Image default
Επιχειρήσεις

Alpha Bank: Χρηματοδότηση με εγγυημένα κατά 80% κεφάλαια κίνησης

Συνεπής στην αποστολή της για επιστροφή στην ομαλή επιχειρηματική δραστηριότητα, η Alpha Bank στηρίζει τις προσπάθειες μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, συμμετέχοντας ενεργά στη νέα Δράση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που ξεκινά σήμερα με την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19.

Η Alpha Bank είναι έτοιμη να παράσχει προνομιακή χρηματοδότηση σε κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στη νέα Δράση, με εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα σε ποσοστό 80% επί του δανείου.

Όπως αναφέρει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση, το νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα εξασφαλίζει ευελιξία αποπληρωμής με διάρκεια έως πέντε έτη, συμπεριλαμβανομένης περιόδου χάριτος έως 12 μήνες, ενώ προβλέπεται ολική εκταμίευση έως τις 31.12.2020. Το ύψος της χρηματοδότησης διαμορφώνεται ανάλογα με τον κύκλο εργασιών, το ετήσιο μισθολογικό κόστος ή τις τεκμηριωμένες ανάγκες ρευστότητας της επιχείρησης.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε Μικρομεσαίες (ΜμΕ) αλλά και Μεγάλες Επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής (εκτός από εξωχώριες επιχειρήσεις, εταιρίες συμμετοχών σε άλλες εταιρίες, επιχειρήσεις χρηματοπιστωτικού τομέα, των δημοσίων φορέων και των θυγατρικών τους, των ΟΤΑ και των θυγατρικών τους) και θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις συμμετοχής.

Συγκεκριμένα, οι επιλέξιμες Μικρές, πολύ Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) θα πρέπει να έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως Ευρώ 50 εκατ. και ενεργητικό έως Ευρώ 43 εκατ., και να απασχολούν κατά τη διάρκεια του έτους αναφοράς, λιγότερους από 250 εργαζόμενους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι Μεγάλες Επιχειρήσεις, των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών και το απασχολούμενο προσωπικό υπερβαίνουν την κατηγορία των ΜμΕ. Επιπλέον κριτήρια συμμετοχής για όλες τις επιχειρήσεις, είναι, μεταξύ άλλων, να λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, να κρίνονται πιστοληπτικά αποδεκτές σύμφωνα με την ισχύουσα πιστωτική πολιτική και τις διαδικασίες της Τράπεζας, να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες κατά την εκταμίευση κ.λπ. Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Alpha Bank.

Οι επιχειρήσεις μπορούν από σήμερα να υποβάλουν αίτηση στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων – ΠΣΚΕ, επιλέγοντας την Alpha Bank ως την Τράπεζα από την οποία επιθυμούν να χρηματοδοτηθούν.

 

Σχετικα αρθρα

Προτάσεις από τη Holmes Place για outdoor προπονήσεις, ως άμεση λύση για τη βιωσιμότητα του κλάδου

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Διαφημιστική καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Εμείς στην Ευρωπαϊκή Πίστη»

admin

Γενική Εμπορίου: Μείωση κερδών στο 6μηνο

admin

Metaxa Hospitality Group: Ανοίγει και τα τρία του ξενοδοχεία από τον Ιούλιο

admin

Παπουτσάνης: Ξεκινά την παραγωγή απολυμαντικών προϊόντων

admin

Ενα εκατομμύριο λιγότερους καπνιστές στην Ελλάδα θέλει η Παπαστράτος

admin

ΤτΕ: Έως 30/11 η υποβολή χρηματοοικονομικών καταστάσεων 2019 στον μη χρηματοπιστωτικό τομέα

admin

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος του κοινοβουλίου στο Ιράν

admin

Κάλεσμα Ερντογάν στους Τούρκους της Γερμανίας εν μέσω κορονοϊού: Ώρα να σώσουμε τα τζαμιά μας

admin

Εξαγορά του caremarket.gr από την Σκλαβενίτης

admin

Air France KLM: Απαραίτητη η κρατική υποστήριξη για να συνεχιστεί η λειτουργία μετά την κρίση

admin

Folli Follie: Νέα παράταση για καταληκτική συμφωνία με ομολογιούχους

admin

Η οικονομία την εποχή κορωνοϊού – Διαδικτυακές συζητήσεις από τη Grant Thornton

admin

ΕΥΑΘ: Νέα γενιά τεχνοκρατών στη διοίκηση – CEO ο Άνθιμος Αμανατίδης

admin

Επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ στο real estate από την Prodea

admin

Cosmote: Δωρεάν κλήσεις προς σταθερά και κινητά από τη Μ. Δευτέρα

admin

Στη Westnet οι λύσεις της Check Point για προστασία από κυβερνοεπιθέσεις

admin

ΔΕΗ: Ολο το επικαιροποιημένο business plan

admin