Image default
Πρώτο Θέμα

ΗΠΑ:Η κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία

Η-αμερικανική-ταξιδιωτική-βιομηχανία-προτρέπει-την-Ουάσινγκτον-να-αναδιοργανώσει-τον-οργανισμό-του-τουρισμού-brand-usa

Μια εβδομάδα γεμάτη με οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ είναι πιθανό να παράσχει στους επενδυτές περισσότερες αποδείξεις για το βαθμό στον οποίο η πανδημία του κοροναϊού έχει πλήξει την ανάπτυξη,και να εντείνει τη συζήτηση για το εάν η ανάκαμψη των μετοχων έχει δικαιολογηθεί εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου επιβράδυνσης.

Το σύνολο των δεδομένων θα περιλαμβάνει αναφορές για τις λιανικές πωλήσεις, τη βιομηχανική παραγωγή και τον πληθωρισμό από τον Απρίλιο, έναν μήνα κατά τον οποίο μεγάλα τμήματα της χώρας βρίσκονταν σε lockdown, καθώς οι αξιωματούχοι έδωσαν εντολή παραμονής στο σπίτι λόγω της εξάπλωσης κοραναϊού.

Έρχεται καθώς οι επενδυτές χωνεύουν ένα ράλι που ανέβασε τον δείκτη S&P 500. SPX περισσότερο από 30% από τα χαμηλά του Μαρτίου, ακόμα και όταν η ανεργία έχει αυξηθεί και οι μεγάλες οικονομίες των ΗΠΑ βρίσκονται σε σχεδόν ακινησία.

Τα οικονομικά δεδομένα χειρότερα από τις ήδη τρομερές προσδοκίες θα μπορούσαν να ενισχύσουν την υπόθεση για τους επενδυτές που υποστηρίζουν ότι το ράλι στα αποθέματα έχει προχωρήσει πολύ. Λίγοι μπορούν να πουν, ωστόσο, εάν θα εκτροχιάσει μια αύξηση στην οποία οι μετοχές σημείωσαν το καλύτερο μηνιαίο κέρδος τους σε τρεις δεκαετίες τον Απρίλιο παρά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από τον προηγούμενο μήνα.

«Η αγορά έχει δείξει την ικανότητα να εξετάζει τα οικονομικά δεδομένα. Νομίζω ότι θα συνεχίσει να το κάνει για τα δεδομένα του Απριλίου », δήλωσε ο Doug Cohen, διευθύνων σύμβουλος για τη διαχείριση χαρτοφυλακίου της Athena Capital Advisors.

Η παρέλαση των δεδομένων του Απριλίου ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν το Υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι η οικονομία των ΗΠΑ έχασε  20. 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας εκείνο τον μήνα, η pio απότομη πτώση των μισθοδοσιών από τη Μεγάλη Ύφεση αν και ζοφερός, ο αριθμός αυτός ήταν μικρότερος από τις προσδοκίες των αναλυτών για 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που χάθηκαν.

Δύο βασικά σημεία δεδομένων την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνουν τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή, που αναμένεται την Παρασκευή. Οι αριθμοί θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επενδυτές να εκτιμήσουν την επίδραση του κλεισίματος στις πωλήσεις και την παραγωγή εργοστασίων, δήλωσε ο Michael Englund, επικεφαλής οικονομολόγος της Action Economics.

Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το - αναμένουν πτώση των λιανικών πωλήσεων 10% σε Απρίλιο, ξεπερνώντας το ρεκόρ της πτώσης του 8,4% τον Μάρτιο. Η βιομηχανική παραγωγή, η οποία υποχώρησε 5,4% τον Μάρτιο, προβλέπεται να μειωθεί 11. 6%.

Οι απότομες απώλειες όπως αυτές αφορούν τους επενδυτές που ανησυχούν ότι η άνευ προηγουμένου τόνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της κυβέρνησης των ΗΠΑ οδήγησε τις αγορές να μειώσουν τη μαζική επιβράδυνση της οικονομίας.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο ακόμη και όταν ο δείκτης οικονομικής έκπληξης των ΗΠΑ στην Citigroup, ο οποίος μετρά αν οι βασικοί οικονομικοί δείκτες έρχονται πάνω ή κάτω από τις προβλέψεις, έχει πέσει σε χαμηλά πολυετή επίπεδα.

