Image default
Επιχειρήσεις

Ξενοδόχοι: «Από Δευτέρα ανοίγουμε και περιμένουμε ακόμα… αριθμό πρωτοκόλλου λειτουργίας»

Χαμένοι στη …μετάφραση των εργασιακών αλλά και της εξειδίκευσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων δηλώνουν οι Ελληνες ξενοδόχοι, ενόψει και της ερχόμενη Δευτέρας, οπότε ανοίγουν και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

«Δευτέρα ανοίγουμε και αναμένουμε ακόμη …αριθμό πρωτοκόλλου λειτουργίας», δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Οι ξενοδόχοι αναμένουν ακόμη και σήμερα την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού για τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των ξενοδοχείων που ανακοινώθηκαν μεν εδώ κι ένα δεκαήμερο, ωστόσο, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, δεν έχουν εξειδικευθεί ως προς τις λεπτομέρειές τους, που περιλαμβάνουν ζητήματα σχετικά με τα μέτρα προστασίας, την καθημερινή λειτουργία των καταλυμάτων σε όλη τη χώρα, τα πρόστιμα σε περιπτώσεις μη εφαρμογής κ.α..

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος του τουρισμού στη χώρα την 1η Ιουνίου έχει οριστεί η ημερομηνία επαναλειτουργίας για τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας (από τις 15/6 είναι η δεύτερη ημερομηνία για τα εποχικής λειτουργίας), αν και με βάση τις δηλώσεις των ίδιων των ξενοδόχων πολλά από αυτά δεν πρόκειται να ανοίξουν δεδομένου ότι το τοπίο είναι ακόμη θολό:

Η ίδια η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής Αργοσαρωνικού κυρία Λαμπρινή Καρανάσιου-Ζούλοβιτς και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, κ. Ευγένιος Βασιλικός, σε διαδικτυακή συζήτηση της περασμένης Πέμπτης που διοργάνωσε το tornosnews.gr εκτίμησαν ότι μέχρι και τα μέσα Ιουνίου ή και έως το τέλος Ιουνίου θα δούμε κλειστά ξενοδοχεία στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Οι ξενοδόχοι της Αθήνας θέλουν να ανοίξουν την Δευτέρα 1η Ιουνίου, όπως προβλέπει η κυβερνητική απόφαση, ωστόσο, αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι σε θέση να λάβει αυτήν την απόφαση, καθώς εκκρεμούν σημαντικές διευκρινίσεις ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα εργασιακά, που θα στηρίξουν την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων. Δεν θέλουμε το βιαστικό άνοιγμα να γίνει μπούμερανγκ με κρούσματα κορωνοϊού σε πελάτες και εργαζόμενους. Γι αυτό και χρειάζονται διευκρινίσεις σε σημαντικά λειτουργικά ζητήματα, όπως: Θα υπάρχει δυνατότητα για μπουφέ στο πρωινό; Θα φορούν μάσκα οι εργαζόμενοι στην ρεσεψιόν ή οι σερβιτόροι στα ξενοδοχεία; Και, εν τέλει, με ποιο τρόπο θα υπάρξει μια ισορροπία στην έννοια της φιλοξενίας στο επίπεδο, που έχουμε, και στα μέτρα προστασίας», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Τάσιος σήμερα δηλώνει ότι «δύο ημέρες πριν την εξαγγελθείσα ημερομηνία επαναλειτουργίας των ελληνικών ξενοδοχείων τα υγειονομικά πρωτόκολλα αγνοούνται, στα εργασιακά οι ξενοδόχοι είμαστε χαμένοι στη μετάφραση και ως προς το σοβαρό ζήτημα της ρευστότητας τα μέλη μας ψάχνουν ακόμα να βρουν τα εκατομμύρια που δανείζουν οι τράπεζες. Όπως φαίνεται, την 1η Ιουνίου μόνο τα παράνομα καταλύματα και τα ακίνητα που μισθώνονται βραχυχρόνια θα είναι σε θέση να υποδεχθούν πελάτες. Άλλωστε αυτά, όπως φαίνεται, μάλλον θεωρούνται περισσότερο ασφαλή ακόμα και μέσα στην πανδημία, για αυτό και αφήνονται να λειτουργούν χωρίς υγειονομικούς όρους και το κυριότερο: δεν έχουν μπουφέ…»

Σχετικα αρθρα

Γεωργία: Πρώτος θάνατος από κορονοϊό

admin

Θεοδωρικάκος: Μέχρι το τέλος του έτους οι ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα

admin

Όμιλος ΟΤΕ: Η τεχνολογία σύμμαχος στη βιώσιμη ανάπτυξη

admin

Μήνυση και αγωγή κατά Κ. Δομαζάκη από Creta Farms

admin

Deloitte Ελλάδος: Στρατηγικός συνεργάτης του 2ου SingularityU Greece Summit

admin

Η Vodafone ανοίγει νέο κύκλο στη μάχη της συνδρομητικής TV

admin

Το λιανεμπόριο στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης

admin

Μέτρα από το ΕΛΚ για τους αγρότες που πλήττονται από τον κορονοϊό

admin

Entersoft: Εγκρίθηκε το stock split 1:6 – Αμετάβλητο το μετοχικό κεφάλαιο

admin

Εγκύκλιος: Οι ιδιωτικές κλινικές να αναρτήσουν τιμοκαταλόγους εντός 15νθημέρου

admin

Το πλάνο στρατηγικής ανάπτυξης της Τράπεζας Ηπείρου

admin

Δ. Κουτσολιούτσος: Κυνηγάει και τα κεφάλαια των μετοχών Dufry

admin

Eurobank: Νέα στεγαστικά δάνεια με σταθερή δόση για πάντα

admin

Φθηνό ρεύμα σε φοιτητές δίνει η Φυσικό Αέριο

admin

Επεκτείνει τις υπηρεσίες factoring στην Ελλάδα ο ιταλικός όμιλος BFF

admin

Ο ΣΕΒ για την απώλεια της Καίτης Κυριακοπούλου

admin

Εως τέλη Οκτωβρίου ο στρατηγικός επενδυτής στην Creta Farms

admin

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurelectric ο Γ. Στασσης

admin