Image default
Επιχειρήσεις

Στην Intrum Hellas το πρώτο χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» δανείων της PQH

Στην Intrum πέρασε το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων Aeolus της PQH. Το αντίτιμο της συμφωνίας έφτασε τα 71,1 εκατ. ευρώ ή 7% επί του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου.

Το Aeolus αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια λιανικής και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις λογιστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 2,4 δισ. ευρώ.

Η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου Aeolus στον Όμιλο Intrum ολοκληρώθηκε μέσω της εταιρείας ειδικού σκοπού Intrum Hellas Designated Activity Company (DAC). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Intrum Hellas, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πιστώσεων στην χώρα, με δάνεια υπό διαχείριση της τάξης των 27 δισ. ευρώ θα αναλάβει τη διαχείριση των δανείων του Aeolus.

Όπως σχολιάζουν τα στελέχη της εταιρείας, η ελληνική αγορά έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για τον Όμιλο Intrum, και ως εκ τούτου η εταιρεία αξιολογεί κάθε επενδυτική ευκαιρία με γνώμονα την υποστήριξη του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας εν γένει.

Ο κ. Άκης Μπης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum Investments για την Ελλάδα, επεσήμανε ότι «ολοκληρώνοντας την εξαγορά του χαρτοφυλακίου Aeolus, επιβεβαιώνουμε το σταθερό επενδυτικό ενδιαφέρον και τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε με συνέπεια και στήριξη στην ελληνική αγορά η οποία έχει στρατηγική σημασία για τον Όμιλο Intrum και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Όσον αφορά τη διαχείριση των δανείων που περιλαμβάνονται στο Aeolus, ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum Hellas και μέλος της Διοικητικής Ομάδας του Ομίλου Intrum, επεσήμανε ότι «η εξειδικευμένη τεχνογνωσία και η χρήση σύγχρονων εργαλείων στη διαχείριση απαιτήσεων, καθώς και η μακροχρόνια εμπειρία και οι εξαιρετικές επιδόσεις του Ομίλου στις 24 ευρωπαϊκές αγορές όπου δραστηριοποιείται αποτελούν τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα. Διαχειριζόμαστε τις απαιτήσεις όλων των χαρτοφυλακίων μας με γνώμονα την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των δανειοληπτών, στηρίζοντας παράλληλα την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ειδικά στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19».

Σχετικα αρθρα

Η Air France σχεδιάζει να επαναφέρει σταδιακά τις πτήσεις μέχρι τέλη Ιουνίου

admin

Cosmote: Πρωταγωνιστής του καλοκαιριού το γρήγορο Internet

admin

Κέρδη στο… νήμα για την ΕΛΓΕΚΑ

admin

ΕΥ: Οι δέκα μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τις τράπεζες την επόμενη δεκαετία

admin

ΟΛΘ: Στο τελικό στάδιο ο διαγωνισμός για την επέκταση του 6ου προβλήτα

admin

Συμφωνία KKR με Elements-York για τη FAMAR

admin

Attica Group: Συνεργασία με την Logimatic

admin

Μηνύσεις για αποκλεισμούς κτιρίων υποβάλει ο ΟΤΕ

admin

Αμοιβαίο Κεφάλαιο με «πράσινο αποτύπωμα» από το private banking της Τ. Πειραιώς

admin

Ο καιρός χάλασε τα σχέδια του Έλον Μασκ – Αναβλήθηκε η ιστορική εκτόξευση

admin

Υπεγράφη το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής της Μαρίνας Αλίμου μεταξύ της ΕΤΑΔ Α.Ε. και του νέου παραχωρησιούχου

admin

Η Mytilineos αποκτά το πρώτο φωτοβολταϊκό έργο στην Ισπανία

admin

Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου (ΘΕΜΑ 104,6): Ο εμπορικός κλάδος δεν μπορεί να λειτουργήσει με τα μπρος πίσω

admin

«Μεροκάματο»-ρεκόρ: 13 δισεκατομμυρια δολάρια σε μια μόλις μέρα!

admin

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΤΡΑΚ

admin

Sunlight: Προχώρησε σε ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ

admin

Lamda: Καταρχήν συμφωνία για χρηματοδότηση ως 880 εκατ.

admin

ΕΛΠΕ: Ο Α.Τζαδήμας νέος Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού

admin