Image default
Επιχειρήσεις

Ικανοποίηση της ΕΤΑΔ για την υπογραφή παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου

Την ικανοποίηση της για την υπογραφή της παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ για 40 χρόνια στην εταιρεία «Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε» εκφράζει με ανακοίνωσή της η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε), ιδιοκτήτρια και διαχειρίστριά της.

Η υπογραφή ήρθε ως επιστέγασμα πολύμηνων προετοιμασιών, διαδικασιών και διαπραγματεύσεων από τις υπηρεσίες της ΕΤΑΔ Α.Ε, ώστε να μεγιστοποιηθεί το κοινωνικό και οικονομικό αποτέλεσμα προς όφελος του Δημοσίου.

Η ΕΤΑΔ Α.Ε, ως ιδιοκτήτρια εταιρεία της Μαρίνας Αλίμου συμμετείχε όλο το προηγούμενο διάστημα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της συμφωνίας σε στενή συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ που διενήργησε τον διαγωνισμό παραχώρησης μέσα από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-auction), τη νέα εταιρεία διαχείρισης, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τη σύμβαση παραχώρησης υπέγραψε εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Βλαστός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε. Στέφανος Βλαστός δήλωσε με την ευκαιρία της παραχώρησης: «Ως ιδιοκτήτρια εταιρεία της Μαρίνας Αλίμου έχουμε κάθε λόγο σήμερα να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την υπογραφή της παραχώρησης μιας εκ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων υποδομών στην Ελλάδα, γιατί βρισκόμαστε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνουμε από εταιρεία διαχείρισης εταιρεία ακίνητης περιουσίας. Οφείλω να πω ότι όλο το προηγούμενο διάστημα εργαστήκαμε σκληρά σε συλλογικό επίπεδο, ώστε να αναδείξουμε τη Μαρίνα Αλίμου σε σημαντικό τουριστικό πόλο για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και ολόκληρη την χώρα, δημιουργώντας οφέλη για την τοπική κοινωνία, θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, επίσης υπογράμμισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα σε μια ομολογουμένως ακραία οικονομική συγκυρία. Τους επόμενους μήνες η ΕΤΑΔ θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την νέα εταιρεία, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση της διαχείρισης της Μαρίνας Αλίμου».

Η Μαρίνα Αλίμου αποτελεί τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες μαρίνες στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Με χερσαίο χώρο συνολικής έκτασης 210.000 τ.μ. και θαλάσσια ζώνη 428.000 τ.μ. είναι μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Ελλάδας με πάνω από 1.000 μόνιμες θέσεις σκαφών εκ των οποίων 50 θέσεις για μεγάλες θαλαμηγούς άνω των 25 μέτρων.

Η ολοκλήρωση της παραχώρησης προσδιορίζεται εντός περιόδου 4 μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης και αφού στο μεταξύ υπογραφεί μεταξύ ΕΤΑΔ και του Παραχωρησιούχου, το πρωτόκολλο παράδοσης της περιοχής παραχώρησης και των υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων εντός αυτής.

Υπογραμμίζεται ότι στη διάρκεια της περιόδου αυτής η ΕΤΑΔ Α.Ε θα συνεχίσει να διαχειρίζεται κανονικά τη Μαρίνα Αλίμου.

Σχετικα αρθρα

COSMOTE: Δωρεά 470.000€ σε 17 κοινωφελείς οργανισμούς που φροντίζουν παιδιά

admin

Δεν άντεξε η Hertz: Κήρυξε πτώχευση σε ΗΠΑ και Καναδά

admin

Ευρώπη: Αντιμέτωπες με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας οι μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

admin

Alpha Bank: Τελειώνει η «μάχη» για το project Neptune

admin

Fourlis: 197.647 μετοχές σε στελέχη της εταιρίας

admin

ΒΕΑ: Με το νέο πτωχευτικό κώδικα δεν προστατεύονται οι ΜμΕ και στερείται λύσης η αποπληρωμή δανείων

admin

ΕΤΕ: Πρωτοβουλία για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

admin

ΝΙΚΑΣ: Αναπροσαρμογή τιμής και λόγου μετατροπής του ΜΟΔ

admin

B&F Ενδυμάτων: Τι έγινε στη γενική συνέλευση των ομολογιούχων

admin

Παραδέχτηκε την απάτη η διοίκηση της Akazoo- Τέλος η διαπραγμάτευση στον Nasdaq

admin

Ο Πειραιάς homeport για το MSC Lirica το 2021

admin

Apple: Γιατί καλείται να πληρώσει 113 εκατ. σε αποζημιώσεις στους πελάτες της

admin

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Να ενταχθούν τα καταστήματα στο καθεστώς που ισχύει για τις τουριστικές επιχειρήσεις

admin

Νέος οικονομικός διευθυντής στην Pasal

admin

Πώς στηρίζει η Alpha Bank τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης

admin

Intrakat: Πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε στελέχη

admin

Πώς πείθει η ΔΕΗ τον ορκωτό για την έκθεση βιωσιμότητας

admin

Χρηματιστήριο: Επανήλθαν οι αγοραστές-Ενίσχυση κεφαλαιοποίησης κατά 204 εκατ. ευρώ

admin