Image default
Πρώτο Θέμα

Η άνοδος και η πτώση της Hertz…

Χρόνια πριν εξαναγκαστεί σε χρεοκοπία, η Hertz Global Holdings Inc.αποφάσισε να αντικαταστήσει έναν στόλο που γινόταν απογοητευτικός για τους πελάτες.

Επειδή η Hertz ήταν χρεωμένη, αγόρασε αυτό που ήταν φθηνό και διαθέσιμο, διπλασιάζοντας τα σεντάν αντί των SUV που ήθελαν οι πελάτες. «Ο στόλος είχε φτάσει στο σημείο που είχαμε ανταρσία στους πελάτες», δήλωσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Hertz John Tague. «Λύσαμε το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα.»

Αυτή η απόφαση ήταν εμβληματική μιας σειράς στρατηγικών λανθασμένων σφαλμάτων και άλλων σφαλμάτων που κράτησαν την Hertz πίσω από τους ανταγωνιστές και κάτω από χρέη. Η ύφεση που προκλήθηκε από τον κοραναϊό ήταν απλώς το κερασάκι στο κέικ. Η Hertz την Παρασκευή υπέβαλε αίτηση για προστασία από την πτώχευση.

Η οικονομική πτώση της πανδημίας προκάλεσε ένα κύμα πτωχεύσεων, τις τελευταίες εβδομάδες από εταιρείες ενέργειας και λιανοπωλητές όπως η JC Penney Co. και η Neiman Marcus Group Inc.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρείες που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα σήμερα είναι αυτές που αντιμετώπιζαν και τα περισσότερα προβλήματα χθες. Η πανδημία σημαίνει ότι το χάος δεν αποτελεί πλέον επιλογή.

Η κρίση έχει πλήξει ολόκληρη τη βιομηχανία ενοικίασης αυτοκινήτων με μια βουτιά στις κρατήσεις. Η Hertz ήταν πιο ευάλωτη από τους ανταγωνιστές, έχοντας δανειστεί περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια απευθείας και μέσω μιας σειράς πολύπλοκων χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Εκτός από τη δέσμευσή της για sedan, η εταιρεία έπαθε ζημια και από την ταραγμένη εξαγορά της Dollar Thrifty το 2012 και από τις προσπάθειές της να μεταβεί στην αγορά ταξιδιών αναψυχής, μια θέση που κυριαρχείται από την Avis Budget Group Inc. και την Enterprise Holdings Inc.

Η κατάρρευση της Hertz συγκαταλέγεται μεταξύ των υψηλότερων εταιρικών προεπιλογών από τον αντίκτυπο της πανδημίας στα αεροπορικά και στο έδαφος. “Όλα τα χρήματα που δαπανήθηκαν για υπερτιμημένες συγχωνεύσεις και εξαγορές, η αμφισβητήσιμη διαχείριση του στόλου τελικά τα κατάφερε.”, δήλωσε η Glenn Reynolds, συνιδρυτής της ερευνητικής εταιρείας CreditSights, η οποία έχει καλύψει την Hertz για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

 Η Hertz αγωνιζόταν ήδη για να αντιμετωπίσει τις απειλές για τις επιχειρήσεις της από την Uber Technologies Inc., τη Lyft Inc. και άλλες εταιρείες. Και οι καλύτεροι ανταγωνιστές της, η Avis και η Enterprise, κινήθηκαν πιο γρήγορα για να ενημερώσουν την τεχνολογία, να ανανεώσουν τους στόλους τους και να προσφέρουν εξισορρόπηση των προσφορών με SUV, ανέφεραν αναλυτές και πρώην στελέχη της Hertz.

Στην κορυφή του 2014, η αγοραία αξία της Hertz ήταν πάνω από 14 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου διπλάσια από την Avis. Κέρδισε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για τα τελευταία χρόνια έως ότου η απειλή πτώχευσης το έστειλε κάτω από τα 500 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η αγοραία αξία της Avis ανέρχεται περίπου σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

«Με τη σοβαρότητα της επίδρασης του COVID-19 στην επιχείρησή μας και την αβεβαιότητα για το πότε θα ταξιδέψει η οικονομία και η οικονομία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hertz, Paul Stone, σε γραπτή δήλωση αργά την Παρασκευή, σχετικά με την κατάθεση πτώχευσης, «πρέπει να λάβουμε περαιτέρω μέτρα να αντέξει μια ενδεχομένως παρατεταμένη ανάκαμψη. “

Η Hertz πέρασε από τέσσερις CEOs σε λιγότερο από μια δεκαετία. Η τελευταία αλλαγή ήρθε αυτό το μήνα όταν η Kathryn Marinello, Διευθύνων Σύμβουλος της για τρία χρόνια, συγκρούστηκε με το διοικητικό της συμβούλιο σχετικά με την εταιρική στρατηγική, σύμφωνα με ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα, και αντικαταστάθηκε από τον κ. Stone, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τις λιανικές δραστηριότητες της Hertz για τη Βόρεια Αμερική.

