Image default
Πολιτική

Τα πόθεν έσχες του οικονομικού επιτελείου

Πολύ μικρότερη περιουσία από τους προκατόχους του (τόσο τον κύριο Βαρουφάκη όσο και τον κύριο Τσακαλώτο) εμφανίζει το Πόθεν Έσχες του υπουργού Οικονομικών, κυρίου Χρήστου Σταϊκούρα. Δηλώνει συνολικό καθαρό ποσό από μισθωτές υπηρεσίες επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές 35.170 € αλλά και 36.161 € οικονομικές ενισχύσεις πού όμως, όπως τονίζει στις παρατηρήσεις, «δεν θεωρείται εισόδημα σύμφωνα με βεβαίωση αποδοχών της Βουλής των Ελλήνων βάσει του άρθρου 63 του Συντάγματος Ζ ψήφισμα». Επίσης δηλώνει πως είχε έσοδα 9490 € από δάνεια και περίπου 3300 € από «άλλη περίπτωση».
Η σύζυγος του κύριο Σταϊκούρα, κυρία Αρτεμησία Πάνου δηλώνει εισόδημα 37.819 ευρω . Ο κύριος Σταϊκούρας διαθέτει μετοχές 8800 τεμαχίων της Connection ΑΕΒΕ από το παρελθόν . Στο όνομα της συζύγου του δηλώνονται μετοχές και warrants της Εθνικής Τράπεζας συνολικής αξίας 500 ευρώ, που όμως ανήκουν στην κυρία Πάνου Σταυρούλα, μητέρα συζύγου του η οποία υα έχει δωρίσει στην εγγονή της και κόρη του υπουργού, Βασιλική.
Ο κύριος Σταϊκούρας διαθέτει καταθέσεις ύψους περίπου 19.000 € σε 14 τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες στην Ελλάδα, κυρίως στην Εθνική Τράπεζα. Δήλωσε 18 ακίνητα , τα οποία είχαν όμως όλα αποκτηθεί σε προηγούμενα έτη προ του 2018 στο οποίο αφορά η δήλωση.
Διαθέτει ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο 1600 κυβικών το οποίο αγοράστηκε 8000 € το 2014 μεταχειρισμένο, με άδεια πρώτης κυκλοφορίας το 2009.
Δείτε ΕΔΩ το Πόθεν Έσχες του Χρήστου ΣταϊκούραΘεόδωρος Σκυλακάκης
Ο υφυπουργός Οικονομικών κύριος Θεόδωρος Σκυλακάκης δηλώνει 166 τεμάχια μετοχές της Τραπέζης της Ελλάδος αξίας 2.525 € τις οποίες απέκτησε από κληρονομιά με αρχική αξία 1800 € . Επιπλέον ο ίδιος δηλώνει διακριτά και 168 ευρώ σε χαρτονομίσματα. Η σύζυγός του, κυρία Παπαπάνου Ελένη, έχει δηλώνει ότι κατέχει 3816 τεμάχια μετοχές αξίας 66.500 € και αξίας κτήσης 19.062 τα οποία προήλθαν από άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης. Αλλά και επίσης 24604 μετοχές της Alpha bank με αξίας κτήσεως 57.500 € από το παρελθόν, οι οποίες αποτιμώνται πλέον σε 39.366 € και η οποίες ανήκουν από κοινού στη σύζυγο τού κυρίου Σκυλακάκη, στη μητέρα της αλλά και στον αδελφό της.
Σε τραπεζικούς λογαριασμούς ο κύριο Σκυλακάκης διέθετε υπόλοιπο καταθέσεων ύψους 1.400 € στην ING Βελγίου καθώς και περίπου 20.000 € σε καταθέσεις ελληνικές τράπεζες. Ενώ η σύζυγος δηλώνει σε τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα , κυρίως όμως από κοινού με τη μητέρα της και τον αδερφό της, 105000 € συνολικά.
Ως ανδρόγυνο δηλώνουν συνολικά δικαιώματα σε 32 ακίνητα , κυρίως σε Αττική και Πελοπόννησο (Νεμέα), εκ των οποίων μόλις 3 αποκτήθηκαν με αγορά ενώ τα υπόλοιπα κυρίως από κληρονομιά.
Ο κύριος Σκυλακάκης δηλώνει επίσης ότι από το 2014 και μετά κατέχει μερίδια σε εταιρεία Novel και Novel Tradition Foods ΙΚΕ. Μέσα στο 2019 και 2020 ο ίδιος και η σύζυγος εξόφλησαν δύο τραπεζικά δάνεια που είχαν λάβει προ δεκαπενταετίας, ενώ απομείνει μόλις το 1/3 το οποίο και βαίνει ομαλά προς εξόφληση για το Φεβρουάριο του 2025.
Δείτε ΕΔΩ το Πόθεν Έσχες του Θεόδωρου ΣκυλακάκηΑπόστολος Βεσυρόπουλος
Ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος δηλώνει καταθέσεις μόλις 5.500 ευρώ σε λογαριασμούς του ιδίου ή και της συζύγου του. Δηλώνει δύο ΙΧ αυτοκίνητα εξ ημισείας με τη σύζυγο (1.400 και 2000 κυβικά εκατοστά) και 11 δικαιώματα σε ακίνητα, όλα στην Ημαθία, εκ των οποίων άλλα είναι κληρονομικά (1/3 ή ½) ή χωράφια, αλλά και δύο μονοκατοικίες μετά της συζύγου του. Εμφανίζονται επίσης να αποπληρώνουν και οι δύο από ένα στεγαστικό δάνειο 50.000 στο ΤΠΔ και 25.000 στη Eurobank.Δείτε ΕΔΩ το Πόθεν Έσχες του Απόστολου ΒεσυρόπουλουΕιδήσεις σήμερα:Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι στον ΣΥΡΙΖΑ με καταθέσεις και δεκάδες ακίνηταΔείτε όλα τα «πόθεν έσχες» πολιτικών αρχηγών, βουλευτών και υπουργώνΚαταθέσεις €450.000 σε τρεις χώρες για τον Κυριάκο Βελόπουλο

