Image default
Επιχειρήσεις

Air France: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλες τις πτήσεις

Σύμφωνα με τις οδηγίες στη Γαλλία που καθιστούν την χρήση μάσκας υποχρεωτική στις δημόσιες συγκοινωνίες, η Air France θα ζητά από τους επιβάτες να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους από τις 11 Μαΐου 2020.

Οι πελάτες πρόκειται να ενημερώνονται για το θέμα αυτό μέσω όλων των καναλιών επικοινωνίας (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, sms, website) πριν την αναχώρησή τους και θα τους ζητείται να επιβεβαιώσουν ότι διαθέτουν μία ή περισσότερες μάσκες για το ταξίδι τους.

Πρόκειται για ένα επιπλέον μέτρο σε αυτά που ήδη εφαρμόζει η Air France  και οι εταίροι της στα πλαίσια της κρίσης του COVID-19, τα οποία περιλαμβάνουν:

–       Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλα τα μέλη του πληρώματος και του προσωπικού που έρχεται σε επαφή με τους πελάτες.

–       Τροποποίηση των μέχρι πρότινος τρόπων επαφής με τους πελάτες στο έδαφος με την εφαρμογή τήρησης αποστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο αεροδρόμιο και με την εγκατάσταση προστατευτικών panels Plexiglas,  όπου αυτό είναι εφικτό.

–       Εφαρμογή τήρησης αποστάσεων επί του αεροσκάφους, όπου είναι εφικτό. Στις περισσότερες πτήσεις, o χαμηλός συντελεστής πληρότητας διευκολύνει την δυνατότητα να κρατούνται αποστάσεις μεταξύ των επιβατών, όπου απαιτείται. Σε περιπτώσεις που αυτό δεν είναι δυνατό, η υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα εξασφαλίζει επαρκή προστασία.

–       Ενίσχυση των καθημερινών διαδικασιών καθαρισμού των αεροσκαφών, με την απολύμανση όλων των επιφανειών που έρχονται σε επαφή οι επιβάτες όπως τα μπράτσα των καθισμάτων, τα τραπεζάκια και οι οθόνες.

–       Καθιέρωση ειδικών διαδικασιών για την περιοδική απολύμανση των αεροσκαφών με την χρήση εγκεκριμένου ιοκτόνου προϊόντος για ψεκασμό, που έχει δράση για 10 ημέρες.

–       Προσαρμογή της εξυπηρέτησης κατά τη διάρκεια των πτήσεων με στόχο τον περιορισμό της αλληλεπίδρασης μεταξύ των επιβατών και των μελών του πληρώματος. Στις εσωτερικές πτήσεις στη Γαλλία και στις μικρές πτήσεις εντός Ευρώπης, η παροχή γευμάτων και ποτών έχει ανασταλεί. Στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων το σέρβις έχει περιοριστεί και προτιμώνται είδη συσκευασμένα σε ατομικές μερίδες.

Επιπλέον, ο αέρας της καμπίνας ανανεώνεται κάθε τρία λεπτά. Το σύστημα ανακύκλωσης του αέρα στα αεροσκάφη της Air France είναι εξοπλισμένο με φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air), ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στα χειρουργεία νοσοκομείων. Τα φίλτρα αυτά εξάγουν το 99,99% των πιο μικρών ιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν ξεπερνούν τα 0,01 μικρόμετρα, διασφαλίζοντας έτσι ότι ο αέρας της καμπίνας εναρμονίζεται με τα πρότυπα ποιότητας. Οι κορονοϊοί κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 0,08 και 0,16 μικρομέτρων, οπότε και φιλτράρονται από τα φίλτρα HEPA.

Για την Air France η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού της αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα. Όλες οι ομάδες της εταιρείας βρίσκονται σε εγρήγορση για να εξασφαλιστούν τα υψηλότερα επίπεδα υγείας και ασφάλειας για τους πελάτες της και να διασφαλιστεί ότι ταξιδεύουν με εμπιστοσύνη.

Σχετικα αρθρα

Trastor: Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου για ποσό έως €84,3 εκατ.

admin

Performance Technologies: Από 28/9 η καταβολή μερίσματος €0,057 ανά μετοχή

admin

Apple: «Λουκέτο» σε επιπλέον 30 καταστήματα στις ΗΠΑ

admin

Ναυτεμπορική: Νέα Πρόεδρος και CEO η Αγγέλα Κοντογούρη

admin

Τράπεζες: Πόσα καταστήματα έκλεισαν το 2019

admin

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΕΥΑΘ

admin

Καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις στον ΑΔΜΗΕ

admin

ΑΔΜΗΕ: Τον Νοέμβριο η ολοκλήρωση της μικρής διασύνδεσης της Κρήτης

admin

Vodafone: Νέος πρόεδρος ο Jean-Francois van Boxmeer της Heineken

admin

Amazon: Κοντά στην απόκτηση του 16% της Deliveroo

admin

Συνεισφορά 352 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ από την Interamerican

admin

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Παρατείνεται έως 18/05/2020 η απαγόρευση του short selling

admin

Η Viva Wallet ενώνει δυνάμεις με την ιαπωνική JCB

admin

Πετρέλαιο: Άνοδος 19,1% στο συμβόλαιο Ιουνίου -Στα 13,78 δολάρια

admin

Epsilon Net: Τεχνολογική συνεργασία με την Sysco AE

admin

Andersen: Το φορολογικό νομοσχέδιο με απλά λόγια

admin

Μπαράζ εξελίξεων σε Νηρέα και Σελόντα

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Αύξηση 50,4% στα κέρδη προ φόρων

admin