Image default
Επιχειρήσεις

Nissan: Υψηλό το κόστος από το κλείσιμο των εργοστασίων στη Βαρκελώνη

Η Nissan εκτιμά ότι το κλείσιμο των εργοστασίων της στη Βαρκελώνη θα μπορούσε να κοστίσει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, δήλωσε πηγή του συνδικάτου στο -.

Το κόστος του κλεισίματος βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συζήτησης στην Ισπανία ενώ η ισπανική κυβέρνηση εκτιμά ότι θα ήταν φθηνότερο το κόστος για την αυτοκινητοβιομηχανία αν διατηρηθούν τα εργοστάσια σε λειτουργία.

Η απόφαση της Nissan να αποχωρήσει από τη Βαρκελώνη ανακοινώθηκε από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία την περασμένη εβδομάδα ως μέρος ενός σχεδίου ανάκαμψης, πυροδοτώντας διαμαρτυρίες από τους εργαζόμενους και την δέσμευση της ισπανικής κυβέρνησης να κάνει ό, τι μπορεί για να πείσει την εταιρεία να παραμείνει στην Ισπανία.

Η εφημερίδα La Vanguardia που εδρεύει στη Βαρκελώνη δημοσιοποίησε έγγραφα της Nissan στα οποία αναφέρεται ότι το κλείσιμο μπορεί να κοστίσει 1,45 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως για να απολυθούν και να αποζημιωθούν περίπου 3.000 εργαζόμενοι.

Η πηγή της ένωσης είπε ότι πριν από λίγες εβδομάδες η Nissan είχε πει στους εργαζομένους ότι το κλείσιμο των τριών εγκαταστάσεων της Βαρκελώνης μπορεί να κοστίσει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Στις 28 Μαΐου, την ημέρα που ανακοινώθηκε το κλείσιμο, ένα στέλεχος της Nissan είπε στους εργαζομένους ότι το κόστος θα μπορούσε να είναι πολύ χαμηλότερο, στα 700-800 εκατομμύρια ευρώ, πρόσθεσε η πηγή.

Ωστόσο, η πηγή, μαζί με έναν άλλο ανώτερο αξιωματούχο του συνδικάτου, δήλωσε ότι η δεύτερη εκτίμηση ήταν πιθανώς μη ρεαλιστική, καθώς θα κάλυπτε ελάχιστα τις πληρωμές απολύσεων σε εργαζόμενους, μερικοί από τους οποίους έχουν απασχοληθεί για περισσότερα από 20 χρόνια.

Επιπλέον, η Nissan θα αντιμετώπιζε άλλα κόστη που σχετίζονται με προμηθευτές και διάλυση εργοστασίων, ανέφερε η πρώτη πηγή, προσθέτοντας: «1,5 δισεκατομμύριο ευρώ είναι πιο ρεαλιστικό. Δεν είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθεί ένα εργοστάσιο. »

Η La Vanguardia είπε ότι μεταξύ των δαπανών που η Nissan είχε εκτιμήσει ήταν 600 εκατομμύρια ευρώ για απολύσεις εργαζομένων, 310 εκατομμύρια φορολογικά έξοδα και ενδεχομένως αποπληρωμή 100 εκατομμυρίων δημόσιας βοήθειας.

Η Nissan πιστεύει ότι θα χρειαστούν σχεδόν επτά χρόνια για να ανακτήσει το κόστος της αποχώρησης από τη Βαρκελώνη, ανέφερε η εφημερίδα.

Σχετικα αρθρα

Eurobank Wallet: Το νέο ψηφιακό πορτοφόλι για ανέπαφες συναλλαγές

admin

Η Ισπανία επιτρέπει την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων και μεταναστών για να βοηθήσουν στη συγκομιδή

admin

Αρχίζουν οι αιτήσεις για την «επιστρεπτέα προκαταβολή»

admin

Ευρωζώνη: Σε ιστορικό χαμηλό το ηθικό των επενδυτών τον Απρίλιο

admin

Η AEGEAN αυξάνει τις πτήσεις εσωτερικού από τις 18 και τις 25 Μαΐου

admin

Βόλος: Αναστέλλει τη λειτουργία η “ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ” – Έλλειψη πρώτων υλών και ζήτησης

admin

Στην Αθήνα το Generali International Risk Management Workshop 2019

admin

Mytilineos: Δωρεά 65 ειδικών αναπνευστήρων στο υπουργείο Υγείας

admin

Στρατηγική συνεργασία της SPAR Hellas με τη Βερούκας

admin

ADB: Το παγκόσμιο κόστος του κορονοϊού μπορεί να φτάσει τα 4,1 τρισ. δολ.

admin

ΟΠΑΠ: Ο Pavel Mucha εξελέγη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ

admin

ΕΒΕΠ: Ιδρύθηκαν 315 εταιρείες στο τετράμηνο – Ενθαρρυντικά στοιχεία

admin

Ολική ανακαίνιση δωματίων για το Radisson Βlu Park Hotel Athens

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας το 2019

admin

Restart της οικονομίας με μοχλό κατασκευές και μεγάλα έργα – Μητσοτάκης σε Ομίλους: Βάλτε στοπ στις ενστάσεις μεταξύ σας

admin

Διακρίσεις για Avis στον διαγωνισμό Mobility Awards 2019

admin

Αυστρία: Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός “αναπαραγωγής” του κορονοϊού στη χώρα,

admin

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας ζητά επιστροφή στην παραγωγική δραστηριότητα από τις 4 Μαίου

admin