Image default
Οικονομία

Τουρισμός : Στην τελική ευθεία το άνοιγμα των ξενοδοχείων

Πρεμιέρα θα κάνουν την Δευτέρα 1η Ιουνίου τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας ενώ στις 15 Ιουνίου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες

Τα προληπτικά μέτρα έχουν προβλεφθεί, ώστε να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, ωστόσο οι κρατήσεις κυμαίνονται σε πολύ χαμηλό βαθμό, ακόμα.

Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν αποφασιστεί, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους επιδημιολόγους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας είναι προαιρετική η χρήση plexiglass στην υποδοχή, συνιστάται η χρήση ηλεκτρονικών εναλλακτικών για το check in -check out (η διάρκεια των οποίων παρατείνεται) αλλά και για πληρωμές, επίσης συνιστάται η διακριτική παρακολούθηση πελατών με συμπτώματα για διαχείριση από τη διοίκηση.

Στο κομμάτι της εστίασης η λειτουργία εστιατορίου, μπαρ κτλ. θα είναι σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο όπως και η λειτουργία των χώρων αναψυχής για τα παιδιά και οι εξωτερικές πισίνες, ενώ για τις εσωτερικές κολυμβητικές δεξαμενές «δεν επιτρέπεται η λειτουργία τους».

Για τις αναχωρήσεις, παρέχεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ 2 πρωτοκόλλων είτε δηλαδή του κανονικού καθαρισμού και αναμονής 24 ωρών πριν το δωμάτιο διατεθεί σε πελάτη ή σχολαστικός καθαρισμός – απολύμανση (πχ με ατμοκαθαριστή) στις επίμαχες επιφάνειες δωματίου και μπάνιου.

Σημειωτέον ότι από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι έχουν επανειλημμένα επισημάνει ότι θα πρέπει τα πρωτόκολλα να είναι «ρεαλιστικά και βιώσιμα» και να μην καθιστούν απαγορευτικό το κόστος λειτουργίας των καταλυμάτων.

Οι προδιαγραφές για την επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων αφορούν όλα τα καταλύματα ανεξαρτήτως τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών, κατάταξης, είδους, διάρκειας λειτουργίας, πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων. Κάθε τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να καταρτίσει Πρωτόκολλο σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Τουρισμού

Ο τουριστικός κλάδος αναμένει να περισώσει ό,τι μπορεί στο τρίτο και κυρίως στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, με την ελπίδα να έρθουν το 20% από τα περίπου 33 εκατ. τουριστών και να εισρεύσουν στα ταμεία, κοντά στα 4 δισ. ευρώ, από τα 18 δισ. που εισέρευσαν πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην προ κορονοϊού εποχή, δηλαδή το πρώτο δίμηνο του 2020, τα έσοδα από τις τουριστικές αφίξεις έφθασαν τα 1,8 δισ. ευρώ, υποσχόμενα, αν δεν είχαμε την πανδημία, ένα ακόμη ρεκόρ αφίξεων και κυρίως, εισπράξεων.

Τα ξένα ΜΜΜ για την Ελλάδα

Το Focus προτείνει στους Γερμανούς για τις φετινές διακοπές τους 5 ελληνικά νησιά με φόντο το απέραντο Γαλάζιο. Αμοργός. Αστυπάλαια, Σίφνος, Κεφαλονιά και Ικαρία εξυμνούνται για τις χρυσές αμμουδιές, τα γραφικά χωριά, το μπλε της θάλασσας, τα κρασιά και το καλό φαγητό.

Μετά την πετυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης τα ξένα μέσα παρουσιάζουν την Ελλάδα ως την πρώτη χώρας που πρέπει να επισκεφθεί κανείς μετά την άρση του lockdown. Μάλιστα το Spigel εκθειάζει το πώς η χώρα μας κατάφερε να αυξήσει τις κλίνες σε ΜΕΘ τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η πλέον ασφαλής επιλογή.

Από την πλευρά τους οι Έλληνες ξενοδόχοι ετοιμάζονται και περιμένουν να δουν ποιες χώρες και πότε θα ανοίξουν πρώτες τα σύνορά τους, ενώ όσοι έχουν κάνει κρατήσεις στις αρχές του χρόνου εκτιμάται ότι θα είναι οι πρώτοι που θα αποβιβαστούν στα νησιά. Γερμανοί, Βρετανοί, Ολλανδοί, Γάλλοι και Ρώσοι είναι οι τουρίστες που αναμένεται να δώσουν ώθηση στον τουρισμό.

Η απελευθέρωση των πτήσεων τον Ιούλιο προς όλα τα Ελληνικά αεροδρόμια είναι αυτό που αναμένουν οι Ευρωπαίοι προκειμένου να απολαύσουν ξένοιαστες και ασφαλείς διακοπές.

-

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: «Πράσινο φως» από το Συνταγματικό Δικαστήριο για την επικύρωση του σχεδίου ανάκαμψης

admin

Αμνοερίφια : «Να μη δοθεί χώρος και λαβή σε νέο κύμα ελληνοποιήσεων»

admin

Έρχονται δομικές αλλαγές στο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

admin

ΟΕΕ προς ΥΠΟΙΚ: Να λυθούν 7 εκκρεμότητες πριν ανοίξουν οι φορολογικές δηλώσεις

admin

Alpha Bank: Μέτρα Έμφυλου Χάσματος, Επιπτώσεις της Πανδημικής Κρίσης και Προτάσεις Πολιτικής

admin

Αλ. Σδούκου στον Ο.Τ. : Όλο το σχέδιο της νέας γενιάς μεταρρυθμίσεων σε ΑΠΕ, αποθήκευση, «Εξοικονομώ» και ηλεκτροκίνηση

admin

Νέοι αγρότες : Πώς θα γίνει η τηλεκατάρτιση – Δικαιούχοι

admin

Daily Telegraph: 15 ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές διακοπές

admin

1η Δια-περιφερειακή Ημερίδα του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

admin

Γίνε Οινοπαραγωγός για μία ημέρα

admin

«Πράσινο» φως για τη λειτουργία της Κτηνοτροφικής Σχολής Βλάστης

admin

Φραγκόσυκο : Πώς τα φύλλα και ο κορμός του αξιοποιούνται στα τρόφιμα

admin