Image default
Επιχειρήσεις

Ο Ζούκερμπεργκ εξηγεί γιατί το Facebook δεν κάνει τίποτα για τις δημοσιεύσεις του Τραμπ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπέργκ εξήγησε την Παρασκευή το βράδυ γιατί η εταιρεία του δεν έκανε καμία ενέργεια κατά των θέσεων που εξέφρασε ο Πρόεδρος Τραμπ όταν απείλησε με πυροβολισμούς τους διαδηλωτές στη Μινεάπολη.

Συγκεκριμένα, τα δύο post που έκανε ο Τραμπ ανέφεραν:

«Δεν αντέχω να στέκομαι και να βλέπω αυτό να συμβαίνει σε μια μεγάλη και σπουδαία Αμερικανική Πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος Ριζοσπαστικός Αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, θα πρέπει να λάβει δράση και να φέρει την Πόλη υπό έλεγχο, είτε θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά …..»

«Αυτά τα κακοποιά στοιχεία αμαυρώνουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω αυτό να συμβεί. Μόλις μίλησα με τον κυβερνήτη Tim Walz και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει θα έχουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινούν οι λεηλασίες, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!»

16 ώρες μετά τη δημοσίευση ο Ζουκερμπέργκ δήλωσε μέσω Facebook:  «Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι είναι αναστατωμένοι που αφήσαμε πάνω τις θέσεις του Προέδρου».

Εντός δυόμισι ωρών από την ανάρτηση, το Twitter είχε τοποθετήσει μια προειδοποιητική ετικέτα πάνω στη δημοσίευση η οποία αναφερόταν στην προτροπή βίας, όπως αναφέρει το CNN.

Η Facebook, αντίθετα, παρέμεινε σιωπηλή σε πρώτο χρόνο για το θέμα.

«Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά την ανάρτηση για τις διαμαρτυρίες στη Μινεσότα για να αξιολογήσουμε εάν παραβιάζει τις πολιτικές μας. Αν και η ανάρτηση είχε μια ανησυχητική ιστορική αναφορά, αποφασίσαμε να την αφήσουμε πάνω γιατί αποτελεί προειδοποίηση για κρατική δράση και πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναπτύξει δυνάμεις» έγραψε ο CEO της Facebook. 

«Η πολιτική μας σχετικά με την υποκίνηση βίας επιτρέπει τη συζήτηση γύρω από τη χρήση βίας από το κράτος, αν και νομίζω ότι η σημερινή κατάσταση εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τα πιθανά όρια αυτής της συζήτησης».

Καταθέτοντας ενώπιον του Κογκρέσου τον Οκτώβριο, ο Ζούκερμπεργκ είχε δηλώσει ότι: «Αν κάποιος, συμπεριλαμβανομένου ενός πολιτικού, λέει πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν βία ή θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν επικείμενη σωματική βλάβη … θα κατεβάσουμε αυτό το περιεχόμενοχ».

Στην ανάρτησή του την Παρασκευή, ο Ζούκερμπεργκ επέκρινε το Twitter για το χειρισμό των δημοσιεύσεων του Τραμπ.

«Σε αντίθεση με το Twitter, δεν είναι η πολιτική μας να βάζουμε μια προειδοποίηση σε θέσεις που ενδέχεται να υποκινήσουν βία, επειδή πιστεύουμε ότι αν μια ανάρτηση υποκινεί βία, θα πρέπει να αφαιρεθεί ανεξάρτητα από το αν είναι αξιοσημείωτη, ακόμη και αν προέρχεται από πολιτικό», έγραψε.

Παρόλα αυτά, ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι διαφωνεί με τον Τραμπ.

«Προσωπικά, έχω μια αρνητική στάση σε αυτό το είδος διχαστικής και φλεγμονώδους ρητορικής», έγραψε, προσθέτοντας ότι «αλλά είμαι υπεύθυνος όχι μόνο για τις προσωπικές μου απαντήσεις, αλλά και τις απαντήσεις ως ιδρυτής ενός ιδρύματος που έχει δεσμευτεί να προάγει την ελεύθερη έκφραση».

«Διαφωνώ έντονα με το πώς μίλησε ο Πρόεδρος, αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να το δουν αυτό για τον εαυτό τους, γιατί τελικά η λογοδοσία για όσους βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας μπορεί να συμβεί μόνο όταν ο λόγος τους εξετάζεται σε ανοιχτό πεδίο» κατέληξε.

Σχετικα αρθρα

Facebook: Αύξηση εσόδων 11% το β΄ τρίμηνο του 2020 στα 17,4 δισ. δολάρια, η μικρότερη στη χρηματιστηριακή του «ζωή»

admin

MLS: Ένατη Περίοδος Εκτοκισμού Κοινού Ομολογιακού Δανείου

admin

Σέρνουν στα δικαστήρια την εταιρεία που έφερε τον κορωνοϊό στην Ευρώπη;

admin

H Intrasoft International υλοποιεί το έργο «Ηρακλής» του ΔΕΔΔΗΕ

admin

Ryanair: Προσφυγή κατά της συμφωνίας Βερολίνου – Lufthansa

admin

Vodafone: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα έως τις 30/11

admin

ΣΕΒ: Συνεργασία επιχειρήσεων και «δανεισμός» εργαζομένων για διατήρηση θέσεων εργασίας

admin

ΕΥΔΑΠ: Μειοδότης με έκπτωση 52% ο Άκτωρας στο έργο αποχέτευσης Ραφήνας, Πικερμίου, Σπάτων, Αρτέμιδας

admin

Volkswagen: Κατέβαλε άνω των $9,8 δισ. σε διακανονισμούς για το dieselgate

admin

Χαϊδεμένος: Μειωμένες 24,4% οι πωλήσεις στο εννεάμηνο

admin

Τι λέει η Sky Express για τα μέτρα στήριξης των αερομεταφορών

admin

Καρέλιας: Με ιστορικό ρεκόρ στον τζίρο έκλεισε το 2019

admin

Tesla: Η Σταχτοπούτα που στο παρά 1΄ δεν έγινε Βασίλισσα (ακόμα…)

admin

ΑΔΜΗΕ: Άνοδο 9,2% στα έσοδα το α΄ εξάμηνο του 2020, στα 137,6 εκατ. ευρώ

admin

Το Top10 των πλουσιότερων εταιρειών ανά δεκαετία

admin

Προτροπή Αναπτυξιακής προς επιχειρήσεις: Προετοιμάστε από τώρα τους φακέλους για το εγγυοδοτικό πρόγραμμα

admin

Σούπερ μάρκετ: Yπερβαίνει την κερδοφορία το κόστος διαχείρισης της πανδημίας

admin

Huawei Ελλάδος: Ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 10,5% την τελευταία 15ετία

admin