Σχετικα αρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγικό: Η κυβέρνηση να πιέσει την ΕΕ για κυρώσεις κατά της Τουρκίας

admin

Αστυνομική βία: Αντιπαράθεση στη Βουλή με «σιδερένια γκλομπ» και «ομάδες στα όρια της παρανομίας»

admin

Χατζηδάκης: Προχωρούμε κανονικά το πρόγραμμα εξορύξεων – Δεν μας επηρεάζει η Τουρκία

admin

Κουκάκι: Ερωτήματα για την αστυνομική επιχείρηση διατυπώνει ο Γιώργος Καμίνης

admin

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Παίξατε τη χώρα κορώνα – γράμματα

admin

Μεταναστευτικό – Μηταράκης: «Στόχος το κλείσιμο 60 δομών εντός του 2020»

admin

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Παναγιώτη Γιαννάκη

admin

Βορίδης: Δίνουμε χώρο σε όσους έχουν πρωτογενές συμφέρον για το κρέας

admin

Μητσοτάκης από την Αίγυπτο: Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας αντιβαίνει το διεθνές δίκαιο

admin

ΚΙΝΑΛ: Συνεδριάζει την Τετάρτη του Πάσχα το Πολιτικό Συμβούλιο

admin

Σχολεία και κορωνοϊός: Θα κλείνουν όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα, λέει η υπουργός Παιδείας

admin

Κορωνοϊός – Γεννηματά για τουρισμό: Ζήτημα η ανάδειξη της Ελλάδας σε ασφαλή προορισμό

admin

Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη – Τράμπ: Στο επίκεντρο επενδύσεις και ανατολική Μεσόγειος

admin

ΚΚΕ: Απαράδεκτο η ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων να διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση

admin

Δημοσκόπηση MRB: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλουν οι πολίτες

admin

Χρυσοχοΐδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Δημαγωγούν με τζάμπα ευαισθησία

admin

Περιοδείες ανά την Ελλάδα ξεκινά από αύριο ο πρωθυπουργός

admin

Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

admin