Η 102 ετών εταιρεία ξεκίνησε ως στόλος Ford Model-Ts στο Σικάγο και έμελλε να πρωτοστατήσει στις  ενοικιασεις αυτοκινήτων. Αρχικά ήταν γνωστη ως Rent-a-Car Inc. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, η Hertz ήταν ένα γνωστο όνομα. Με τους πάγκους του αεροδρομίου και το κίτρινο λογότυπο, ήταν η λύση για μια αξιόπιστη βάση επαγγελματιών ταξιδιωτών.

Πέρασε από ιδιοκτήτες, συμπεριλαμβανομένων των RCA Corp. και Ford Motor Co., οι οποίες το πούλησαν το 2005 σε μια ομάδα ιδιωτικών εταιρειών με επικεφαλής την Clayton Dubilier & Rice για 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συναλλαγή επιβάρυνε την εταιρεία με περισσότερο χρέος. Ένα χρόνο αργότερα, πούλησαν την επένδυσή τους μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς.

Μέχρι το 2010, με την ανάκαμψη της οικονομίας από την οικονομική κρίση, ο τότε διευθύνων σύμβουλος Mark Frissora, ο οποίος οδήγησε την εταιρεία στην ύφεση, αποφάσισε να επεκταθεί στην αγορά για ταξιδιώτες αναψυχής. Μετά από μια διετή επιδίωξη και έναν πόλεμο με την Avis, απέκτησε το Dollar Thrifty Automotive Group, το οποίο ειδικεύτηκε στον τουρισμό και τα ενοίκια που καλύπτονται από ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων, για περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για να πληρώσει τη συμφωνία, η Hertz δανείστηκε σε μεγάλο βαθμό στις αγορές ομολόγων, αυξάνοντας το εταιρικό χρέος της κατά περίπου 50% σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με χρηματοοικονομικές καταθέσεις. Η ενσωμάτωση των εταιρειών όχι μόνο δεν κατάφερε να εξοικονομήσει χρηματα αλλά αντίθετα της κόστισε επιπλέον χρήματα, ανέφεραν αναλυτές, επενδυτές και πρώην στελέχη.

Προς το τέλος της θητείας του κ. Frissora, η Hertz έκανε μια άλλη σημαντική αλλαγή: Αποφάσισε να κρατήσει τα ενοικιαζόμενα οχήματα της εταιρείας περισσότερο, ελπίζοντας να παρατείνει τον κύκλο ζωής τους, τοποθετώντας τα σε στόλους με έκπτωση. Αυτή η κίνηση καθυστέρησε επίσης την υποτίμηση του οχήματος και έδωσε ένα προσωρινό χτύπημα στα οικονομικά αποτελέσματα της Hertz, ανέφεραν οι αναλυτές.

Οι πελάτες παραπονέθηκαν για την κατάσταση των παλαιότερων οχημάτων του στόλου, και πολλοί έφευγαν για την Avis, ανέφεραν αναλυτές και επενδυτές…

Σχετικα αρθρα

Επίσκεψη Μέρκελ: Επιστροφή στην κανονικότητα

admin

Η ευρωζώνη μελετά μια πρόταση για τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις

admin

Μ.Μόρις :”Η ΕΕ και το ΔΝΤ να τα βρουν πρώτα μεταξύ τους. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις”

admin

ΗΠΑ:Η κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία

admin

Alpha Bank: Ανάρπαστο το ομόλογο Tier II-Στο 4,25% το επιτόκιο

admin

ΔΝΤ: Aναγκαία η ελάφρυνση χρέους από την αρχή του προγράμματος μίας χώρας

admin

Το δίλημμα της Μέι για τον Τραμπ

admin

Στα 2,8 τρισ. ευρώ η παγκόσμια αγορά πληροφορικής και επικοινωνιών, το 2013

admin

Βόμβα από ΔΝΤ: Κούρεμα χρέους ή σκληρά μέτρα

admin

Η Γαλλία προειδοποιεί για «κόκκινη γραμμή» για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης

admin

Πολιτικό θρίλερ στη Βρετανία: Ωρα αποφάσεων για no deal Brexit ή πρόωρες εκλογές

admin

Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου πιθανότατα θα χρειαστεί δεκαετίες και όχι χρόνια

admin

Αισιόδοξος ο Γιοχάνες Χαν για μια συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ

admin

Γερμανικός Τύπος: Ένας αισιόδοξος Τσίπρας στο Στρασβούργο

admin

ΗΠΑ και Ευρώπη παλεύουν με το φάντασμα της ανάκαμψης

admin

Το «master plan» Μέρκελ-Σαμαρά…

admin

Τα capital controls κλείνουν τους μικρομεσαίους

admin

ΕΕ-Κίνα: Τελικά σώθηκαν τα προσχήματα

admin