέας γενιάς κι αναβαθμίζει συνεχώς τα δίκτυά του.

Χάρη στις επενδύσεις του Ομίλου, πάνω από 3 εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε πολύ υψηλές ταχύτητες Internet έως και 200Mbps, μέσα από το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας, το COSMOTE Fiber. Παράλληλα, η υποδομή FTTH (Fiber To The Home), με την μεγαλύτερη κάλυψη πανελλαδικά, φθάνει σήμερα σε 150.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη κι άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, κι αναμένεται έως το 2022 να αγγίξει το 1 εκατομμύριο.

Όσον αφορά στα mobile data, οι αυξημένες ανάγκες των συνδρομητών υποστηρίχθηκαν επιτυχώς χάρη στις αξεπέραστες δυνατότητες του δικτύου κινητής COSMOTE, του μεγαλύτερου δικτύου 4G και 4G στην Ελλάδα, με πληθυσμιακή κάλυψη 99% και 96% αντίστοιχα. Η COSMOTE έχει αυξήσει τα τελευταία τρία χρόνια στο δίκτυο κινητής τη χωρητικότητα κατά 65%. Το δίκτυο κινητής COSMOTE έλαβε για έκτη συνεχόμενη χρονιά (Σεπτέμβριος 2019) την πιστοποίηση «Best in Test» για τις υπηρεσίες δεδομένων και φωνής, από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων umlaut (πρώην P3 Communications) . Ακόμη, έχει αναδειχθεί τρεις συνεχείς χρονιές από τον ανεξάρτητο φορέα Ookla® , ως «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα».

Σχετικα αρθρα

Νέος Οικονομικός Διευθυντής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο Γιώργος Πουλόπουλος

admin

Νέα υπηρεσία προστασίας των συνδρομητών στο My Vodafone App

admin

AVE: Εισαγωγή και διαπραγμάτευση 6,5 εκατ. νέων μετοχών από ΑΜΚ

admin

Παπουτσάνης: Αύξηση 80% στα κέρδη εννεαμήνου

admin

Νηρεύς: Η Andromeda Seafood διαβεβαιώνει ότι καλύφθηκαν οι όροι που έθεσε η DGComp

admin

Γιατί η άδεια καζίνο στο Ελληνικό πάει για το… 2021

admin

TRASTOR: Η ΓΣ ενέκρινε την αγορά του κτιρίου επί της Μιχαλακοπούλου 

admin

Η Edenred ενισχύει την προϊοντική της πρόταση με τη νέα premium κάρτα Ticket Restaurant®

admin

Πειραιώς: Νέος διαγωνισμός για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν

admin

Στο κέντρο αποκατάστασης «Φιλοκτήτης» το πρώτο εργαστήριο Virtual Reality

admin

Συνολικά 21 προτάσεις έχουν υποβληθεί για πιστοποίηση μητρικών ποικιλιών ελληνικού αμπέλου

admin

Deal για την εξαγορά της Paperpack από την κινεζικη Orlando – Equity Holding Limited

admin

Οικονομικό Επιμελητήριο: Ζητάει παράταση για το φορολογικό πιστοποιητικό έως τις 30 Νοεμβρίου

admin

ΕΣΕΕ: Τα σημεία παγίδες για επιχειρήσεις και νοικοκυριά του ν/σ για τη «δεύτερη ευκαιρία»

admin

Πώς κοροϊδεύει η Turkish Airlines τους πελάτες που ζητούν τα χρήματά τους πίσω

admin

Χρηματιστήριο 2021: Οι εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών

admin

Ελλάκτωρ: Δεσμευτική συμφωνία για την αγορά του 18,3% από Μπάκο-Καϋμενάκη

admin

Folli Follie: Εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης – Επιβεβαίωση του Newmoney

admin