Image default
Πολιτική

Ο Μπογδάνος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζητά διευκρινίσεις για το εάν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα ήταν σύννομη – «Καθίσταται επιτακτική η διασάφηση των όρων και των συνθηκών πραγματοποίησης της διαδήλωσης, αλλά και η απόδοση τυχόν κατά τον νόμο ευθυνών»

Διευκρινήσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το σύννομο της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά στην Πλατεία Συντάγματος ζητά ο βουλευτής Α’ Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Μπογδάνος με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.
Ο κ. Μπογδάνος επισημαίνει στην ερώτησή του πως «από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειονότητα επέδειξαν ευθύνη και σοβαρότητα στην τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, γεγονός που μας επέτρεψε να περιορίσουμε αποτελεσματικά τη νόσο. Εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες στερήθηκαν αγαπημένα τους πρόσωπα και αυτονόητες σε κανονικές συνθήκες ελευθερίες προκειμένου να συμβάλλουν σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια. Ακόμη και τις ημέρες του Πάσχα, εκκλησία, κλήρος και πιστοί προσάρμοσαν στις έκτακτες συνθήκες πατροπαράδοτες παραδόσεις άρρηκτα συνυφασμένες με τον Ελληνισμό στο όνομα του κοινού καλού» για να παρατηρήσει: «Μέσα σ’ αυτό το γενικό περιβάλλον, την 1η Μαΐου, τρεις μέρες πριν τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, το ΠΑΜΕ οργάνωσε πορεία και διαδήλωση χιλιάδων μελών του έξω από το Κοινοβούλιο, σε παράβαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τίτλο: Αριθμ. Δ1α/Γ.Π οικ 20036,όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β -986/22/3/2020 η οποία τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 24112/9.4.2020 κοινή απόφαση των ιδίων Υπουργών και παρατάθηκε έως και τις 4.5.2020 και στην οποία η ΕΛΑΣ δικαιολογημένα δεν επενέβη, διότι, μεταξύ άλλων, η διαδικασία της απώθησης, ή η διαχείριση πολλαπλών προσαγωγών θα αύξαναν τελικά τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου».
Ο ίδιος υποστηρίζει πως «στο όνομα της ισονομίας και του αυτονόητου σεβασμού των θυσιών που υπέστησαν και συνεχίζουν να υφίστανται αυτό το διάστημα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, αλλά και του εύλογου ερωτήματος αφενός του αν τηρήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση η αρχή της ισονομίας, και αφετέρου αν η διαδήλωση αυτή συνιστά κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας, καθίσταται επιτακτική η διασάφηση των όρων και των συνθηκών πραγματοποίησης της διαδήλωσης, αλλά και η απόδοση τυχόν κατά τον νόμο ευθυνών» και ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα: «Αν η διαδήλωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Πλατεία Συντάγματος έγινε συννόμως. Ποιες ενέργειες προβλέπονται, ούτως ώστε να αποδοθούν ενδεχόμενες κατά το νόμο ευθύνες». Ειδήσεις σήμερα:Κορωνοϊός: Αυτοί οι ασθενείς πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί για να μην κολλήσουνBild: Θα πάμε διακοπές; Ας αποφασίσουν οι ΈλληνεςΗλίας Μόσιαλος – Η επόμενη μέρα: Εφαρμόζουμε το σουηδικό μοντέλο ή τη χρυσή τομή των καλύτερων προσεγγίσεων;

Σχετικα αρθρα

Νέα Σμύρνη: Ο «πονοκέφαλος» του Μαξίμου και οι… «νεοαγανακτισμένοι» του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Συνάντηση Δένδια-Χριστοδουλίδη: Συντονισμός για Κυπριακό, ευρωτουρκικά και σχέσεις με Αίγυπτο

admin

ΥΠΕΞ Αιγύπτου για συνάντηση Δένδια- Σούκρι: «Ισχυρές οι σχέσεις- δεσμοί φιλίας μεταξύ των 2 χωρών»

admin

Χαρακόπουλος: Το κράτος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες

admin

Προκλητικός Τατάρ: Θα στηρίξουμε το δικό μας κράτος

admin

Δένδιας – Χριστοδουλίδης: Συντονισμός για Κυπριακό, ευρωτουρκικά και σχέσεις με Αίγυπτο

admin

Χατζηδάκης: 5+1 πολιτικές για την ενίσχυση των γυναικών στους χώρους εργασίας

admin

Εμπρηστικός ξανά ο Ερντογάν: Εμείς θέλουμε ηρεμία στο Αιγαίο, η Αθήνα προκαλεί

admin

Η Αίγυπτος «αδειάζει» την Τουρκία: Kαμία διαπραγμάτευση ερήμην Ελλάδας και Κύπρου

admin

Υπέρ διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο ο Τζόνσον σε επικοινωνία με Ερντογάν

admin

Οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό

admin

Κοινό μήνυμα Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου στη Βουλή για ελληνικό #MeToo: Παροτρύναμε τα θύματα να μιλήσουν

admin