2.6 C
Athens
January 28, 2021
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:

Τουρκία : Αποκαλύφθηκε υπόθεση κατασκοπείας στο Πολεμικό…

Η κρατική παρέμβαση και ο «σοσιαλισμός για…

«Χρυσά διαβατήρια» – Κύπρος: Διάγγελμα Αναστασιάδη για…

Πράκτορες ΟΠΑΠ: Άνοιγμα των καταστημάτων από 1ης…

Συνεδριάζει στις 11 το υπουργικό συμβούλιο- Η…

Ενέργεια: Καλπάζουν οι ΑΠΕ με 4.000 MW αιολικής ισχύoς

Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1984…

Ελλάκτωρ: Οι προκλήσεις και τα ερωτήματα της…

Κορωνοϊός: Έσπασε το φράγμα των 100 εκατ.…

Facebook: Έφτασε τα 2,8 δισ. μηνιαίους χρήστες…

FacebookTwitter

sofokleous10.gr

  • Home
  • Πρώτο Θέμα
  • Οικονομία
  • Επιχειρήσεις
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Ευρώπη
  • Τράπεζες
    • PIRAEUS BANK
    • ALPHA BANK
    • EUROBANK
    • NATIONAL BANK
  • Σοφοκλέους 10
  • Αγορές
  • Τοις Μετρητοίς
  • Ανάλυση
sofokleous10.gr
ALPHA BANK

Alpha Bank: Το «τύπωμα» χρήματος δεν είναι πανάκεια

May 29, 2020
Share0
Follow @sofokleous10Tweet

alpha-bank-

alpha-bank-

Η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας (lockdown), για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 σε όλο τον κόσμο, άφησε ήδη το πρώτο της αποτύπωμα στο πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των 37 κρατών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), καθώς, σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις, μειώθηκε κατά 1,8%, στο πρώτο τρίμηνο του 2020, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009.

Αυτό αναφέρουν οι αναλυτές της της Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Διευθύνσεως Οικονομικών Μελετών για την Παγκόσμια Οικονομία.

Αναλυτικά:

Η οικονομική συρρίκνωση έλαβε χώρα, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο υιοθέτησαν μέτρα αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ένας από τους κύριους στόχους των κυβερνήσεων ήταν να αποφευχθεί η κατάρρευση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, τα οποία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, η ενίσχυση του ιατρικού εξοπλισμού και οι προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ των βασικότερων επτά οικονομιών του ΟΟΣΑ, το ΑΕΠ μειώθηκε σημαντικά στην Γαλλία και στην Ιταλία (κατά -5,8% και -4,7% αντίστοιχα), όπου τα μέτρα ήταν πιο αυστηρά και εφαρμόστηκαν με καθυστέρηση. Το ΑΕΠ μειώθηκε επίσης απότομα στον Καναδά, στην Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο (κατά -2,6%, -2,2% και -2,0%, αντίστοιχα). Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η συρρίκνωση του ΑΕΠ ήταν λιγότερο δραματική (κατά -1,2%), καθώς πολλές Πολιτείες εισήγαγαν το μέτρο «παραμονή στο σπίτι» στα τέλη Μαρτίου, ενώ στην Ιαπωνία, όπου τα μέτρα περιορισμού ήταν λιγότερο αυστηρά, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά μόλις 0,9%, στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Στη Ζώνη του Ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά -3,8% και -3,3%, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την IHS Markit, η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα θα συρρικνωθεί κατά 5,5% το 2020, καταγράφοντας τριπλάσιες ζημίες από εκείνες που σημειώθηκαν στην οικονομική κρίση του 2008-09.

Οι συνέπειες των μέτρων ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας

Παρόλο που οι εθνικές κυβερνήσεις προέβησαν σε μέτρα ενίσχυσης της δημοσιονομικής και της νομισματικής πολιτικής με στόχο την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, τα μέτρα περιορισμού που υιοθετήθηκαν εν μέσω της πανδημικής κρίσης θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το παγκόσμιο ΑΕΠ σε όλη τη διάρκεια του 2020.

