Image default
Επιχειρήσεις

Η απάντηση της «Ξενοδοχεία Πυραμίς» για την προσφυγή της ΕΚΤΕΡ

Απάντηση σε δημοσίευμα που ανέφερε ότι η ΕΚΤΕΡ αναζητά ποσό €2,85 εκατ. από την «Ξενοδοχεία Πυραμίς ΑΤΕ» δίνει η δεύτερη με ανακοίνωσή της. Όπως αναφέρει, αν και υπήρξαν διαφωνίες στη συνεργασία τους, η Ξενοδοχεία Πυραμίς ΑΤΕ «συμμορφώθηκε πλήρως με όλες τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει με το συμφωνητικό».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αναφερόμενοι στο από 19/5/2020 δημοσίευμα με τίτλο «ΕΚΤΕΡ: Προσφυγή κατά της «Ξενοδοχεία Πυραμίς ΑΤΕ» για οικονομικές διαφορές 2,85 εκατ. ευρώ», στο οποίο γίνεται εμφανώς αναφορά στο όνομα της εταιρίας μας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το αναγνωστικό κοινό, για την αποκατάσταση της αλήθειας, τα ακόλουθα:

Είναι γεγονός ότι, κατά την εκτέλεση εργασιών στο έργο ανακατασκευής του ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας μας στην Ανάβυσσο Αττικής, Evereden Beach Resort & Spa, και στα πλαίσια υλοποίησης επένδυσης ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, προέκυψαν διαφωνίες μεταξύ της εταιρίας μας και της εργολάβου εταιρίας ΕΚΤΕΡ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, από πλευράς της, η εταιρία μας αξίωσε από την ΕΚΤΕΡ Α.Ε. συνολικό ποσό 5.487.894 ευρώ από διάφορες αιτίες και υπήγαγε την εν λόγω διαφορά στο αρμόδιο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Κατόπιν αυτού, μεταξύ των εταιριών υπογράφηκε το από 10.4.2020 Ιδιωτικό Συμφωνητικό, με το οποίο συμφωνήθηκε συμψηφισμός των εκατέρωθεν αξιώσεων, εκκαθάριση της εργολαβίας και επίλυση διαφόρων εκκρεμοτήτων. Η εταιρία μας συμμορφώθηκε πλήρως με όλες τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει με το εν λόγω συμφωνητικό.

Όσον αφορά στο γεγονός που πληροφορηθήκαμε από το δημοσίευμά σας, ότι δηλαδή η ΕΚΤΕΡ Α.Ε. αναζητά από την εταιρία μας ποσό 2,85 εκ. €, από την αξίωση του οποίου, όμως, έχει ρητά παραιτηθεί στα πλαίσια της παραπάνω συμφωνίας, και με τον τρόπο αυτό αμφισβητεί την οριστική διευθέτηση και το πέρας της μεταξύ μας διαφοράς, δηλώνουμε ότι αγνοούμε πλήρως τα κίνητρα και τις επιδιώξεις μιας τέτοιας ενέργειας.

Είναι προφανές ότι το ζήτημα θα μελετηθεί από τη Νομική Υπηρεσία μας, όταν (και αν) υποβληθεί επίσημα οποιοδήποτε αίτημα. Προς το παρόν, για την ορθή και πλήρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, και για το λόγο ότι από το δημοσίευμα δημιουργείται η εσφαλμένη εντύπωση ότι δήθεν η εταιρία μας δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και οφείλει χρηματικά ποσά, δηλώνουμε ότι, δεδομένης της ύπαρξης του ως άνω συμφωνητικού, αρνούμαστε ότι οφείλουμε οποιοδήποτε ποσό στην ΕΚΤΕΡ Α.Ε., η δε εταιρία μας επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της από την όποια αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων της εν λόγω εταιρίας

Σχετικα αρθρα

Η tora Wallet σύμμαχος στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου

admin

Επενδύει στις νέες τεχνολογίες η Vodafone

admin

Εμπλοκή στη μίσθωση των εργοστασίων της ΕΒΖ

admin

Κ. Μίχαλος: Άτοκα δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου στις επιχειρήσεις

admin

Bασιλάκης: Η απόλυτη ‘’ομίχλη’’ του χειμώνα για τις αερομεταφορές και τα όπλα της Aegean

admin

Live η ιστορική εκτόξευση του Έλον Μασκ

admin

OTEGLOBE: Καλύτερη εταιρεία διεθνών τηλεπικοινωνιών σε Ν.Α. Ευρώπη-Ευρασία για 3η συνεχή χρονιά

admin

Η οικονομία την εποχή κορωνοϊού – Διαδικτυακές συζητήσεις από τη Grant Thornton

admin

Mytilineos: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου Talasol στην Ισπανία

admin

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 15,4 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο

admin

Μίχαλος: Σημαντικές οι ευκαιρίες για επιχειρηματικές συνεργασίες με αραβικές χώρες

admin

Creta Farms: Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Impala

admin

ΕΣΕΕ: Ζητά την ένταξη του χονδρεμπορίου στην προστασία των επιταγών

admin

Η ΔΕΗ στόλισε τις οδούς Χαλκοκονδύλη και 3ης Σεπτεμβρίου

admin

Ποιες είναι οι σημερινές αποδόσεις των 11 εταιρικών ομολόγων του Χρηματιστηρίου

admin

Μύλοι Λούλη: Η πανδημία μείωσε τα έσοδα του γ’ τριμήνου

admin

ΛΑΜΨΑ: Προσφυγή στα δικαστήρια για τη δήθεν πώληση της «Μεγάλης Βρεταννίας»

admin

Pasal: Η ΑΜΚ, ο νέος μέτοχος και τα σχέδια επέκτασης

admin