Image default
Επιχειρήσεις

Στιγμές αποκάλυψης στο λιανεμπόριο: Πάνω από 3.300 «λουκέτα» σε Victoria’s Secret, Gap, Forever 21

Η τέλεια καταιγίδα είναι εδώ για το λιναικό εμπόριο, καθώς πάνω από 3.300 καταστήματα διάσημων μπραντς ετοιμάζονται για οριστικό λουκέτο εντός του 2020.

Ο αριθμός των λουκέτων μπορεί το 2020 να είναι ακόμα μεγαλύτερος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας real estate, Cushman & Wakefield. Η εταιρεία στις περσινές της εκτιμήσεις – πριν δηλαδή από την κρίση της πανδημίας – ανέφερε ότι θα κλείσουν 12.000 καταστήματα σε μεγάλες αλυσίδες το 2020.

H Victoria’s Secret ετοιμάζεται να κλείσει οριστικά 250 καταστήματα σε ΗΠΑ και Καναδά εντός του 2020. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η μητρική εταιρία L Brands.

Παράλληλα, η L Brands σχεδιάζει να βάλει λουκέτο και σε 50 καταστήματα Bath & Body Works που έχει στις ΗΠΑ και ένα στον Καναδά.

Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της L Brands, σύμφωνα με τα οποία οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 37% το τρίμηνο μέχρι τις 2 Μαΐου.

Σχεδόν όλα τα καταστήματα της εταιρείας έκλεισαν στις 17 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του  COVID-19.

Τα λουκέτα αρχίζουν να λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας καθώς λίγα 24ωρα πριν η Pier 1 Imports ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματα που της απομένουν, ενώ και η  διάσημη αλυσίδα ρούχων J.C. Penney αποκάλυψε ότι κατεβάζει ρολά σε 242 καταστήματά της (29% του συνόλου) λόγω χρεοκοπίας.

Η Victoria’s Secret έχει 1.091 καταστήματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά (909 με το μπραντ της Victoria και 144 της Pink). Η εταιρεία θα κλείσει τα 235 αμερικανικά Victoria’s Secret και τρία καταστήματα Pink. Το λουκέτο θα αφορά και τα 13 από τα 38 της καταστήματα στον Καναδά.

Ο προσωρινός CEO της Victoria’s Secret, Stuart Burgdoerfer, ανέφερε το κλείσιμο είναι μια σωστή απόφαση που θα ενισχύσει τις δραστηριότητες της επιχείρησης. Όπως είπε, τα λουκέτα θα μπουν τους επόμενους μήνες, ενώ αναμένονται κι άλλα.

Τα καταστήματα της μπράντας που έκλεισαν λόγω lockdown, αναμένεται ότι θα επαναλειτουργήσουν στα τέλη Ιουλίου. Όπως καταλαβαίνουμε όμως από τα συμφραζόμενα, σίγουρα δεν θα ανοίξουν όλα.

Η Gap κλείνει εκατοντάδες καταστήματά της. Τον Φεβρουάριο του 2019 είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να κλέισει όλα τα 230 καταστήματα Gap εντός διετίας. Θα ανοίξουν ξανά κάποια καταστήματά της υπό άλλα μπραντς όπως  Old Navy και Athleta.

H Forever 21 αναμένεται να κλείσει 350 καταστήαμτα διεθνώς, μεταξύ αυτών και τα 178 στις ΗΠΑ, μετά από την αίτηση για υπαγωγή στο κεφάλαιο 11 του Πτωχυετικού Κώδικα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τα  σχετικά έγγραφα αποκαλύπτον ότι πολλά από αυτά τα λουκέτα θα μπουν εντός του 2020.

Η Neiman Marcus κλείνει 20 καταστήματα

Ανακοίνωσε την απόφασή της τον Μάρτιο και αφορά τα 20 από τα 22 εκπτωτικά της καταστήματα Last Call.

 

Σχετικα αρθρα

Κομισιόν: Σημαντική η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

admin

Visa: Πρωτοβουλία για την ψηφιακή προσαρμογή σε 8 εκατ. μικρές επιχειρήσεις στην Ευρώπη

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Στις 5/4 το πόρισμα για το Πόρτο Καρράς

admin

Επισήμως στα χέρια της ΜΙΝΕΡΒΑ το Pummaro

admin

Χ.Α.: Συγχρονίζεται με το θετικό momentum των διεθνών αγορών

admin

Τεχνικά ζητήματα στο δίκτυο της Vodafone – Αποκαθίσταται το πρόβλημα

admin

Βιοκαρπέτ: ΕΓΣ για έκδοση ΚΟΔ 5,23 εκατ.

admin

Jumbo: Ετήσια πτώση 34% στις πωλήσεις του Φεβρουαρίου

admin

Νέα COSMOTE TV: Ένας χρόνος λειτουργίας για τη Νο1 ελληνική streaming υπηρεσία

admin

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία του ελληνικού startup οικοσυστήματος

admin

Περιφέρεια Αττικής: Από τον Απρίλιο η καταβολή ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία

admin

Πτώση πωλήσεων 34% τον Φεβρουάριο για τα Jumbo

admin