Image default
Επιχειρήσεις

O Στέλιος Χατζηϊωάννου καταγγέλλει νοθεία, μιλά για «αχυρανθρώπους AIRBUS» στην easyJet

Ανακοίνωση με βαριές κατηγορίες κατά της διοίκησης της ΕasyJet εξέδωσε ο ιδρυτής της και μεγαλύτερος μέτοχός της Στέλιος Χατζηϊωάννου εμμένοντας παράλληλα στην εκστρατεία του για την εύρεση πληροφοριοδότη που θα τον βοηθήσει να αποδείξει την ύποπτη, όπως ισχυρίζεται, σχέση της Airbus με τα μέλη της διοίηκησης της εταιρείας .

Συγκεκριμένα ο Sir Στέλιος Χατζηϊωάννου χαρακτηρίζει τα μέλη της διοίηκησης «αχυρανθρώπους» Airbus, τους αποκαλεί «αχρείους» και καταγγέλλει κρυφές συνεννοήσεις στελεχών της εταιρείας με δικηγόρο και στέλεχος της Airbus στην Λουκέρνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ιδρυτή της ΕasyJet  αναφέρει:

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί νοθεία, καθώς τουλάχιστον το 15% των μετοχών της easyJet βρίσκεται στην κατοχή τριών «αχυρανθρώπων» που ελέγχονται από την Airbus και άρα αποτελούν μέλη που μεροληπτούν υπέρ της Airbus και κανονικά δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στην ψηφοφορία για την ακύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Εάν αφαιρεθούν από την ψηφοφορία οι 60 εκ. μετοχές που ελέγχονται από την Airbus, τότε η πρόταση του Στέλιου Χατζηιωάννου θα είχε υπερψηφιστεί με 134 εκ. μετοχές υπέρ και 120 εκ. κατά.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ την προσπάθειά μας, θα αποκαλύψουμε αυτούς τους «αχυρανθρώπους» και θα αποδείξουμε ότι αυτές οι μετοχές δεν θα έπρεπε να συνυπολογίζονται, σύμφωνα πάντα με τα όσα υπαγορεύουν οι κανόνες που ισχύουν για τις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange Listing Rules).

Είμαι επίσης ικανοποιημένος που είδα ότι πολλοί μικροί μέτοχοι – ιδιαίτερα όσοι είναι εργαζόμενοι της easyJet – μου έστειλαν μηνύματα υποστήριξης (περίπου 1 εκ. ανεξάρτητες μετοχές που στήριξαν την προσπάθεια του Στέλιου Χατζηιωάννου).

Αυτό που μένει τώρα είναι να συνεχίσω την αναζήτηση των αιτιών πίσω από αυτήν την ύποπτη σχέση μεταξύ των αχρείων της easyJet και της Airbus. Η εκστρατεία μου για την εύρεση πληροφοριοδότη με αμοιβή 5 εκ. λίρες Αγγλίας, έχει ήδη αποφέρει μερικά πολύ χρήσιμα αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, οι αχρείοι της easyJet έκαναν χρήση των υπηρεσιών ενός αμφιλεγόμενου δικηγόρου στην Ελβετία ονομαζόμενου Marc Bonnant (για προσωπικούς λόγους και όχι προς όφελος της easyJet).

Η απάντηση του Προέδρου των αχρείων στο ερώτημά μου εάν κάποιος από αυτούς τον έχει συναντήσει ήταν ότι η εταιρεία (easyJet) «δεν έχει εκπροσωπηθεί ποτέ από τον Marc Bonnant». Δεν ήταν όμως αυτό το ερώτημά μου. Μπορώ να αποκαλύψω τώρα ότι η Carolyn McCall, o Andrew Findlay και ο Warrick Brady (όλοι τους στελέχη της easyJet εκείνο το διάστημα) παρευρέθηκαν σε κρυφό δείπνο με τον Marc Bonnant στο Ξενοδοχείο Schweizerhof στη Λουκέρνη στις 17 Νοεμβρίου 2016. Επίσης γνωρίζουμε ότι ο ελληνικής καταγωγής Κίμων Σωτηρόπουλος, στέλεχος της Airbus, ήταν επίσης παρών στο κρυφό δείπνο.

Εάν αποδειχθεί ότι η συμφωνία με την Airbus είχε βασισθεί σε παράνομες δοσοληψίες, τότε μπορεί να ακυρωθεί το συμβόλαιο και να υποβληθεί αγωγή κατά της Airbus για αποζημίωση, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο και την αξία της easyJet ως εταιρείας

 

Σχετικα αρθρα

Φιλιππίνες: Ακόμη 50 νεκροί εξαιτίας του κορονοϊού

admin

Microsoft: Βοηθά 25 εκατομμύρια ανθρώπους να αποκτήσουν νέες ψηφιακές δεξιότητες

admin

ΑΔΜΗΕ: Το Μάιο οι υπογραφές για τη διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

admin

Στον “πάγο” η πενταετής σύμβαση της Intralot στην Ουάσινγκτον

admin

Αυξάνονται τα νέα κρούσματα στην Ιταλία: Στους 13.155 οι νεκροί

admin

Τουρκία: Στους 1.101 οι νεκροί, πάνω από 52.000 τα κρούσματα

admin

Cosmote: «Το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» στα Speedtest Awards

admin

50 μεγάλες επιχειρήσεις στο 1o Career Day του Project Future της Πειραιώς

admin

Συμμετοχή της Eurobank στην Agrotica 2020

admin

Νέος κύκλος εξαγορών για ελληνικές εισηγμένες

admin

BriQ: Προσύμφωνο για την αγορά του «Mr & Mrs White Corfu»

admin

Έως και 1,2 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης μέσω του προγράμματος ESCALAR

admin

Καθαρά κέρδη 32,8 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο για ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

admin

ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.: Καλοκαιρινές εκπτωτικές διαδρομές με επιστροφή

admin

Τιτάν: Διέθεσε ίδιες μετοχές σε τέσσερα στελέχη

admin

Πολλαπλασιασμός δικτύου ATM από την Attica Bank

admin

Mandate έκδοση 5ετούς ομολόγου έδωσαν τα ΕΛΠΕ

admin

Kρατικές ενισχύσεις δέκα εκατ. ευρώ στην πρωτογενή παραγωγή ανθέων

admin