Image default
Επιχειρήσεις

Dialectica: 15 νέες προσλήψεις πτυχιούχων μέσα στον Ιούνιο

Μετά από μια περίοδο αναμενόμενης μείωσης της οικονομικής της δραστηριότητας λόγω της παγκόσμιας κρίσης πανδημίας, η ελληνική startup Dialectica συνεχίζει την πορεία δυναμικής της ανάπτυξης, προχωρώντας σε σημαντική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της με πρόσληψη 15 νέων πτυχιούχων.

Η ελληνική startup, που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2015 με προσωπικό 4 ατόμων και σήμερα μετρά ήδη πάνω από 170 εργαζόμενους και γραφεία σε Αθήνα και Λονδίνο, συνεχίζει συστηματικά τη διαδικασία των προσλήψεων νέων πτυχιούχων ελληνικών ΑΕΙ, ενώ εφαρμόζει και ένα μοναδικό και καινοτόμο – ακόμα και για διεθνή πρότυπα – εργασιακό μοντέλο, που στηρίζεται στη διαρκή εκπαίδευση και την επιβράβευση των εργαζομένων της. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, μόλις πρόσφατα, η Dialectica ανακηρύχθηκε ως η εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στο πλαίσιο των βραβείων Best Workplace 2020. Τονίζεται ότι αυτή η πολιτική συνεχίστηκε αδιάκοπα και καθ’ όλη την περίοδο του lockdown, αφού η εταιρεία δεν προχώρησε σε περικοπές θέσεων εργασίας, αναστολές συμβάσεων ή μειώσεις μισθών ως απόρροια της κρίσης.

«Το κλειδί για την υπέρβαση οποιασδήποτε κρίσης βρίσκεται στην επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό. Αυτή είναι η δική μας φιλοσοφία που βρίσκεται ριζωμένη στο DNA της εταιρείας από την πρώτη μέρα ίδρυσής της. Γι’ αυτό και η δική μας απάντηση στην κρίση που βιώνουμε είναι να ενισχύσουμε το έμψυχο δυναμικό της εταιρείας. Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς, ταλαντούχους νέους που μπορούν να διαπρέψουν σε οποιοδήποτε επαγγελματικό τομέα αλλά και υψηλού επιπέδου ελληνικά ΑΕΙ, όπως το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι περήφανος που η Dialectica τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην εθνική προσπάθεια να σταματήσει το brain drain από τη χώρα μας», τονίζει ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dialectica, Γιώργος Τσαρούχας.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η Dialectica αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο των “information services” ενώ συμμετείχε ενεργά σε επιχειρηματικές συμφωνίες σε όλο τον κόσμο που αγγίζουν 180 δισ. ευρώ. Η εταιρεία, με διεθνές πελατολόγιο, παρέχει υπηρεσίες στον τομέα της έρευνας αγοράς, αναλύοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο εξελίσσεται μια συμφωνία εξαγοράς και εστιάζοντας στη διαδικασία σύνδεσης των πελατών της με ειδικούς που γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά της αγοράς. Στόχος της Dialectica είναι να παρέχει πλήρη πρόσβαση στους ειδικούς προκειμένου ο πελάτης της να αξιολογήσει εάν πρέπει να προχωρήσει σε κάποια επιχειρηματική κίνηση, ενώ το πελατολόγιό της περιλαμβάνει θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού, μεγάλες πολυεθνικές, private equity funds και συμβουλευτικές εταιρείες.

Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει και να εμπλουτίσει περαιτέρω το εργασιακό της μοντέλο με την υιοθέτηση νέων καινοτόμων πρακτικών. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους εργαζόμενους μια ολοκληρωμένη εμπειρία αναγνώρισης και ανταμοιβής σε επίπεδο αμοιβών, παροχών, επαγγελματικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος εργασίας», τονίζει ο Γιώργος Τσαρούχας.

 

Σχετικα αρθρα

Εθνική Τράπεζα: «Πράσινο» φως για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital

admin

Intracom Defense: Επεκτείνει τη συνεργασία με Boeing για τα AWACS

admin

Greenhill: Με αγωγή ζητάει αναστολή του δικαιώματος ψήφου της Reggeborgh

admin

Βoeing & Intracom Defense επεκτείνουν τη συνεργασία τους για την αναβάθμιση των αμερικανικών AWACS

admin

Μυλωνάς: Εγκρίθηκε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC έναντι €454 εκατ.

admin

Οι πωλήσεις των test COVID-19 «έσωσαν την παρτίδα» για την Roche

admin

Πλάνα προσλήψεων, τηλεργασία και οι προοπτικές στην μετά Covid19 εποχή για τις ελληνικές επιχειρήσεις

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αβάσιμη η προσφυγή των εφοπλιστών κατά της εταιρείας

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Σήμερα η Γενική Συνέλευση για την πώληση στο CVC

admin

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικότητα με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα-εξωτερικό

admin

Carrefour: Προχωρά σε εξαγορά ίδιων μετοχών με ώθηση από τις ισχυρές πωλήσεις

admin

Netflix: Γιατί «κατεβάζει ταχύτητα» μετά το περσινό ρεκόρ συνδρομητών

admin