“Οι αγορές πάσχουν από γνωστική δυσαρέσκεια», δήλωσε ο Rob Almeida, παγκόσμιος στρατηγικός επενδύσεων για την MFS Investment Management, η οποία διαχειρίζεται περίπου $ 470 δισεκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία. “Ακόμα κι αν ανοίξετε ξανά τις οικονομίες … δεν θα έχετε οικονομική εξομάλυνση το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο.”

Τα μεγάλα κέρδη των μετοχων τεχνολογίας και επικοινωνιών οδήγησαν το Nasdaq Composite να διαγράψει όλες τις ετήσιες απώλειές του την Πέμπτη. Η ανάκαμψη σε υποτιμημένους τομείς όπως η ενέργεια βοήθησε στην άνοδο του S&P τις τελευταίες ημέρες.

«Μια παύση (στο ράλι του χρηματιστηρίου) μπορεί να μην προκαλεί έκπληξη, αλλά η δυναμική του εμπορίου θα συνεχιστεί υψηλότερα καθώς επιταχύνει το άνοιγμα της χώρας», δήλωσε ο Mohannad Aama, διευθύνων σύμβουλος της Beam Capital Management.

Οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν για την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα σε 3. 169 εκατομμύρια για η εβδομάδα που έληξε στις 2 Μαΐου. Αυτό συγκρίνεται με 6. 867 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε τον Μάρτιο 28.

Ωστόσο, πολλά εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες. Ένα εμβόλιο ή ένα αντιιικό φάρμακο θα μπορούσε να επιταχύνει τις προσπάθειες για να ανοίξει ξανά τις οικονομίες και να μειώσει την ανεργία με ταχύτερο ρυθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό, σύμφωνα με αναλυτές της Deutsche Bank σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Ταυτόχρονα, «εάν η κοινωνική απόσταση αποδειχθεί τόσο λιγότερο αποτελεσματική όσο και / ή πιο ενοχλητική για την οικονομική δραστηριότητα από ό, τι υποθέτουμε και ότι τα αντιιικά φάρμακα είναι λιγότερο χρήσιμα, οι προοπτικές ακόμη και μιας μέτριας ανάκαμψης στη δραστηριότητα … φέτος θα μπορούσε να διαλυθουν », ανέφερε η έκθεση.

Σχετικα αρθρα

Αναλυτικά οι αλλαγές στον κατώτατο μισθό – Ποια επιδόματα επηρεάζονται – Υπεγράφη η απόφαση

admin

Ελληνική διάσωση:Tο σόου πρέπει να συνεχιστεί

admin

Διχασμένος και ο στρατός στη Βενεζουέλα

admin

«Φοροκαταιγίδα» εξευμενισμού των Ευρωπαίων

admin

Λαϊκισμός: ο πολιτισμός ξεπερνάει το ευρώ

admin

Φεύγει οριστικά το ΔΝΤ από την Ευρώπη;

admin

Οι Γερμανοί προτιμούν ακόμα τα μετρητά

admin

Η νέα κρίση που έρχεται

admin

Τι φταίει και καταρρέουν τα διεθνή χρηματιστήρια

admin

Στην «κόψη του ξυραφιού» Ελλάδα και Ευρώπη

admin

Μειωμένη ήταν η εγχώρια αγορά παραγωγής ενδυμάτων και υποδημάτων το 2013

admin

Πώς θα αντιμετωπίσει η Γαλλία τους ευρωσκεπτικιστές στις Ευρωεκλογές

admin

«Μαύρες» εκπτώσεις»:Μπούμεραγκ για δημόσια έσοδα και τράπεζες το πλαστικό χρημα;

admin

The Economist: O κόσμος δεν πήρε τα μαθήματά από την μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση

admin

Startupper Θ. Παπαδημητρίου: Μην συνηθίσετε. Αγωνιστείτε να τα αλλάξετε όλα…

admin

Ξεπέρασαν τα 33 εκατ.οι τουρίστες το 2018 και τα 16 δισ. ευρώ οι εισπράξεις

admin

Γιατί η επίθεση στη Σαουδική Αραβία συνιστά πλήγμα στο μέλλον του πετρελαίου

admin

Alpha Bank: Ενισχύεται η αναπτυξιακή δυναμική στην Ελλάδα εν μέσω διεθνών αβεβαιοτήτων

admin