Image default
Επιχειρήσεις

Lufthansa: Δεν σχεδιάζουμε εξαγορές ανταγωνιστών που έχουν πληγεί από την κρίση

Η Lufthansa δεν σχεδιάζει να εξαγοράσει ανταγωνιστές της που αποδυναμώθηκαν από την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr στους μετόχους κατά τη σημερινή διαδικτυακή γενική συνέλευση της εταιρείας.

Η αεροπορική εταιρεία που ετοιμάζεται να επανεκκινήσει σταδιακά από τον Ιούνιο τις πτήσεις βρίσκεται επί του παρόντος σε συνομιλίες με κυβερνήσεις για μια διάσωση ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ και ο Spohr δήλωσε ότι αναμένει σύντομα συμφωνία με τη Γερμανία.

Όπως αναφέρει το -, o Spohr δήλωσε ότι «Εστιάζουμε στην σταθεροποίηση της Lufthansa στην τρέχουσα μορφή της και όχι στην απόκτηση άλλων αεροπορικών εταιρειών. Δεν σχεδιάζουμε εξαγορές αυτή τη στιγμή» είπε, προσθέτοντας ότι η ενοποίηση των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών θα επιβραδυνθεί εξαιτίας των κρατικών ενισχύσεων.

Οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις υποχρέωσαν τον γερμανικό αερομεταφορέα να καθηλώσει στο έδαφος 700 αεροσκάφη του, με αποτέλεσμα ο Όμιλος που περιλαμβάνει επίσης τις Swiss, Austrian Airlines και Brussels Airlines, να καταγράφει πτώση της επιβατικής κίνησης κατά 99% αλλά και απώλειες ενός εκατομμυρίου ευρώ σε ρευστότητα αποθεματικών ανά ώρα.

Η συμφωνία διάσωσης της Lufthansa αναμένεται να δώσει στη Γερμανία ένα ποσοστό της τάξης του 25,1% στην αεροπορική εταιρεία καθώς και εκπροσώπηση στο εποπτικό συμβούλιο, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές.

Ξεχωριστά, η Lufthansa αναμένεται να λάβει περίπου 5 δισ. ευρώ σε κεφάλαια χωρίς δικαίωμα ψήφου, καθώς και περίπου 3 δισ. σε κρατικά δάνεια, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές υπογραμμίζοντας ότι το ακριβές μέγεθος των διαφόρων στοιχείων της συμφωνίας διάσωσης καθώς και η πιθανή συνεισφορά της Ελβετίας, της Αυστρίας και του Βελγίου είναι ακόμη ασαφή.

Η αεροπορική εταιρεία ζητά οικονομική βοήθεια 290 εκατ. ευρώ από το βελγικό κράτος για να επιβιώσει από την κρίση. Σε αντάλλαγμα, το Βέλγιο θέλει εγγυήσεις για το μέλλον της Brussels Airlines και την ανάπτυξη του αεροδρομίου των Βρυξελλών.

Ο CEO της Lufthansa είπε ότι παρά τη διάσωση, η γερμανική κυβέρνηση δεν ενδιαφερόταν να αναλάβει ενεργό ρόλο στην εταιρεία και αφού  σε προγενέστερο χρόνο ο ίδιος είχε προειδοποιήσει για πιθανή κρατική παρέμβαση.

Η Lufthansa εμμένει στο σχέδιό της να πουλήσει τις δραστηριότητες catering, δήλωσε ο Spohr, προσθέτοντας ότι δεν έχουν προγραμματιστεί περαιτέρω πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων σε αυτό το στάδιο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αδυνατεί να δόσει μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις, καθώς ο κοροναϊός θα συνέχισει να επιβαρύνει τον αεροπορικό κλάδο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σχετικα αρθρα

Γιατί το 2020 ήταν έτος σταθμός για τους γίγαντες της τεχνολογίας

admin

Στον «αέρα» 3.000 τουρίστες στην Κέρκυρα λόγω Thomas Cook

admin

Πετρόπουλος: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη το πρώτο εξάμηνο

admin

Σφακιανάκης: Αύξηση 27,1% στα EBITDA 9μήνου

admin

Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα η Coca Cola 3Ε

admin

Υπερκαλύφθηκε η δημόσια εγγραφή της Entersoft

admin

GLAMI: Μόνο οι μισές επιχειρήσεις μόδας έλαβαν μέτρα για το 2ο κύμα της πανδημίας

admin

ΔΕΗ: Κάλεσμα σε μεγάλα funds για την πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ

admin

Ο ΤΑΡ συνεχίζει να στηρίζει το έργο των ελληνικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας

admin

ΔΕΗ: Σαφάρι με διακοπές ρεύματος σε 1.477.000 οφειλέτες

admin

Lamda Development: Οι απαιτούμενες ενέργειες για την επένδυση στο Ελληνικό

admin

Folli-Follie: Ζημιές 121 εκατ. ευρώ το 2019 (μη ελεγμένες καταστάσεις)

admin

Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει δήμους και φορείς υγείας-πρόνοιας

admin

Κατάρρευση τζίρου για καταλύματα και εστίαση – Μείωση 84,6% το β’ τρίμηνο

admin

Τα ελληνικά ξενοδοχεία προσεγγίζουν οι ασφαλιστικές

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Υστέρηση κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο του 2020

admin

Κλουκίνας – Λάππας: Απόφαση για έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου €11,5 εκατ. στις 18/11

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από τον «Ιανό»

admin