Image default
Επιχειρήσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός για το ομόλογο των 500 εκ. ευρώ.

Mέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις για την κατασκευή της νέας μονάδας με καύσιμο το φυσικό αέριο στην Κομοτηνή ισχύος 660 MW ενώ στο σχεδιασμό παραμένει το ομόλογο συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που είχε προγραμματίσει η εταιρεία πριν την μεγάλη κρίση της πανδημίας. Την πρόβλεψη αυτή έκανε η διοίκηση μιλώντας την Τρίτη στους αναλυτές με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α΄τριμήνου.

Αναφορικά με τον διαγωνισμό παραχώρησης άδειας λειτουργίας τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο στο Ελληνικό, η διοίκηση του ομίλου επισήμανε ότι έχουν απορριφθεί όλες οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί και εξέφρασε την αισιοδοξία της για την θετική έκβαση της διαδικασίας στην οποία έχει απομένει μόνο η κοινοπραξία της αμερικανικής Mohegan με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η τελευταία κατέχει το 30% του σχήματος που διεκδικεί την άδεια, ενώ η συμφωνία προβλέπει πως η ΤΕΡΝΑ θα αναλάβει το 100% των κατασκευαστικών εργασιών.

Η διοίκηση δέχτηκε πολλά ερωτήματα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις παραχωρήσεις, με την εταιρεία να δηλώνει ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη χρηματοοικονομική εικόνα.

Στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εμφανίστηκαν αισιόδοξοι επαναλαμβάνοντας όσα αναφέρονται και στην ανακοίνωση για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019. Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση, «η δραματική αλλαγή των οικονομικών συνθηκών λόγω της πανδημίας Covid-19 βρίσκει τον όμιλο οικονομικά εύρωστο κι έχοντας καταφέρει να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα, έχοντας παράλληλα διασφαλίσει απολύτως την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων μας».

Τόνισαν, επίσης πως ο όμιλος «δραστηριοποιείται σε κλάδους οι οποίοι είναι περισσότερο αμυντικοί κατά τη διάρκεια των φάσεων του οικονομικού κύκλου και τους οποίους οι επενδυτές αναγνωρίζουν ως «ασφαλή καταφύγια» (safe haven), που παρέχουν σταθερές επαναλαμβανόμενες ταμειακές ροές ακόμα και σε περιόδους αναταραχής και αβεβαιότητας, όπως είναι η υφιστάμενη». Τέλος, η διοίκηση είπε πως κατά τη διάρκεια της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης ο όμιλος απέδειξε «την ικανότητά του να αναπτύσσεται και να ενισχύει τη θέση του στην αγορά».

Σχετικα αρθρα

Εθνική Τράπεζα: «Πράσινο» φως για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital

admin

Intracom Defense: Επεκτείνει τη συνεργασία με Boeing για τα AWACS

admin

Greenhill: Με αγωγή ζητάει αναστολή του δικαιώματος ψήφου της Reggeborgh

admin

Βoeing & Intracom Defense επεκτείνουν τη συνεργασία τους για την αναβάθμιση των αμερικανικών AWACS

admin

Μυλωνάς: Εγκρίθηκε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC έναντι €454 εκατ.

admin

Οι πωλήσεις των test COVID-19 «έσωσαν την παρτίδα» για την Roche

admin

Πλάνα προσλήψεων, τηλεργασία και οι προοπτικές στην μετά Covid19 εποχή για τις ελληνικές επιχειρήσεις

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αβάσιμη η προσφυγή των εφοπλιστών κατά της εταιρείας

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Σήμερα η Γενική Συνέλευση για την πώληση στο CVC

admin

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικότητα με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα-εξωτερικό

admin

Carrefour: Προχωρά σε εξαγορά ίδιων μετοχών με ώθηση από τις ισχυρές πωλήσεις

admin

Netflix: Γιατί «κατεβάζει ταχύτητα» μετά το περσινό ρεκόρ συνδρομητών

admin