Image default
Επιχειρήσεις

«Λευκός καπνός» για την κρατική διάσωση της Lufthansa ύψους 9 δισ.

Σε νέα συμφωνία για την κρατική διάσωση της Lufthansa κατέληξαν Γερμανία και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποδέχεται τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το Βερολίνο έναντι της Επιτροπής προκειμένου η εταιρία να λάβει βοήθεια ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από το γερμανικό Οικονομικό ταμείο Σταθεροποίησης (WSF).

Η συμφωνία Βερολίνου – Βρυξελλών προβλέπει ότι η Lufthansa θα αποσύρει οκτώ αεροσκάφη από τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, ενώ θα παραιτηθεί από τα δικαιώματα απογείωσης και προσγείωσης (slots) για 24 πτήσεις που τους αναλογούν, προκειμένου να αποκατασταθεί η στρέβλωση που προκαλεί, κατά την Επιτροπή, η οικονομική ενίσχυση της γερμανικής κυβέρνησης και να μην προκύψει ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lufthansa, το πεδίο των προϋποθέσεων που απαιτούνται κατά την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιορίστηκε σε σχέση με τις αρχικές ενδείξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική συμφωνία, η οποία προέβλεπε την απόσυρση 20 αεροσκαφών, είχε απορριφθεί από το εποπτικό συμβούλιο της Lufthansa, λόγω των απαιτήσεων που προβλέπονταν από την Κομισιόν.

Κι αυτό διότι οι Βρυξέλλες φοβόντουσαν το ενδεχόμενο παραβίασης των κοινοτικών κανονισμών περί υγιούς ανταγωνισμού και κρατικής ενίσχυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προ-κορωνοϊό περίοδο, η Lufthansa εκτελούσε το 55,7% των πτήσεων που απογειώνονταν από τα αεροδρόμια της Γερμανίας.

Από την πλευρά του, το εκτελεστικό συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας, σε ανακοίνωσή τού, έκανε αποδεκτή τη συμβιβαστική λύση μεταξύ Βερολίνου και Κομισιόν, προλειαίνοντας το έδαφος για τη διάσωση της εμβληματικής αεροπορικής.

Αυτή τη στιγμή, η γερμανική εταιρεία «χάνει» περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε μία ώρα, με το μαξιλάρι ασφαλείας να ανέρχεται σε μόλις 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

To επόμενο βήμα προβλέπει ότι η συμφωνία με τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και οι δεσμεύσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πρέπει να εγκριθούν –πιθανόν την Δευτέρα– από το Ελεγκτικό Συμβούλιο της εταιρείας, ενώ κατόπιν η βοήθεια από το γερμανικό Οικονομικό ταμείο Σταθεροποίησης (WSF) θα τεθεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Lufthansa.

Η ενίσχυση των 9 δισ. ευρώ στη Lufthansa θα αποτελεί το μεγαλύτερο μέχρι τώρα ποσό από το εν λόγω Ταμείο.

Σχετικα αρθρα

ΕΥΔΑΠ: Αίτηση στον ΑΣΕΠ για πρόσληψη 140 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων

admin

Έρευνα για το newmoney: «Μεθυστικά» κέρδη για το 77%  των βιομηχανιών ποτών στην Ελλάδα

admin

United Group: Δρομολογείται η δημόσια πρόταση για την έξοδο της Forthnet από το Χρηματιστήριο

admin

Royal Dutch Shell: Aλλαγή πλεύσης για το 2021

admin

Διεθνής διάκριση για τη Stoiximan

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Εκ νέου στη διαβάθμιση «Α» η αξιολόγηση από ICAP

admin

ΔΕΗ: Λειτουργικά κέρδη 700 εκατ. ευρώ αναμένονται το 2020

admin

ΟΕΕ: Δέκα προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων εφαρμογής των μέτρων στήριξης

admin

Ξενοδόχοι: «Από Δευτέρα ανοίγουμε και περιμένουμε ακόμα… αριθμό πρωτοκόλλου λειτουργίας»

admin

Ξεκινά πρόγραμμα επιδότησης 50% των τελών σημάτων και σχεδίων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

admin

Δεν αλλάζει η εικόνα στο Χρηματιστήριο

admin

Μύκονος: Ο businessman πίσω από τη νέα μαρίνα στον Πλατύ Γιαλό

admin

Συνεργασία Sephora με Nova σε virtual υποδομές τηλεφωνίας

admin

Autohellas: Καμία άμεση οικονομική επίπτωση από την πτώχευση της Hertz

admin

Μυτιληναίος: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το Eurobond

admin

Citi: Η EasyJet μπορεί να χρειαστεί κεφάλαια έως και £1 δισ.

admin

Οι τρεις προτεραιότητες της Noval για το 2020

admin

Παγκόσμια διάκριση για το έργο ανακαίνισης και μετατροπής του «Αστέρα Βουλιαγμένης» σε «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»

admin