Image default
Επιχειρήσεις

Ήπειρος: Συνεχίζεται το επενδυτικό πλάνο των 20 εκατ. παρά την πανδημία

Παρά τις χωρίς προηγούμενο δυσκολίες που προέκυψαν στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η Ήπειρος συνεχίζει την ανοδική της πορεία, υλοποιώντας με συνέπεια το επενδυτικό της πρόγραμμα, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, εξελίσσονται κανονικά οι επενδύσεις τόσο στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Άρτα, όσο και σε αυτό της Ελασσόνας (το οποίο περιήλθε στην Ήπειρος ΑΕΒΕ μετά τη σχετική συμφωνία με τη ΔΕΛΤΑ, για την παραγωγή κίτρινων τυριών). Ο στόχος είναι να είναι και τα δύο εργοστάσια πλήρως λειτουργικά μέχρι το τέλος του χρόνου: το μεν της Άρτας με νέες γραμμές παραγωγής και συσκευασίας, το δε της Ελασσόνας με εντελώς ανανεωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της κατά 10%, με τις συνολικές θέσεις εργασίας να φτάνουν τις 280. Το προσωπικό αυτό προορίζεται να στελεχώσει τις νέες γραμμές παραγωγής και συσκευασίας, αλλά και να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που συνεχίζεται από τις αγορές του εξωτερικού.

Ειδικά όσον αφορά στις εξαγωγές, αποτελούν και φέτος τον σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης της Ήπειρος ΑΕΒΕ, με ετήσιο στόχο αύξησης 20%, ο οποίος κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους έχει επιτευχθεί πλήρως.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα, η εισκόμιση γάλακτος για τις παραγωγικές ανάγκες της εταιρείας παρουσιάζεται αυξημένη κατά 25%. Η Ήπειρος ΑΕΒΕ παραμένει πιστή στη χρήση 100% ελληνικού γάλακτος και δεσμεύεται απέναντι στους Έλληνες παραγωγούς ότι, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, θα απορροφήσει το σύνολο της διαθέσιμης ποσότητας που θα παραχθεί από τους κτηνοτρόφους-συνεργάτες της. Η απόφαση αυτή εκφράζει τη διαχρονική φιλοσοφία της εταιρείας να στηρίζει έμπρακτα τους συνεργάτες της, ιδιαίτερα σε μια ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία όπως η τρέχουσα.

Τονίζεται, τέλος, ότι η δέσμευση της Ήπειρος ΑΕΒΕ, πέρα από την απορρόφηση της παραγωγής γάλακτος, επεκτείνεται στη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, όπως αυτές προκύπτουν μετά τις πρόσφατες προσθήκες, στην επίτευξη του στόχου των εξαγωγών και στην εκτέλεση του πλάνου νέων λανσαρισμάτων στην ελληνική αγορά– και μάλιστα, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στον κρίσιμο χώρο του Τουρισμού και της ευρύτερης αγοράς HORECA, που ως γωστόν βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλης πίεσης και αβεβαιότητας.

Σχετικα αρθρα

Δωρεά εξοπλισμού στο Πανεπιστήμιο Πατρών από την Watera Ελλάς

admin

Σύμβαση για την Ευρωπαϊκή EIOPA εκτελεί η Uni Systems

admin

ΟΠΑΠ: Παρέμεινε ισχυρός και διανέμει μέρισμα 0,30 ευρώ 

admin

CNL Capital: Ξεκινά εκ νέου τις αγορές ιδίων μετοχών

admin

Κτήμα Λαζαρίδη: Η Γ.Σ. αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος

admin

Στο ερευνητικό έργο Composition συμμετέχει η Kleemann

admin

Στα 2,9 δισ. δολάρια θα ανέλθουν οι δωρεές του Γ. Μπάφετ το 2020

admin

Αυστρία: Συνεχίζεται η σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων

admin

Νέα Νότια Ουαλία: Για ένα τρίμηνο θα εφαρμοστούν τα περιοριστικά μέτρα

admin

MLS Πληροφορική: Δωδέκατη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου

admin

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Συνεργασία με ΕΛΤΕ για τις οικονομικές καταστάσεις των εισηγμένων

admin

Βαράγκης: Εγκρίνεται η συμφωνία εξυγίανσης-Αποφάσεις της Γ.Σ

admin

ΟΕΕ: Σεμινάριο για ενημέρωση επί των έκτακτων νομοθετικών μέτρων του Υπ. Εργασίας

admin

Η δύσκολη αναδιάρθρωση της Deutsche Bank

admin

Πρόστιμα 880.000 σε 4 καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου

admin

Ρωσία: Μόνο τα φαρμακεία θα πωλούν μάσκες και είδη προστασίας, αποφάσισε η κυβέρνηση

admin

Tα επόμενα βήματα για το καζίνο στο Ελληνικό

admin

Εκτόξευση 171% της καταναλωτικής δαπάνης σε ηλεκτρονικά καταστήματα

admin