Οι κεντρικές τράπεζες και οι εθνικές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν αποδεσμεύσει μέχρι σήμερα σημαντικά κεφάλαια, μέσω της έκδοσης ομολόγων και της αύξησης των δαπανών του προϋπολογισμού, προκειμένου να μετριάσουν την επίδραση μιας παγκόσμιας ύφεσης. Ωστόσο, οι παρεμβάσεις αυτές, μολονότι κρίνονται αναγκαίες στην τρέχουσα συγκυρία, θα προκαλέσουν τη συσσώρευση ακόμη μεγαλύτερου χρέους σε χώρες, που ήδη προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τα επακόλουθα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008-09.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην πρόσφατη έκθεσή της (European Commission, Spring 2020 Economic Forecast), προβλέπει σημαντική αύξηση του δημόσιου χρέους, ως ποσοστό του ΑΕΠ, για το 2020 και παραμονή στα ίδια ή σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα το 2021, καθώς οι οικονομίες θα αρχίσουν να ανακάμπτουν (Γράφημα 6). Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance – IIF), η παγκόσμια συσσώρευση χρέους έχει επιταχυνθεί σημαντικά το πρώτο πεντάμηνο του 2020, καθώς έχει υπερβεί τα 14 τρισ. δολάρια, σχεδόν διπλάσια από το επίπεδο που είχε καταγραφεί στην αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Αν και όλοι οι τομείς (χρηματοπιστωτικός τομέας, νοικοκυριά, μη χρηματοπιστωτικός τομέας, κυβερνήσεις) συσσωρεύουν περισσότερο χρέος, η σημειωθείσα άνοδος αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό στην απότομη αύξηση του κρατικού δανεισμού. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, μόνο τον Απρίλιο, οι εκδόσεις δημόσιου χρέους άγγιξαν το ιστορικά υψηλό των 2,6 τρισ. δολαρίων, όταν ο μέσος μηνιαίος όρος το 2019 ήταν 1 τρισ. δολάρια, ενώ περίπου 1,5 τρισ. δολάρια εξ’ αυτών αφορούν κρατικό δανεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του IIF, το χρέος της γενικής κυβέρνησης των ΗΠΑ (ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις) θα αυξηθεί από 102% του ΑΕΠ το 2019 σε άνω του 120% το 2020, ενώ θα ξεπεράσει το 140% το 2025. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις είναι δυσοίωνες και για την πορεία του συνολικού παγκόσμιου χρέους (ιδιωτικού και δημόσιου), καθώς εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 325 τρισ. δολάρια το 2025, καταγράφοντας μια άνοδο περί το 30% έναντι 255 τρισ. δολαρίων το 2019. Οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι πιθανό να αντιπροσωπεύουν το 75% της προβλεπόμενης αύξησης του παγκόσμιου χρέους έως το 2025.

Η Κίνα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του παγκόσμιου χρέους

Η Κίνα αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς έχει συμβάλει κατά 40% στην αύξηση του παγκόσμιου χρέους από το 2007. Η αύξηση του συνολικού χρέους της Κίνας μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 ήταν άκρως εντυπωσιακή, καθώς σε μια δεκαετία, από περίπου 172% επί του ΑΕΠ ξεπέρασε το 300%, το 2019. Οι εμπειρογνώμονες του IIF εκτιμούν ότι ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ της Κίνας σημείωσε θεαματική άνοδο στο πρώτο τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας το 317%, ήτοι 17 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από τη συνολική επίδοση του 2019. Αυτή η ταχεία αύξηση σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση που έχει καταγραφεί ιστορικά, αντανακλώντας τόσο τη συρρίκνωση του ΑΕΠ (τα δύο τρίτα της αύξησης του χρέους προς το ΑΕΠ), όσο και την άνοδο του δανεισμού (το ένα τρίτο της αύξησης). Παράλληλα, η Κίνα είναι πλέον ο μεγαλύτερος πιστωτής του κόσμου σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Ωστόσο, ο δανεισμός της Κίνας προς το εξωτερικό δεν είναι διαφανής για διάφορους λόγους:

Η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα ανάλυση της δραστηριότητας δανεισμού που έχει στο εξωτερικό.

Η Κίνα δεν είναι μέλος του Paris Club (που συντονίζει την αναδιάταξη των κρατικών χρεών) ή του Συστήματος Αναφοράς Πιστωτών του ΟΟΣΑ που μοιράζεται δεδομένα σχετικά με τις διμερείς ροές δανεισμού και εμπορικών πιστώσεων.

Οι πάροχοι δεδομένων εμπορικής δραστηριότητας και οι οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας εστιάζουν στο δανεισμό των ιδιωτικών τραπεζών και στις εκδόσεις ομολόγων.

