Image default
Επιχειρήσεις

Enel Green Power: Ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας εξαιτίας του COVID-19, η Enel Green Power λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες της κάθε περιοχής, υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για να ενισχύσει τις τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στις ακόλουθες τοπικές κοινωνίες και νοσοκομεία:

Τοπικές κοινωνίες: Αλεξανδρoύπολης, Κέχρου Ροδόπης, Πολυμύλου Κοζάνης, Καρύστου Ευβοίας, Περιβολίου Φθιώτιδας, Σουλίου, Μοίρας, Ρωγών Αχαΐας και Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης. Οι δωρεές περιελάμβαναν προϊόντα μακράς διαρκείας και “πακέτα αγάπης” σε οικογένειες που τα χρειάζονταν και είδη πρώτης ανάγκης σε κοινωνικές δομές.

Νοσοκομεία: «Σωτηρία» στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολης, Κοζάνης, Καρύστου, και Πατρών. Οι χορηγίες περιελάμβαναν φορητούς σύγχρονους ψηφιακούς Υπερηχοτομογράφους Υψηλής Ευκρίνειας, απινιδωτές, φορητούς ηλεκτροκαρδιογράφους και άλλον χρήσιμο ιατρικό εξοπλισμό.

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας, Επικεφαλής της Enel Green Power Ευρώπης, δήλωσε σχετικά:

«Ο COVID-19 έχει δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη και απρόσμενη κατάσταση για όλους μας. Η στρατηγική βιωσιμότητας της εταιρείας μας βασίζεται στο μοντέλο της Δημιουργίας Αμοιβαίας Αξίας, το οποίο σημαίνει να υποστηρίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ειδικά στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν καθήκον μας να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες των κοινωνιών και να τις βοηθήσουμε είτε με το να υποστηρίξουμε τα νοσοκομεία τους είτε με το να διανείμουμε προϊόντα και τρόφιμα μέσω των τοπικών κοινωνικών δομών. Αναγνωρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες ως συμμάχους στην προσπάθειά μας να κάνουμε τον πλανήτη βιώσιμο και για αυτό θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό τους».

Μία από τις δράσεις που ξεχώρισε ήταν η διανομή «πακέτων αγάπης» στους 101 κατοίκους στο Αργύρι, ένα απομακρυσμένο χωριό που βρίσκεται σε αποστάση 120 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα και είναι χτισμένο σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων. Η διανομή των πακέτων στην είσοδο των σπιτιών ήταν μια πραγματική βοήθεια αλλά και ευχάριστη έκπληξη για τους κατοίκους.

Η Enel Green Power, είναι η εταιρεία του ομίλου Enel, που είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, με παρουσία στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της πράσινης ενέργειας με διαχειριζόμενη ισχύ άνω των 46 GW σε ένα ενεργειακό μείγμα που περιλαμβάνει αιολική, ηλιακή, γεωθερμική και υδροηλεκτρική ενέργεια και είναι στην πρώτη γραμμή της ενσωμάτωσης καινοτόμων τεχνολογιών σε μονάδες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Σχετικα αρθρα

ΕΛΓΕΚΑ: Νέα Group CFO του ομίλου η Χριστίνα Παπανδρέου

admin

ΤΑΡ: Διαθέτει €1,5 εκατ. προς υποστήριξη υγειονομικών σε Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία

admin

BriQ: Αγορά έως 1 εκατ. ιδίων μετοχών μέχρι τις 30/3/2022

admin

ΟΠΑΠ: Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας

admin

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της COSCO SHIPPING χρηματοδοτεί δράσεις του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα

admin

ΕΧΑΕ: Στην Goldman Sachs Group το 5,05% των δικαιωμάτων ψήφου

admin

Κρι-Κρι: Έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου 5 εκατ.

admin

Uber: Επενδύει 170 εκατ. στη Lime

admin

ΚΕΕ: Θέσεις και προτάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας

admin

Lufthansa: Επεκτείνει την περίοδο δωρεάν επανακράτησης εισιτηρίων  

admin

ΕΔΥΑΠ: Πρόωρες οι εκτιμήσεις για την τιμολόγηση του αδιύλιστου νερού

admin

Σε ποιους νομούς της χώρας υπήρχαν αγοραστές και πωλητές μετοχών το Νοέμβριο

admin

Πειραιώς: Απόσχιση του κλάδου τραπεζικής σε νέα 100% θυγατρική εταιρία

admin

GR.EC.A : Τι προτείνει για το click away – Εκτοξεύτηκε ο όγκος των διακινήσεων

admin

Kariera.gr και Google συνεργάστηκαν για το Digital Marketing Camp

admin

Αυτό είναι το μοναδικό κρέας που τρώνε οι Vegan

admin

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Άντληση κεφαλαίων ύψους 66,65 εκατ. ευρώ

admin

Κορρές: Στόχος η ανάπτυξη στην Κίνα

admin