Image default
Επιχειρήσεις

Παραδέχτηκε την απάτη η διοίκηση της Akazoo- Τέλος η διαπραγμάτευση στον Nasdaq

«Οι ιστορικές οικονομικές καταστάσεις της Αkazoo ήταν  ψευδείς και παραπλανητικές, η Akazoo είχε μόνο αμελητέα πραγματικά έσοδα και συνδρομητές εδώ και χρόνια και πρώην μέλη της διοίκησης και συνεργάτες της Akazoo συμμετείχαν σε ένα εξελιγμένο σχέδιο για την παραποίηση των βιβλίων και των οικονομικών στοιχείων της Akazoo». Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση της ίδιας της διοίκησης της Akazoo προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  σχετικά με τα ευρήματα της ειδικής επιτροπής ελέγχου που συστήθηκε για να διερευνήσει το σκάνδαλο που αποκάλυψε η Quintessential Capital Management (QCM), το αμερικανικό fund του Γκάμπριελ Γκρέγκο.

Η Akazoo S.A. ανακοίνωσε πως η ειδική επιτροπή έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει την έρευνά της και έκρινε πως τα πρώην μέλη της διοικητικής ομάδας και οι συνεργάτες της Akazoo εξαπάτησαν τους επενδυτές της Akazoo, περιλαμβανομένης της υπόθεσης απόκτησης της Modern Media Acquisition Corp (MMAC), καθώς δεν εκπροσώπησαν σωστά τις δραστηριότητες, λειτουργίες και τα οικονομικά αποτελέσματα της Akazoo, στο πλαίσιο μιας πολυετούς απάτης.

H Ειδική Επιτροπή έκρινε, μεταξύ άλλων, πως οι προηγούμενες οικονομικές καταστάσεις της Akazoo, που ελέγχονταν από πολλές έμπειρες παγκόσμιες λογιστικές εταιρείες για χρόνια, ήταν ουσιαστικά ψευδείς και παραπλανητικές, ότι η η Akazoo, στην πραγματικότητα είχε αμελητέα πραγματικά έσοδα και συνδρομητές για χρόνια και ότι πρώην μέλη της διοίκησης και συνεργάτες της Akazoo συμμετείχαν σε ένα εξελιγμένο σχέδιο για να παραποιήσουν τα βιβλία και αρχεία της Akazoo, περιλαμβανομένου του υλικού due diligence που παρείχε στην MMAC και στους νομικούς, οικονομικούς και άλλους συμβούλους σε σχέση με τον επιχειρηματικό συνδυασμό της Akazoo το 2019.

Στις 22 Απριλίου, το Δ.Σ. της Akazoo συνέστησε μια ειδική επιτροπή για να εξετάσει τις καταγγελίες του QCM.

Την 1η Μαίου το ΔΣ απομάκρυνε τον Απόστολο Ζερβό από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η απόλυση ακολουθεί τη σύσταση ειδικής ερευνητικής επιτροπής που «βρήκε αποδεικτικά στοιχεία για δραστηριότητες που δεν είναι συμβατές με τις πολιτικές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της απροθυμίας του CEO να συνεργαστεί με την έρευνα». Καθοριστικό ρόλο στην αποπομπή του Ζερβού έπαιξαν η στάση του μεγαλομετόχου της εισηγμένης εταιρείας,  γνωστού επενδυτή στις ΗΠΑ, Λιούις Ντίκεϊ, ο οποίος δέχτηκε σοβαρό πλήγμα στην δημόσια εικόνα του ως πρόεδρος της Akazoo, όπως και η πίεση από πολλούς αγανακτισμένους μετόχους, που προσέφυγαν σε διαφορετικές νομικές εταιρείες για να υποβάλλουν ομαδικές αγωγές εναντίον της σημερινής διοίκησης της Akazoo. Το διοικητικό συμβούλιο της Akazoo αποφάσισε τον διορισμό του Μάικλ Κνότ ως προσωρινού CEO, ο οποίος είναι ανώτατο διευθυντικό στέλεχος (Senior Managing Director) στο τμήμα Εταιρικών Οικονομικών της συμβουλευτικής FTI Consulting στο Λονδίνο και θεωρείται έμπειρο στέλεχος του τομέα τηλεπικοινωνιών, media και τεχνολογίας, με 30ετή εμπειρία στη στρατηγική και τη συμβουλευτική επιχειρήσεων.

Η Akazoo έλαβε επιστολή για delisting από το Nasdaq και από τις 27 Μαίου σταματά η διαπραγμάτευση της μετοχής στο χρηματιστήριο.

Γκάμπριελ Γκρέγκο (QCM): Πως “καθάρισα” Folli Follie, Globo και Akazoo

Akazoo: Ποιος είναι ο Απόστολος Ζερβός που έστησε την κομπίνα για να πλουτίσει σε βάρος των μετόχων

Σχετικα αρθρα

EY: Παγκόσμια έσοδα $37,2 δισ. για το 2020

admin

Ο Όμιλος Αγγελικούση επενδύει στις κορυφαίες λύσεις της SAP

admin

ΕΥ: Υπηρεσίες διασφάλισης στο ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή

admin

Interamerican: Μόνο με μεταρρυθμίσεις θα αντιμετωπιστεί η ανασφάλιστη ιδιωτική δαπάνη στην υγεία

admin

Η Redex κατασκευάζει το θέρετρο One & Only στη Τζιά

admin

Σε ποιους νομούς της χώρας υπάρχουν αγοραστές και πωλητές μετοχών

admin

Πρόταση-έκπληξη από τα Πλαστικά Ελλάδος για τρίτο εργοστάσιο στην Μεγαλόπολη

admin

EY: Οι ελληνικές επιχειρήσεις μπροστά σε ένα νέο περιβάλλον τεχνολογίας και προστασίας δεδομένων

admin

Nielsen: Πώς η πανδημία άλλαξε τις καταναλωτικές συνήθειες μετά το lockdown

admin

ΟΠΑΠ: Acting CΕΟ από 1η Ιουνίου ο Jan Karas

admin

ΑΔΜΗΕ: Mεγάλες επενδύσεις €4,1 δισ. προβλέπει το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης 2022-2030

admin

Akazoo: Παραδέχτηκε την απάτη η διοίκηση – Τέλος η διαπραγμάτευση στον Nasdaq

admin

Σαράντης: Αύξηση των EBITDA κατά 29% στο εννεάμηνο

admin

Jumbo: Πωλήσεις 512,5 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

admin

Νικήτας Πρίντζος: Σε ιστορικά υψηλά τα μεγέθη της ΕΒΟΛ 

admin

Η κινεζική Tesla με κέρδη περισσότερο από 240% το 2020 για τη μετοχή της

admin

Αεροπορικές μεταφορές: Κάθετη πτώση του τζίρου λόγω πανδημίας και lockdown στο β’ τρίμηνο

admin

Η Deloitte Ελλάδος βάζει στο επίκεντρο τους εργαζόμενούς της στην εποχή του covid 19

admin