Image default
Επιχειρήσεις

Νέος πρόεδρος στην ΕΤΑΔ ο Αντώνιος Μπέζας

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. («ΕΕΣΥΠ») ανακοινώνει τον διορισμό νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. («ΕΤΑΔ»), με ισχύ από 27 Μαΐου 2020.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ, μοναδικής μετόχου της ΕΤΑΔ, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει το άρθρο 197 παρ.4 ν. 4389/2016 και σε συνέχεια της παραίτησης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΕΤΑΔ, αποφάσισε ομόφωνα τον διορισμό του κ. Αντώνιου Μπέζα, στη θέση του Προέδρου, Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ, προκειμένου να διαχειριστεί μαζί με τα λοιπά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της ΕΤΑΔ και να συμβάλει στην αύξηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ καλωσορίζει τον νέο Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου και εύχεται καλή επιτυχία στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του και στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της εταιρείας. Επίσης, ευχαριστεί τον προηγούμενο Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ για τη συνεισφορά του στην εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

Η ΕΤΑΔ θα συνεχίσει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού και το έργο της ωρίμανσης, αποτίμησης και βέλτιστης αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου ακινήτων της. Η επίτευξη των στόχων αυτών αναμένεται να συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα, στην προσέλκυση επενδύσεων και στη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Αντώνιος  Μπέζας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΤΑΔ, Μη εκτελεστικό Μέλος

Γεννήθηκε το 1963. Σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών (Δομοστατικός) του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ-1986). Εργάστηκε σαν μελετητής μηχανικός με ειδίκευση στην αντισεισμική συμπεριφορά των κατασκευών και σαν ειδικός σύμβουλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αντικείμενα τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και  την περιφερειακή ανάπτυξη. Έχει διατελέσει δημοτικός (1994-1998) και νομαρχιακός σύμβουλος (1998-2001), Βουλευτής Θεσπρωτίας (2000-2009 και 2012-2015), Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (2012-2013), Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών (2005-2009) αρμόδιος για τη φορολογία, τη δημόσια περιουσία και τα κληροδοτήματα, Υφυπουργός Υγείας (2012-2013) αρμόδιος για τον ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ και Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (2013-2014) αρμόδιος για την κοινωνική ασφάλιση. Οι τομείς εμπειρίας του περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την οργανωτική αναδιάρθρωση, την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την οικονομική εξυγίανση.

Σχετικα αρθρα

Στρατηγική Συνεργασία EY- InvestGR Forum για το online 3rd InvestGR Forum 2020

admin

Η MIG διαψεύδει συμφωνία με CVC για πώληση της Vivartia

admin

Στην Ελλάδα η γαλλική ασφαλιστική La Parisienne Assurances

admin

K. Αγγελόπουλος: Τα παιδιά μου θέλουν ομήρους τους εργαζόμενους στη Χαλυβουργική

admin

EΛΤΑ: Τρύπα 35 εκατ. «γέννησε» η πανδημία – Kαθυστερεί το σχέδιο εξυγίανσης

admin

EasyJet: Στην αντεπίθεση ο Χατζηιωάννου – Μιλά για νοθεία και «αχυρανθρώπους»

admin

Δικαστική απόφαση-σταθμός για το Dieselgate: Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές αγωγές κατά της VW

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα:Η επίδραση της πανδημίας στην πορεία δευτέρου εξαμήνου

admin

Πειραιώς Χρηματιστηριακή: Σύσταση «Outperform» για ΑΔΜΗΕ

admin

Πόσοι ήταν οι πλούσιοι επενδυτές το Νοέμβριο στο Χρηματιστήριο

admin

Στην Affidea τα ιατρικά κέντρα City Med σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

admin

1 στις 6 μετοχές είναι σε επιτήρηση στο ΧΑ

admin

Κορωνοϊός: Αποζημίωση έως 35 ευρώ την ημέρα για τα δωμάτια-καραντίνας

admin

IBM: ΔΕΝ έχετε πτυχίο; Κάντε αίτηση για άμεση πρόσληψη

admin

Ιατρικό Αθηνών: Μοναδικός ιδιωτικός πάροχος Υγείας στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ε.Ε.«EVOTION»

admin

Profile: Διέθεσε με private placement το 3,69%

admin

Cenergy Ηoldings: Στις 26 Μαΐου η Γενική Συνέλευση για ανανέωση θητείας μελών Δ.Σ.

admin

Μυτιληναίος: Εκτακτη ΓΣ για αγορά ιδίων μετοχών στις 27/3

admin