Image default
Επιχειρήσεις

H easyJet θα πετάει στα τρία τέταρτα των προορισμών της ως τον Αύγουστο

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα πετάει περίπου στα τρία τέταρτα των προορισμών της έως τον Αύγουστο, πολύ περισσότερα από τα περιορισμένα δρομολόγια που έχει αποκαταστήσει αυτόν το μήνα. Όμως η εταιρεία ανέφερε ότι η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι πολύ χαμηλότερη συχνότητα από ό, τι το προηγούμενο καλοκαίρι.

Η πανδημία κορονοϊού έχει προκαλέσει κατάρρευση της αγοράς αεροπορικών ταξιδιών και οι προβλέψεις λένε ότι θα παραμείνει συρρικνωμένη για χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα η easyJet, της οποίας τα 337 αεροσκάφη έχουν καθηλωθεί από τον Μάρτιο, είπε ότι θα μειώσει τον αριθμό του προσωπικού και των αεροσκαφών για να επιβιώσει.

Η εταιρεία σκοπεύει να επανεκκινήσει πτήσεις εσωτερικού κυρίως στη Βρετανία και τη Γαλλία από τις 15 Ιουνίου, αλλά καθώς οι περιορισμοί χαλαρώνουν, δήλωσε σήμερα ότι θα προσθέσει περισσότερους προορισμούς, πετώντας το 50% των 1.022 δρομολογίων της τον Ιούλιο και το 75% τον Αύγουστο.

Η χωρητικότητα, ωστόσο, θα είναι χαμηλότερη, ανέφερε, περίπου στο 30% των συνηθισμένων στην πολυσύχναστη περίοδο καλοκαιρινών διακοπών από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της, την Ryanair, που ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να πετάει με 40% των χωρητικότητα τον Ιούλιο.

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικές εταιρείες στη Βρετανία δήλωσαν ότι τα κυβερνητικά σχέδια για καραντίνα 14 ημερών για αφίξεις στη χώρα από τις 8 Ιουνίου θα παρεμποδίσουν την ανάκαμψη των ταξιδιών, αλλά αναφορές των μέσων ενημέρωσης δείχνουν ότι οι λεγόμενες αερο-γέφυρες μεταξύ χωρών χαμηλού κινδύνου θα μπορούσαν να καταργήσουν την καραντίνα για πολλές χώρες προέλευσης από το τέλη Ιουνίου.

Η EasyJet δήλωσε τον Μάιο ότι θα εφαρμοστούν νέα μέτρα ασφαλείας για την προστασία από τον ιό, καθιστώντας υποχρεωτικές τις μάσκες στην καμπίνα, οι οποίες είναι πλέον κοινές σε πολλές αεροπορικές εταιρείες και λέγοντας ότι θα απολυμάνουν τα αεροπλάνα της καθημερινά.

Σχετικα αρθρα

Jumbo: Μειωμένες πωλήσεις και κερδοφορία λόγω lockdowns – Γεμάτο «ταμείο» με 665 εκατ. ευρώ

admin

Επιχειρήσεις εστίασης: Αφορολόγητη και ακατάσχετη η ενίσχυση για τις πρώτες ύλες

admin

Housemarket: Η ICAP διατηρεί πιστοληπτική αξιολόγηση BB

admin

Η ICAP διατηρεί πιστοληπτική αξιολόγηση BB για την Housemarket

admin

Το 5G ήρθε για να μείνει – Πότε σταματά το 3G

admin

JPMorgan: «Άλμα» κερδών 14,3 δισ. δολάρια

admin

Latsco Family Office: Στο μετοχικό κεφάλαιο της Obrela Security Industries το fund της Μαριάννας Λάτση

admin

EasyJet: Προβλέπει άνοιγμα των ταξιδίων στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης αυτό το καλοκαίρι

admin

Χρήστος Χαρπαντίδης: Η στρατηγική της Παπαστράτος εν μέσω πανδημίας

admin

Το ΔΕΕ «έκοψε τα φτερά» της Ryanair: Νόμιμες οι κρατικές ενισχύσεις σε αεροπορικές εταιρείες

admin

AEGEAN: Μερική αλλαγή χρήσης των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από το ομολογιακό δάνειο

admin

Έρευνα ΕΥ: Τι θα αλλάξει στον ρόλο των CFOs μετά την πανδημία

admin