Image default
Πρώτο Θέμα

«Πάρτι» εμβολίων στην Wall St.

Ο Dow Jones αυξήθηκε κατά 609 μονάδες, ή 2,5%

H Wall street έκανε άλμα  την Τρίτη λόγω αισιοδοξίας σχετικά με το άνοιγμα των οικονομιών και την πιθανή ανάπτυξη ενός εμβολίου του κοροναϊού.

Ο Dow Jones αυξήθηκε κατά 609 μονάδες, ή 2,5%, στα 25074. Ο S&P 500 αυξήθηκε κατά 2%, ανεβαίνοντας πάνω από 3000 για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου και πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών, ένα βαρόμετρο παρακολούθησης της δύναμής του.

 Το πανευρωπαϊκό Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,9%, με επικεφαλής τα κέρδη των τραπεζικών μεριδίων και τον τομέα ταξιδιών και αναψυχής.

Οι επενδυτές επευφημούσαν σημάδια ανάκαμψης οικονομικής δραστηριότητας που επαναλήφθηκαν γρηγορότερα από το αναμενόμενο σε μέρη των Η.Π.Α. και αλλού στον κόσμο. Οι κρατήσεις σε εστιατόρια και οι δαπάνες για ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες φαίνεται να αυξάνονται στις Η.Π.Α. και αυτό συμπίπτει με τη μείωση του ημερήσιου αριθμού νέων μολύνσεων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σχεδιάσει να ανοίξει ξανά τα καταστήματα λιανικής τον επόμενο μήνα, ενώ η Ιταλία, μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο, είδε τους ανθρώπους να επιστρέφουν σε μπαρ και εστιατόρια το Σαββατοκύριακο.

 «Η αγορά θα μετακινηθεί υψηλότερα από εδώ, καθώς επιστρέφουμε στην ομαλότητα», δήλωσε ο Hani Redha, διευθυντής χαρτοφυλακίου της PineBridge Investments. Ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων θα ήταν «η δοκιμασία αυτού του ράλι. Τι συμβαίνει όταν επιστρέψουμε και πώς ανταποκρίνεται το ποσοστό μόλυνσης; “

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν επίσης ότι ένα από τα τουλάχιστον 10 εμβόλια κορανοϊού που θα αναπτυχθούν τελικά θα κυκλοφορήσει στην αγορά, σταματώντας την εξάπλωση του κοροναϊού και επιτρέποντας την επανάληψη της κανονικής επιχειρηματικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Τη Δευτέρα, η Novavax δήλωσε ότι ξεκίνησε την πρώτη ανθρώπινη μελέτη για το πειραματικό της εμβόλιο. Οι φαρμακοποιοί, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer και της Moderna, αγωνίζονται επίσης για την ανάπτυξη εμβολίου. Οι μετοχές της Novavax αυξήθηκαν 13%, ενώ η Moderna έπεσε 5,8%.

 «Φαίνεται ότι έχουμε αρκετές βολές για γκολ», είπε ο κ. Redha. Ενώ η κατασκευή ενός εμβολίου και η διάδοσή του στον ευρύτερο πληθυσμό θα απαιτήσει χρόνο, ο αριθμός των πιθανών υποψηφίων έχει ενισχύσει τις αγορές, είπε. «Οποιοδήποτε είδος ελπίδας για οποιαδήποτε δοκιμή θα πάει καλά ή οποιαδήποτε δοκιμαστική έναρξη θα είναι καλο σημαδι».

Στις αγορές συναλλάγματος, η κεντρική τράπεζα της Κίνας καθόρισε το ημερήσιο επιτόκιο αναφοράς της για διαπραγμάτευση γιουάν στα 7.1293 στο δολάριο, το πιο αδύναμο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2008. Ο δείκτης δολαρίου WSJ, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, μειώθηκε 0,8%.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Μέτρα Έμφυλου Χάσματος, Επιπτώσεις της Πανδημικής Κρίσης και Προτάσεις Πολιτικής

admin

‘Ολα τα Μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και διευκόλυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

admin

Aξίζει ή όχι να μπει κανείς στην ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς;

admin

Η Ευρώπη παίρνει τα “σκήπτρα” απο την Γερμανία στην παγκόσμια αγορά ομολόγων

admin

Το αμείλικτο σύστημα του Karl Marx (IV)

admin

Γερμανικός Τύπος: Το “πείραμα της Ρόδου” και το μεγάλο στοίχημα

admin

Τρ.Πειραιώς: 1-1,15€ οι νέες μετοχές – ‘Ολη η απόφαση του Δ.Σ

admin

XA:Τεστ κοπώσεως

admin

Το παγκόσμιο ρίσκο μετά το εμβόλιο – O.Blanchard/Jean Pisani-Ferry

admin

Κίνα:Ανάκαμψη 18%(!) το πρώτο τρίμηνο

admin

ΕΕ εναντίον οργανωμένου εγκλήματος

admin

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας

admin