Image default
Επιχειρήσεις

Wood & Co: Συγκέντρωσε πάνω απο 120 επενδυτές – και για Ελλάδα – στο διήμερο συνέδριό της

Περισσότερους απο 120 επενδυτές ( Ασία, Ευρώπη, ΗΠΑ ) παρακολούθησαν το διήμερο διαδικτυακό συνέδριο της επενδυτικής εταιρείας Wood σχετικά με τις αναδυόμενες αγορές στο διήμερο 28-29 Μαϊου.

Στο Εmerging Europe Virtual Financials conference, συμμετείχαν οι 4 ελληνικές συστημικές Τράπεζες ( Eurobank, Αlpha bank, Eθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς ) και οι δυο κύριες κυπριακές ( Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική ) 120 επενδυτες απο διαφορες χώρες παίρνουν μερός (απο Ασια εως ΗΠΑ).

To ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές Τράπεζες και εταιρείες ήταν αυξημένο καθώς επίκειται η μείωση των κόκκινων δανείων ( Τιτλοποιήσεις ) και οι τιμές των ελληνικών τραπεζών κατά την διάρκεια της καραντίνας είχαν βρεθεί σε χαμηλές τιμές, αλλά ανέκαμψαν σημαντικά, όπως ορθώς είχε διαβλέψει η επενδυτική Wood απο τις αρχές Μαϊου.

Οι ελληνικές Τραπεζικές μετοχές αντέδρασαν άμεσα καθώς αποτυπώνουν άμεσα τις προσδοκίες των επενδυτών όταν η οικονομία βελιτώνεται ενω ιδιαίτερη μνεία έγινε και για τα ελληνικά τραπεζικά ομόλογα Tier II.

Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών ήταν αυξημένο ύστερα και απο τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( 750 δις. ευρώ ) δεδομένου ότι, τα συνολικά κεφάλαια για την Ελλάδα ( 22 δισ. ευρώ) είναι τεράστια δεδομένου και της μόχλευσης που θα πραγματοποιηθεί.

Στο ίδιο συνέδριο, όπως επισημαίνουν στελέχη της Wood συμμετείχαν και περισσότερες απο απο 40 εισηγμένες (corporates) απο διαφορες χώρες (Ελλαδα, Κυπρο, Τουρκια, Ρωσσια, Πολωνία, Τσεχια, Ρουμανία, Ουγγαρία, Γεωργία, Αυστρία,Νοτια Αφρική, Σλοβενία, Λιθουανία). Μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που παρακολουθεί η Wood είναι η Μυτιληναίος, Τέρνα, Σαράντης, Jumbo.

Aναλυτικά, η Wood and Company είχε αναφερθεί στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών απο τις αρχές Μαϊου πριν ξεκινήσει το ραλυ των ελληνικών τραπεζών. Ειδικότερα, η έκθεση της 5ης Μαϊου ανέφερε:

Oι ελληνικές τράπεζες θα επιβιώσουν δίχως αυξήσεις κεφαλαίου

Oι ελληνικές τράπεζες έχουν επιστρέψει σε κατάσταση επιβίωσης μετά την έξαρση του Covid-19, επισημαίνει η Wood Company στην ανάλυση της.

Μετά απο πτώση 63% απο την αρχή του χρόνου, οι τράπεζες είναι πίσω με πιεσμένους πολλαπλασιαστές και ένα δείκτη προς λογιστική αξία P/Book value στο 16 για το 2020.

H Wood πιστεύει, όπως σημειώνει ότι οι προοπτικές είναι γεμάτες προκλήσεις και οι προβλέψεις για ζημιές δανείων είναι πιθανόν να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας προ προβλέψεων για την περίοδο 2020-2021.

Η Wood εξέτασε αναλυτικά τα κεφαλαιακά αποθέματα και όπως πιστεύει η πιθανότητα για αναγκαστικές αυξήσεις κεφαλαίου είναι μάλλον χαμηλή, υποβοηθούμενη απο την σταθερή ευελιξία του επόπτη.

Eτσι, πιστεύουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα επιβιώσουν και θα επαναξιολογηθούν σημαντικά μόλις η πανδημία τελειώσει.

Εν τω μεταξύ, όμως, οι επενδυτές θα πρέπει να ειναι επιλεκτικοί. Οι προτιμώμενες μετοχές είναι η Eurobank με σύσταση αγοράς και τιμή – στόχο 0,70, η Εθνική με σύσταση αγοράς και τιμή – στόχο 2 ευρώ λόγω των χαμηλότερων δεικτών NPES, τους υψηλότερους δείκτες κάλυψης και την καλύτερη ορατότητα απόδοσης ιδίων κεφαλαίων ( ROTE ). Για την Alpha bank και την Πειραιώς οι τιμές – στόχοι είναι 1 ευρώ και 1,9 ευρώ αντίστοιχα.

Σχετικα αρθρα

Η Σωληνουργεία Κορίνθου δεσμεύεται για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

admin

Dialectica: 15 νέες προσλήψεις πτυχιούχων μέσα στον Ιούνιο

admin

Καράτζη: Η Ιουλία Παβτσένκο αναλαμβάνει ∆ιευθύνουσα Σύµβουλος στη θέση της Μ. Καράτζη

admin

Εμπόδια στο δρόμο της βιομηχανίας προς τα «έξυπνα εργοστάσια»

admin

CHRO ΟΤΕ: Διαμορφώνουμε εργασιακό περιβάλλον με σεβασμό στη διαφορετικότητα

admin

TΡΑΙΝΟΣΕ: Ξανά δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη από 18 Μαΐου

admin

Ρουμανία: Παράταση της αναστολής των εμπορικών πτήσεων από και προς την Ισπανία

admin

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη «μεγάλη» ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

admin

Sunlight: Πέμπτη περίοδος εκτοκισμού oμολογιακού

admin

Πετρέλαιο: Νέα βύθιση στα 12,78 δολάρια – Χρυσός: Πτώση στα 1.723,80 δολ

admin

Νέες επενδύσεις της NRB Group στο κέντρο λογισμικού της Ελλάδας

admin

ΤΕΝΕΡΓ: Την Τετάρτη η δημόσια προσφορά για το «πράσινο ομόλογο»

admin

Κάρενμπάουερ: Υπέρ της συντονισμένης δράσης κυβέρνησης-κρατιδίων

admin

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης POS στα διόδια της Ολυμπίας Οδού

admin

Η ελληνική πρόταση για τον τουρισμό στην Ευρώπη – Τι ζητά η Αθήνα – Τι προβλέπει το προσχέδιο της απόφασης

admin

Βεστάγκερ για Εθνική Ασφαλιστική: «Τον Μάιο του 2019 η τελευταία απόφαση για παράταση της πώλησης»

admin

Η Praktiker Hellas συμμετέχει στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατων

admin

ΟΠΑΠ: Ο Jan Karas Acting CEO από την 1η Ιουνίου – O Οδυσσέας Χριστοφόρου αναπληρωτής CEO

admin