Image default
Επιχειρήσεις

O Δημήτρης Χανής του Ομίλου Ηρακλής νέος Πρόεδρος της Ένωσης Τσιμεντοβιομηχανιών

Αλλαγή σκυτάλης στην Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδος καθώς η τακτική Γενική Συνέλευση ανέδειξε νέο προεδρείο. Συγκεκριμένα νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ηρακλής, κ. Δημήτρης Χανής. Παράλληλα νέος Γενικός Διευθυντής της Ένωσης αναλαμβάνει ο τέως Περιφερειακός Διευθυντής Υγείας & Ασφάλειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη & την Ανατολική Μεσόγειο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ κ. Νίκος Πανταζάρας.

Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει τα καθήκοντας της από την 1η Ιουνίου.

Το who is who

Ο Δημήτρης Χανής, είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ. Εντάχθηκε στον Όμιλο το 2003 κατέχοντας διαδοχικά υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις από Μηχανικός Συντήρησης και Υπεύθυνος Βιομηχανικής Απόδοσης έως Προϊστάμενος Προμηθειών και Εμπορικός Διευθυντής. Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΒΑ, θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, θέση από την οποία ανέπτυξε διεθνείς αγορές, στρατηγικές συνεργασίες και νέες εφαρμογές βιομηχανικών ορυκτών, καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος της LafargeBeton, θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, από όπου αναδιοργάνωσε τις δραστηριότητες αδρανών υλικών και σκυροδέματος.

Στη συνέχεια, ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση Πωλήσεων Τσιμέντου & Αδρανών Υλικών, υλοποιώντας τον εμπορικό μετασχηματισμό του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης νέων αγορών, της στρατηγικής τοποθέτησης προϊόντων και υπηρεσιών και της ψηφιοποίησης των διαδικασιών εμπορίας. Έχει διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της ΛΑΒΑ, LafargeBeton και από το 2018 της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Νίκος Πανταζάρας είναι τέως Περιφερειακός Διευθυντής Υγείας & Ασφάλειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη & την Ανατολική Μεσόγειο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως Μηχανικός Έργου, έχοντας υπό την ευθύνη του σημαντικά κατασκευαστικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1990 αποτέλεσε μέλος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, κατέχοντας διαδοχικά καίριες θέσεις. Έχει διατελέσει επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και ήταν υπεύθυνος για τις κατασκευαστικές δραστηριότητες του Ομίλου στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τέθηκε Διευθυντής του Έργου κατασκευής εργοστασίου τσιμέντου στην Kruja της Αλβανίας, το οποίο και ολοκλήρωσε επιτυχώς, προβλέποντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κατασκευής. Επιπλέον, διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Νέων Έργων αναλαμβάνοντας τη διαχείριση των τεχνικών έργων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ. Είναι απόφοιτος της ΣχολήςΠολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτική και Περιβαλλοντική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, όπου διετέλεσε βοηθός έρευνας με υποτροφία.

Σχετικα αρθρα

Η Porsche σχεδιάζει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στη Σλοβακία

admin

COSMOTE: Έκτακτη χρηματική επιβράβευση για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής

admin

Η Γερμανία στηγρίζει τις επιχειρήσεις της: Έκδοση εταιρικών ομολόγων με εγγύηση του Δημοσίου

admin

Intralot: Αναβάθμιση από Fitch λόγω χαμηλότερου χρέους

admin

ΟΠΑΠ: Έγκριση Κομισιόν στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από SAZKA Group

admin

Γιατί η άδεια καζίνο στο Ελληνικό πάει για το… 2021

admin

Η άγνωστη μάχη του botox: Ανταγωνισμός μέχρι τελευταίας ρυτίδας

admin

ΑΒΑΞ: Πούλησε τη JPA AE στην Sterner Stenhus

admin

Motor Oil: Πώληση του 2% της Optima από την Ireon

admin

Τα τέσσερα στοιχεία που θα κρίνουν το business plan της ΔΕΗ

admin

Airbnb: Που θα καταγραφεί καθίζηση τιμών – Ποιοι επιστρέφουν στις μακροχρόνιες μισθώσεις

admin

Έξι βραβεία για τη Sirecled στα Energy Mastering Awards

admin

Ο ΤΑΡ συνεχίζει να στηρίζει το έργο των ελληνικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας

admin

Airbus: «Κόβει» 15.000 θέσεις εργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2021

admin

Folli Follie: Ματαιώθηκε η Γενική Συνέλευση της 31ης Ιανουαρίου 2020

admin

Intralot: Ξεκινά το ψηφιακό αθλητικό στοίχημα στην Ουάσινγκτον

admin

Handelsblatt: Oι επενδυτές αποφεύγουν το Χρηματιστήριο, αλλά όχι τα ομόλογα

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Υστέρηση κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο του 2020

admin