Οι επιπτώσεις της αύξησης του χρέους σε φτωχές και πλούσιες χώρες

Η πανδημική κρίση μας οδηγεί εκ νέου στην παγίδα της αργής οικονομικής μεγέθυνσης, από την οποία είχαμε σταδιακά αρχίσει να απομακρυνόμαστε από το 2016. Προς το παρόν, με την παγκόσμια οικονομία να βιώνει, όπως εκτιμούν οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί, μια συρρίκνωση 5%-6% το 2020, ο πρόσθετος δανεισμός και οι δημόσιες δαπάνες είναι μονόδρομος.

Ο παγκόσμιος δείκτης χρέους προς ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία του IIF, μπορεί να αυξηθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες σε 342%, εξαιτίας της οικονομικής συρρίκνωσης και το διπλασιασμό του δημόσιου δανεισμού από το 2019. Ωστόσο, η εκτίναξη του χρέους δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο στις χαμηλού εισοδήματος οικονομίες. Αναμφίβολα τα μεγαλύτερα προβλήματα θα υπάρξουν στις υπερχρεωμένες οικονομίες, όπως η Ζάμπια, που είχε ήδη τεθεί υπό πίεση και πριν την εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και στις σχετικά εύπορες, όπως η Ιταλία. Ωστόσο, προβλήματα θα υπάρξουν και στις πλουσιότερες οικονομίες. Το αυξανόμενο χρέος θα μπορούσε να συμβάλει στην απώλεια της πιστοληπτικής διαβάθμισης ΑΑΑ της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ οι κυβερνήσεις θα στηρίζονται όλο και περισσότερο στις κεντρικές τράπεζες για να διατηρήσουν το κόστος δανεισμού υπό έλεγχο ή ακόμη και να χρηματοδοτήσουν άμεσα τις δαπάνες τους για τα επόμενα χρόνια.

Αξίζει να τονιστεί ότι αν και πολλές κυβερνήσεις έχουν εισαγάγει πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, το μέγεθος των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 1%-6% του ΑΕΠ, ενδεχομένως αυτά να υπερκεραστούν από την άνοδο του δημόσιου χρέους.

Τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης δεν αποτελούν πανάκεια

Τα χαμηλά επιτόκια θα επιτρέψουν σε ορισμένες χώρες να επιβιώσουν με υψηλότερο χρέος. Η ικανότητα ελέγχου των επιτοκίων και η παραμονή τους σε χαμηλά επίπεδα αποτελεί βασική παράμετρο για τη διατήρηση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους. Η τάση θα επιταχυνθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, με τις κεντρικές τράπεζες, μέσω των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης, να απορροφούν μεγάλο μέρος του υπερβολικού χρέους. Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες, ο μέσος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ έχει μειωθεί πολύ κάτω από τα επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που σημαίνει ότι οι δείκτες χρέους αυξάνονταν και πριν την εμφάνιση της πανδημίας.

Η Ιταλία, για παράδειγμα, δεν επωφελήθηκε από πέντε έτη χαμηλών επιτοκίων. Το χρέος της Ιταλίας, περίπου στο 135% του ΑΕΠ, είναι πιθανό να αυξηθεί και να υπερβεί ακόμα και το 160% -αυτά τα επίπεδα δε θεωρούνται βιώσιμα, οπότε απαιτείται ταχεία ανάπτυξη ή αμοιβαία αλληλεξάρτηση χρέους.

Οι κεντρικές τράπεζες σε περίπου δώδεκα αναδυόμενες οικονομίες έχουν ξεκινήσει τα δικά τους προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης. Ωστόσο, χωρίς μεγάλες εγχώριες αποταμιεύσεις, οι περισσότερες εκ των αναδυόμενων οικονομιών βασίζονται σε ξένους επενδυτές για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ισοζυγίου πληρωμών και της στήριξης των εθνικών τους νομισμάτων.

Σχεδόν στο σύνολο των χωρών που περιγράφονται από το ΔΝΤ ως «προηγμένες οικονομίες», οι δείκτες χρέους προς ΑΕΠ ήταν υψηλότεροι τα τελευταία χρόνια συγκριτικά με την τελευταία παγκόσμια ύφεση, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2007 και διήρκεσε μέχρι τα μέσα του 2009. Μολονότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πότε το δημόσιο χρέος θεωρείται μη βιώσιμο, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ από μόνος του δεν καθορίζει το επίπεδο κινδύνου μιας χώρας.

Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ, για παράδειγμα, έχουν από τους υψηλότερους δείκτες χρέους προς ΑΕΠ στον κόσμο, αλλά οι οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας δίνουν και στις δύο γενικά υψηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, καθώς προσμετράται η ικανότητα και η προθυμία της χώρας να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της. Λαμβανομένου υπόψη ότι το δημόσιο χρέος στις περισσότερες χώρες έχει φθάσει σε υψηλά επίπεδα βάσει ιστορικών προτύπων, η πανδημική κρίση του COVID-19, η οποία συγκλονίζει τη διεθνή κοινότητα, απαιτεί τη λήψη τολμηρών μεταρρυθμίσεων στη διαχείριση του κρατικού χρέους, καθώς πολλές αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες σύντομα θα δηλώσουν αδυναμία στην καταβολή των υποχρεώσεών τους.

- Alpha Bank: Το «τύπωμα» χρήματος δεν είναι πανάκεια –

- Alpha Bank: Το «τύπωμα» χρήματος δεν είναι πανάκεια appeared first on thebanker.gr.

Share0
previous post
Τουρισμός : Δείτε τη λίστα με τις 29 χώρες από τις οποίες θα δεχόμαστε τουρίστες από 15 Ιουνίου
next post
Τατσόπουλος κατά Μπογδάνου: Και στη Βουλή να μην ξαναμπείς, σε περιμένει το Δελφινάριο

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Καθαρά κέρδη 97 εκατ. ευρώ το 2019

adminMarch 27, 2020

Alpha Bank: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία έναντι των ευρωπαϊκών

adminJune 5, 2020

Alpha Bank: Ξεκινά τις διαδικασίες πώλησης των κόκκινων δανείων – Bloomberg

adminJanuary 9, 2020

Στην Alpha Bank η Αναστασία Σακελλαρίου

adminMarch 3, 2020

Για τέταρτη χρονιά στον Financial Times Stock Exchange4Good η Alpha Bank

adminSeptember 7, 2020

Η Alpha Bank «Best Private Bank in Greece» για δεύτερη συνεχή χρονιά

adminNovember 28, 2019

Μέσα από το e-Banking της Alpha Bank η ενημέρωση για τους λογαριασμούς όλων των τραπεζών

adminDecember 16, 2019

Δωρεά ιατρικού και υγειονομικού εξοπλισμού στο Αγαθονήσι από την Alpha Bank

adminJuly 24, 2020

Alpha Bank: Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του Tier II

adminJanuary 23, 2020

Alpha Bank: Ξεπέρασαν τους 53.000 οι νέοι χρήστες του Apple Pay σε λιγότερο από 4 μήνες

adminAugust 20, 2020

Alpha Bank: Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν την πορεία του πληθωρισμού

adminNovember 25, 2019

Ισχυρό σήμα στις αγορές έστειλε το Tier 2 της Alpha Bank

adminFebruary 7, 2020

Alpha Bank: Σημαντική η συμβολή της μεταποίησης στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

adminAugust 18, 2019

Alpha Bank: Πιθανά και πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου οι προσφορές για Galaxy

adminJuly 7, 2020

Οι προσφορές στο διαγωνισμό της Alpha για χαρτοφυλάκιο 3 ακινήτων, που συμπεριλαμβάνει το South Polis στο Παλαιό Φάληρο

adminDecember 19, 2019

Β. Ψάλτης: Καταλύτης για την ανάπτυξη και την απασχόληση η Διπλή Ανάπλαση

adminNovember 20, 2020

Alpha Bank: Τα μαθήματα του 2020 – Οι καταλύτες, οι ευκαιρίες και οι προοπτικές του 2021

