Image default
Επιχειρήσεις

Κόκκαλης για Intralot: Η Εταιρία επιδιώκει να ενδυναμώσει τη θέση της μέσα από νέα προϊόντα και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες

Τη δημιουργία επιχειρηματικής καινοτομίας μέσω ψηφιακής τεχνολογίας στις αγορές που δραστηριοποιείται η Intralot και την επίτευξη συνεργασιών για την απόκτηση αδειών λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών (B2C) έθεσε μεταξύ άλλων ως στόχο ο CEO της Intralot, Χρήστος Δημητριάδης, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της INTRALOT πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 στο Κέντρο Καινοτομίας της Εταιρίας στην Αθήνα και παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα, οι επιχειρησιακές εξελίξεις και οι επιτυχίες για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2019, καθώς και η Στρατηγική της επόμενης μέρας του Ομίλου, τα επιτεύγματα της Εταιρίας το 2020 και οι προοπτικές ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου INTRALOT κ. Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε: «Η Εταιρία επιδιώκει να ενδυναμώσει τη θέση της μέσα από νέα προϊόντα και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε κύριες αγορές, καθώς και να αξιολογήσει όλες τις διαθέσιμες στρατηγικές επιλογές για τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης και τη μεγιστοποίηση της αξίας των ενδιαφερομένων μερών.»

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Χρήστος Δημητριάδης, παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 και τις επιχειρησιακές εξελίξεις της Εταιρίας, εστιάζοντας στις ευκαιρίες για την αξιοποίηση των πρόσφατων επενδύσεων της στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και προηγμένων υπηρεσιών, με στόχο την επίτευξη οικονομιών κλίμακας και την ενδυνάμωση της οικονομικής της θέσης.

Επιπλέον, παρουσίασε τη νέα στρατηγική του Ομίλου που θα οδηγήσει την Εταιρία στην επόμενη μέρα μέσα από πέντε πυλώνες: Δημιουργία επιχειρηματικής καινοτομίας μέσω ψηφιακής τεχνολογίας στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, Βελτιστοποίηση της ποιότητας υπηρεσιών και επίτευξη οικονομιών κλίμακας, Στοχευμένη ανάπτυξη με πωλήσεις B2G/B2B σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, Επίτευξη Συνεργασιών για την απόκτηση αδειών λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών (B2C) και Βελτιστοποίηση κεφαλαιακής διάρθρωσης.

Η νέα πελατοκεντρική οργανωτική δομή της INTRALOT και η ισχύς μετασχηματισμού της τεχνολογίας της θα έχουν βασικό ρόλο στην επιχειρηματική καινοτομία και τη δημιουργία αξίας, δίνοντας ώθηση στην Εταιρία να επιδιώξει μελλοντικές ευκαιρίες. Επιπλέον, παρουσίασε τα πρόσφατα επιτεύγματα μέσα στο 2020 και τις προοπτικές.

«Η INTRALOT είναι μια Εταιρία με μεγάλη ιστορία και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Η ηγετική μας θέση στηρίζεται στην πελατοκεντρική μας προσέγγιση και στο πώς η τεχνολογία και οι υπηρεσίες μας μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες μας να καινοτομούν», δήλωσε ο κ. Χρήστος Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου. «Το 2020, ξεκινήσαμε να υλοποιούμε τη νέα μας στρατηγική λανσάροντας τη νέα λύση αθλητικού στοιχηματισμού INTRALOT ORION στην Μοντάνα και την Περιφέρεια της Κολούμπια στις ΗΠΑ, εισάγοντας τα παιχνίδια eSports στο Περού και εξασφαλίζοντας δύο ακόμα νέες σχετικές συμφωνίες, αναπτύσσοντας τη νέα καινοτόμα ψηφιακή λύση LOTOS Xi για Διαδικτυακές Λοταρίες, υπογράφοντας νέες συμφωνίες για την υλοποίηση του LOTOS Xi σε τέσσερις νέους πελάτες και επικυρώνοντας μια νέα συμφωνία για την υλοποίηση Keno.»

O κ. Χρήστος Δημητριάδης ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου INTRALOT, οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα της Εταιρίας, για την αφοσίωση τους στην άριστη εξυπηρέτηση των Πελατών μας παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19, διασφαλίζοντας την επιχειρηματική συνέχεια».

Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10%

Η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, εξάλλου, ενέκρινε πρόγραμμα απόκτησης από την εταιρεία ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10% του εκάστοτε καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου συμπεριλαμβανομένων των ιδίων μετοχών που έχουν αποκτηθεί και διακρατούνται από την εταιρεία (σήμερα ανερχομένων σε 9.200.033 ιδίων μετοχών ήτοι σε ποσοστό 5,861% του μετοχικού της κεφαλαίου), για χρονική περίοδο 24 μηνών, με έναρξη ισχύος από 29.05.2020 και μέχρι τις 29.05.2022, με κατώτατη τιμή €0,30 και ανώτατη τιμή €12.

Επίσης εγκρίθηκε όπως οι ίδιες μετοχές που τυχόν αποκτηθούν να μπορούν να διανεμηθούν στο προσωπικό της Εταιρείας ή/και στο προσωπικό εταιρείας συνδεδεμένης με αυτήν, ή/και να διακρατηθούν για την μελλοντική απόκτηση μετοχών άλλης εταιρείας.

Σχετικα αρθρα

Πειραιώς: «Παράθυρο» για πρόσθετη έκδοση Tier II 300 εκατ.

admin

Σύμβαση 1,9 εκατ. με το Υπ. Οικονομικών υπέγραψαν Q&R και Profile

admin

MIG: Εξετάζει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της στη SingularLogic

admin

Στο κέντρο αποκατάστασης «Φιλοκτήτης» το πρώτο εργαστήριο Virtual Reality

admin

Συνεργασία Παγκρήτιας-Finastra για τη διαχείριση κινδύνου

admin

Bayer: Το ένοχο μυστικό της γλυφοσάτης και ο συμβιβασμός μαμούθ των 10 δισ. δολαρίων

admin

Σ. Αραβία: Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

admin

Cosco: Θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα που προβλέπει το master plan

admin

Νέα Υόρκη: “Παλεύουμε ακόμη με 2.000 εισαγωγές κάθε ημέρα στα νοσοκομεία – Πρέπει όμως να ανοίξουμε την οικονομία”

admin

Πάνω από 20 οι ενδιαφερόμενοι για τη Μαλαματίνα

admin

Ντόμινο καθυστερήσεων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

admin

Κανείς ενδιαφερόμενος στον πλειστηριασμό για έκταση της ΒΙΟΜΕ

admin

Lufthansa και Turkish Airlines βάζουν «λουκέτο» στη θυγατρική τους SunExpress Germany

admin

Αύξηση τζίρου, μείωση κερδών για τα Πλαστικά Θράκης στο εξάμηνο

admin

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Βαθύτερη ύφεση στην ΕΕ απ’ ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο

admin

Ποιές επιχειρήσεις επηρεάστηκαν περισσότερο από τα περιοριστικά μέτρα και ποιες λιγότερο

admin

Eurobank: Bonuses άνω των 25 χιλ. ευρώ για μεταφορά στην FPS

admin

Ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για την Alpha Bank

admin