Image default
Οικονομία

Airbnb : Ο κοροναϊός αναγκάζει τους ιδιοκτήτες να πουλήσουν τα ακίνητά τους

Η πανδημία του κοροναϊού παρέλυσε τον διεθνή τουρισμό. Ανάμεσα στους μεγάλους πληγέντες της υγειονομικής κρίσης ανήκουν και οι ιδιοκτήτες Airbnb που είδαν τις κρατήσεις τους να ακυρώνονται επ’ αόριστον.

Η κρίση έχει ήδη οδηγήσει αρκετούς ιδιοκτήτες σε όλο τον κόσμο να στραφούν και πάλι στη μακροχρόνια μίσθωση ή ακόμη και να πουλήσουν τα ακίνητά τους, σε μια περίοδο αβεβαιότητας για την αγορά ακινήτων.

Τέτοιου είδους απελπισμένες κινήσεις έρχονται ως αποτέλεσμα των τεράστιων ποσών που κινδυνεύουν να χάσουν εξαιτίας των ακυρώσεων, τη στιγμή που οι λογαριασμοί, το κόστος συντήρησης και – σε αρκετές περιπτώσεις – οι δόσεις των δανείων συσσωρεύονται. Η ξαφνική οικονομική καταστροφή των ιδιοκτητών Airbnb αναδεικνύει όχι μόνο την ευρύτερη οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά και το ρίσκο που ενέχει ο βιοπορισμός μέσω τέτοιου είδους νέων τεχνολογικών πλατφορμών.

Η ανακοίνωση της Airbnb

«Εργαζόμαστε για τη στήριξη της κοινότητάς μας μέσα από μια σειρά από μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της διοχέτευσης 250 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους ιδιοκτήτες που επηρεάστηκαν από τις ακυρώσεις εξαιτίας του κοροναϊού», αναφέρει εκπρόσωπος της Airbnb σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι έχουν δημιουργήσει νέα πρωτόκολλα καθαριότητας για τους ιδιοκτήτες.

Καθώς η πανδημία επιμένει, το επιχειρηματικό μοντέλο της Airbnb τίθεται υπό αμφισβήτηση. Η εταιρεία σκόπευε να εισαχθεί φέτος στην Wall Street. Όμως αντ’ αυτού αναγκάστηκε να απολύσει το 25% του προσωπικού της. Την ίδια στιγμή, δυσκολεύεται να καθησυχάσει τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι αποτελούν τη βάση των υπηρεσιών της. Η Airbnb ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου ότι θα καταβάλει στους ιδιοκτήτες το 25% των χρημάτων που θα έβγαζαν κανονικά βάσει της πολιτικής της για τις ακυρώσεις, όμως σύμφωνα με αρκετούς ιδιοκτήτες που μίλησαν στο CNN, αυτά τα μέτρα δεν ήταν επαρκή για να βοηθήσουν ή έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που περίμεναν.

Η οικονομική ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, οδηγεί αρκετούς ιδιοκτήτες στην έξοδο από την πλατφόρμα του Airbnb. Άλλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με επώδυνα διλήμματα, καθώς καλούνται να επιλέξουν ποιες ιδιοκτησίες τους θα σώσουν και ποιες θα εγκαταλείψουν.

Πολλοί ιδιοκτήτες επιδιώκουν να πουλήσουν τα έπιπλα των κατοικιών που μίσθωναν στην πλατφόρμα, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ορισμένοι, προσπαθούν να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή. Η Σίντι Καμπράλες και ο σύζυγός της αναφέρουν στο CNN ότι έχουν αποφασίσει να πουλήσουν ένα από τα τρία ακίνητα που μισθώνουν στην πλατφόρμα, όμως περιμένουν λίγο ακόμη γιατί εξακολουθούν να έχουν μια κράτηση για τον Ιούλιο, η οποία ακόμη δεν έχει ακυρωθεί.

«Τα περιθώρια είναι τόσο χαμηλά, που δεν βγάζει νόημα να το κρατήσουμε», εξηγεί η Καμπράλες. «Η πανδημία απλώς μας πιέζει στον γκρεμό».

- www.cnn.com

-

Σχετικα αρθρα

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Δείτε το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης για τους εργαζόμενους

admin

Facebook : Απώλειες δισ. δολαρίων από το μποϊκοτάζ πολυεθνικών που αποσύρουν διαφημίσεις

admin

Εννέα «μνηστήρες» διεκδικούν τη ΔΕΠΑ Υποδομών

admin

Με άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Επίδομα γέννας : Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και η καταβολή

admin

Brexit : Δέσμη μέτρων έκτακτης ανάγκης από την Κομισιόν αν αποτύχουν οι συνομιλίες

admin

Χρηματιστήριο: Τεχνικό πρόβλημα στη μετάδοση των τιμών των μετοχών

admin

Σταϊκούρας για Eurogoup: Υπάρχουν ακόμα διαφορές, εκτιμάται ότι θα καλυφθούν μέχρι αύριο

admin

ΔΕΗ : Σταθερά τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος

admin

Επίδομα ειδικού σκοπού: Ποιοι εργαζόμενοι θα το πάρουν

admin

Συνάντηση Σταϊκούρα με πρόεδρο του ΣΕΤΕ – Στο «μενού» η μείωση της φορολογίας

admin

Ασφαλιστικό: Τι αλλάζει σε εισφορές, εφάπαξ και εργαζόμενες μητέρες

admin

Πότε και πως θα αποζημιωθούν οι αγρότες για ζημιές του 2019-2020

admin

Έφοδος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στα γραφεία της Follie Follie

admin

Γερμανία : «Μαζικό» κύμα πτωχεύσεων φοβάται ο πρόεδρος του DIW

admin

“Ψαλίδι” 40% στα ενοίκια και τον Ιανουάριο για τους πληττόμενους

admin

ΚΙΝΑΛ: Οκτώ ερωτήματα για την προστασία της πρώτης κατοικίας

admin

Χρηματιστήριο : Άλμα 4,46% με τις τράπεζες στο τιμόνι

admin