adminDecember 29, 2020

Alpha Bank: Μικραίνει και επανεκκινεί το project Galaxy 

adminMay 29, 2020

RSS thebanker.gr

  • Goldman Sachs: Τρεις κίνδυνοι που μπορούν να εκτροχιάσουν την ανάκαμψη το 2021
  • Καμπανάκι ΤτΕ: Οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις στο 75% των ιδιων κεφαλαίων το 2021
  • Λαγκάρντ: Η πανδημία εξακολουθεί να θέτει σοβαρούς κινδύνους – Ανάγκη για άφθονη τόνωση
  • EBRD: Σε ποιες εταιρείες στην Ελλάδα έβαλε €800 εκατ.
  • Τράπεζες: Έτοιμες για το πανευρωπαϊκό stress test που ξεκινά στα τέλη Ιανουαρίου
  • Στουρνάρας: Η πανδημία θα αφήσει «κόκκινα» δάνεια ύψους €8-10 δισ.
  • Ρύθμιση 75.000 δανείων από τις εταιρείες διαχείρισης το 2020
  • Ο απολογισμός της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών
  • JPMorgan: Αυξάνει τις τιμές-στόχους για Alpha, Eurobank και ΕΤΕ
  • Alpha Bank: Τα μαθήματα του 2020 – Οι καταλύτες, οι ευκαιρίες και οι προοπτικές του 2021

Τελευταία Νέα

Τουρκία : Αποκαλύφθηκε υπόθεση κατασκοπείας στο Πολεμικό Ναυτικό – Συλλήψεις αξιωματικών

adminJanuary 28, 2021
January 28, 2021

Η κρατική παρέμβαση και ο «σοσιαλισμός για τους πλούσιους»

adminJanuary 28, 2021
January 28, 2021

«Χρυσά διαβατήρια» – Κύπρος: Διάγγελμα Αναστασιάδη για τη διαφθορά

adminJanuary 28, 2021
January 28, 2021

Πράκτορες ΟΠΑΠ: Άνοιγμα των καταστημάτων από 1ης Φεβρουαρίου αναμένει η ΠΟΕΠΠΠ

adminJanuary 28, 2021
January 28, 2021

Συνεδριάζει στις 11 το υπουργικό συμβούλιο- Η ατζέντα

adminJanuary 28, 2021
January 28, 2021

Ενέργεια: Καλπάζουν οι ΑΠΕ με 4.000 MW αιολικής ισχύoς

adminJanuary 28, 2021
January 28, 2021

Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1984 η παραγωγή αυτοκινήτων

adminJanuary 28, 2021
January 28, 2021

Ελλάκτωρ: Οι προκλήσεις και τα ερωτήματα της επόμενης μέρας

adminJanuary 28, 2021
January 28, 2021

Κορωνοϊός: Έσπασε το φράγμα των 100 εκατ. διαπιστωμένων μολύνσεων στον πλανήτη

adminJanuary 28, 2021
January 28, 2021

Facebook: Έφτασε τα 2,8 δισ. μηνιαίους χρήστες – Αύξηση 53% στα κέρδη το δ’ τρίμηνο

adminJanuary 28, 2021
January 28, 2021
Facebook

FOLLOW US

FacebookLike
TwitterFollow
Tweets by sofokleous10

RSS thebanker.gr

  • Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ : Προειδοποιεί για κίνδυνο μη αναστρέψιμων αλλαγών στο Κυπριακό
  • Ανάλυση: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στις συνομιλίες Τουρκίας – Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη
  • ΕΕ : Γιατί έφυγε ο FRONTEX από την Ουγγαρία
  • Δένδιας : Τι συζητάμε με την Τουρκία – Κυρώσεις… και προοπτικές
  • Στο δρόμο οι φοιτητές – Πολιτική αναμέτρηση για πανεπιστήμια και απαγορεύσεις συναθροίσεων
  • Η απάντηση του Αγγελου Συρίγου στον ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργήσουμε και τις βόλτες στο Τατόι για να μην κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί
  • Τσίπρας : Να αναβληθεί η ψήφιση του ν/σ για τα ΑΕΙ – «Κινούνται με οδηγό πρακτικές της Χούντας»
  • Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με την Γερμανίδα ομόλογό του: Τι συζήτησαν
  • «Βυθίστηκε» η Wall Street μετά τις εκτιμήσεις της Fed
  • ΗΠΑ – Fed: «Εξαιρετικά αβέβαιες» οι οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ

