Image default
Οικονομία

ΚΙΝΑΛ: Πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού 750 εκ. ευρώ

Τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενους, εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και ανέργους περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού 2020, με προϋπολογισμό 750 εκ ευρώ, που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ στους Γιάννη Βρούτση και Χάρη Θεοχάρη.

Στήριξη της εργασίας

Ο Γραμματέας της Κ.Ο., Βασίλης Κεγκέρογλου και οι Βουλευτές Γιώργος Φραγγίδης και Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσαν σήμερα προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Εργασίας, την ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους – 2020 για τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενους, που ενεργοποιούν 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις και δημιουργούν επτά (7) εκατομ. ημερομίσθια εργαζομένων.

«Οι οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κοροναϊού και τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της, επιτάσσουν άμεσες αποφάσεις για ενεργητικές πολιτικές οικονομικής δραστηριοποίησης και στήριξης της εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με το μικρότερο κοινωνικό κόστος για τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αδύναμους.

Με δεδομένο ότι ο τουρισμός και όλες οι δραστηριότητες γύρω από αυτόν είναι οι πλέον πληττόμενοι τομείς, παράλληλα με το Πρόγραμμα ενεργοποίησης των θέσεων εργασίας και τις άλλες πρωτοβουλίες, χρειάζεται άμεσα ένα ευρύ ενεργητικό Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους το 2020 που ενσωματώνει και τα επιμέρους μικρά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, με πολλαπλασιασμό των δικαιούχων και ωφελούμενων.

Οι προτάσεις – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει συγκεκριμένα:

Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους – 2020, για τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενους, με διάστημα υλοποίησης από 1η Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις και ενεργοποιεί 7 εκατομ. ημερομίσθια εργαζομένων σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα παρέχει, πέντε (5) διανυκτερεύσεις ανά ωφελούμενο, ημιδιατροφή και έξοδα μετακίνησης, με πλαφόν ανά ωφελούμενο 250 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται περίπου στα 750 εκατ. Ευρώ στα οποία συνυπολογίζονται και τα ποσά που ήδη προβλέπονται για τα επιμέρους μικρά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της εργατικής και αγροτικής εστίας.

Στα τρία (3) εκ. ωφελούμενους του προγράμματος εντάσσονται:

α) 1 εκ 400 χιλ εργαζόμενοι του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αλλά και άνεργοι,

β) 800 χιλιάδες συνταξιούχοι,

γ) 400 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και αγρότες,

δ) 200 χιλιάδες νέοι έως 30 ετών, φοιτητές αλλά και όσοι θα συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τριτοβάθμια εκπαίδευση και

ε) 200 χιλιάδες δικαιούχοι του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος.

Ενεργητικές πολιτικές

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τα περιοριστικά μέτρα, με ενεργητικές πολιτικές και επιδότηση δραστηριότητας και εργασίας, αντί των επιδοτήσεων ανεργίας και των αποζημιώσεων που θα αναγκαστεί να καταβάλλει εκ των υστέρων ή να απωλέσει από τα έσοδα το Δημόσιο.

Το Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους – 2020 που προτείνουμε αποτελεί το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η κυβέρνηση για την στήριξη του τουρισμού, των εργαζομένων και όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτόν αφού αφορά τρία (3) εκατομ. πολίτες, ενεργοποιεί 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις που δημιουργούν επτά (7) εκατομμύρια ημερομίσθια και μαζί με την πρόταση, κατατέθηκαν σήμερα ως επίκαιρες ερωτήσεις προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

-

Σχετικα αρθρα

Με μικτές τάσεις ξεκινά η εβδομάδα στο χρηματιστήριο του Τόκιο

admin

Ενέργεια και περιβάλλον στη συνάντηση Μητσοτάκη με ιταλική αντιπροσωπεία

admin

Δεκαετές ομόλογο: Με ιστορικό χαμηλό επιτόκιο 1,5% ο δανεισμός του Δημοσίου

admin

ΤτΕ: Σταθερά τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων τον Μάιο

admin

Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει δέσμευση στο Eurogroup για το πλεόνασμα του 2021

admin

Σεντένο : Σε «κατάσταση πολέμου» λόγω των μέτρων αποκλεισμού – Reuters: Θα ζητηθεί χρήση κεφαλαίων του ESM

admin

Πετρέλαιο : Ανέκαμψε η τιμή του μετά την χθεσινή βουτιά

admin

Προθεσμία ενός μήνα για συζητήσεις της Άργος με εκδοτικές εταιρείες

admin

Βαρύ το κόστος της πανδημίας – Βουτιά 27% στον τζίρο της αγοράς

admin

Δυτική Ελλάδα: Επενδύσεις 25,8 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια

admin

Σεντένο: Η οικονομία της ευρωζώνης αντιμετωπίζει κινδύνους επιδείνωσης

admin

Bloomberg: Τα λαθραία τσιγάρα βλάπτουν ακόμη και τις συντάξεις στη χώρα μας

admin

Εφορία: Ερχονται οι 24 δόσεις – Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

admin

Μητσοτάκης με κοινωνικούς εταίρους: Δρομολογούνται μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις

admin

Creta Farms: Συγκροτήθηκε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο

admin

Ecofin : Ιστορική απόφαση για παράκαμψη του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης

admin

Τσακαλώτος : Να δοθεί συνολική παράταση προστασίας της 1ης κατοικίας

admin

«Θετική η πορεία της οικονομίας και μήνυμα υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού»

admin