RSS thetimes.gr

  • Βίντεο στο TikTok καταγράφει τις τελευταίες στιγμές 16χρονης πριν δολοφονηθεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου
  • Ντέμι Μουρ: «Αγνώριστη» μετά από πλαστική – Έγινε σαν τον… «Τζόκερ»!
  • Τζο Μπάιντεν: Με ποσοστά δημοφιλίας που ο Τραμπ δεν είχε αγγίξει ποτέ ξεκίνησε στην προεδρία των ΗΠΑ
  • Άλλη ΑΕΚ πέρυσι στο ΟΑΚΑ κι άλλη φέτος
  • Ψαρρόπουλος: «Αν αποσυρθώ για την ΕΠΟ θα το δηλώσω εγώ και όχι κάποιοι άλλοι»
  • Κινδυνεύουν να χάσουν το Euro λόγω μικρού χρόνου συμμετοχής στις ομάδες τους
  • Έτοιμος να ισοφαρίσει ρεκόρ δεκαετιών!
  • Εμβόλια στην Ελλάδα: Μαύρη τρύπα 760.000 δόσεων
  • Τι είναι ο καιρός τύπου «Π» που έρχεται από την Παρασκευή
  • Πρόβλεψη – σοκ: Η Ελλάδα θα δει μεγάλη μείωση στον πληθυσμό της

RSS thebanker.gr

  • Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ : Προειδοποιεί για κίνδυνο μη αναστρέψιμων αλλαγών στο Κυπριακό
  • Ανάλυση: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στις συνομιλίες Τουρκίας – Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη
  • ΕΕ : Γιατί έφυγε ο FRONTEX από την Ουγγαρία
  • Δένδιας : Τι συζητάμε με την Τουρκία – Κυρώσεις… και προοπτικές
  • Στο δρόμο οι φοιτητές – Πολιτική αναμέτρηση για πανεπιστήμια και απαγορεύσεις συναθροίσεων
  • Η απάντηση του Αγγελου Συρίγου στον ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργήσουμε και τις βόλτες στο Τατόι για να μην κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί
  • Τσίπρας : Να αναβληθεί η ψήφιση του ν/σ για τα ΑΕΙ – «Κινούνται με οδηγό πρακτικές της Χούντας»
  • Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με την Γερμανίδα ομόλογό του: Τι συζήτησαν
  • «Βυθίστηκε» η Wall Street μετά τις εκτιμήσεις της Fed
  • ΗΠΑ – Fed: «Εξαιρετικά αβέβαιες» οι οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ

RSS Fibernews

  • Android 11 update για το Sony Xperia 10 II
  • Έρευνα: Τα φυτά στο σπίτι βελτιώνουν την ψυχική κατάσταση των ανθρώπων στη διάρκεια του lockdown
  • H μία και μοναδική Αφροαμερικανή διευθύνουσα σύμβουλος στη λίστα Fortune 500
  • 100 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα το αμερικανικό «ρολόι της Αποκάλυψης»
  • Πρίγκιπας Χάρι: «Η παραπληροφόρηση στα social media είναι σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία»
  • Σε ιστορικό χαμηλό 0,8% το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων
  • Απαντήσεις Κικίλια για την απότομη αύξηση των κρουσμάτων και το ζήτημα της παράδοσης των εμβολίων
  • Η αλαζονεία της ηγεσίας
  • Το Tripadvisor αποκαλύπτει τι επιλέγουν οι ταξιδιώτες για το δεύτερο μισό του 2021
  • Πάνω από 800 τα κρούσματα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα – 274 οι διασωληνωμένοι
sofokleous10.gr
Η ψηφιακή συνέχεια της εφημερίδας ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ που σας κρατάει ενήμερους για τα οικονομικά και χρηματιστηριακά δρώμενα την τελευταία δεκαετία με νηφαλιότητα και αντικειμενική μάτια. Editor in Chief: Ιωάννης Α.Φωτόπουλος
Contact us: info@sofokleous10.gr
FacebookTwitter
@2019 - sofokleous10.gr. All Right Reserved.
sofokleous10.gr
FacebookTwitter
  • Home
  • Πρώτο Θέμα
  • Οικονομία
  • Επιχειρήσεις
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Ευρώπη
  • Τράπεζες
    • PIRAEUS BANK
    • ALPHA BANK
    • EUROBANK
    • NATIONAL BANK
  • Σοφοκλέους 10
  • Αγορές
  • Τοις Μετρητοίς
  • Ανάλυση
sofokleous10.gr
  • Home
  • Πρώτο Θέμα
  • Οικονομία
  • Επιχειρήσεις
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Ευρώπη
  • Τράπεζες
    • PIRAEUS BANK
    • ALPHA BANK
    • EUROBANK
    • NATIONAL BANK
  • Σοφοκλέους 10
  • Αγορές
  • Τοις Μετρητοίς
  • Ανάλυση
@2018 - PenNews. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign
FacebookTwitter