Image default
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Εκδικάστηκε η αίτηση για τον πτωχευτικό κώδικα

Στο πρωτοδικείο Ρεθύμνου εκδικάστηκε η αίτηση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms για υπαγωγή στο άρθρο 106 β ή δ του πτωχευτικού κώδικα, ως συνέχεια της συμφωνίας εξυγίανσης με την Impala.

Σημειώνεται ότι πριν εκδικαστεί η υπόθεση, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης κατέθεσε αίτημα αναβολής, το οποίο, ωστόσο, απορρίφθηκε.

H απόφαση αναμένεται τους επόμενους 3-6 μήνες.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η συζήτηση αναφορικά με επιχειρηματικό σχέδιο για τη διάσωση της ιστορικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms.

Ειδικότερα, παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας διάσωσης της εταιρείας έκαναν ο ένας εκ των δύο βασικών μετοχών κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης, το σωματείο των εργαζομένων και 423 εργαζόμενοι ατομικά, όπως επίσης και πολλοί ιδιώτες πιστωτές – μικροί και μεγάλοι – οι οποίοι προσβλέπουν στη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας και της συνεργασίας τους με αυτή. Τέλος, θετικά τοποθετήθηκαν οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία εξυγίανσης έχει ήδη λάβει το πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. Ευρώ στην Creta Farms, από τα οποία 2 εκατ. εκταμίευσε η Impala Hellas και 2 εκατ. εκταμίευσαν οι πιστώτριες τράπεζες.

Παρά τις προσπάθειες κάποιων να εκτροχιάσουν την διαδικασία, η Creta Farms σήμερα εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά κανονικότητας, με την ενδιάμεση Διοικητική Ομάδα να έχει καταφέρει να ανταποκριθεί το προηγούμενο διάστημα στην πρωτόγνωρη συγκυρία που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

H δυναμική επαναφορά των προϊόντων της Creta Farms στα ράφια των σούπερ μάρκετ προχώρησε κανονικά βάσει προγραμματισμού, με την εταιρεία να κατορθώνει να ανταποκριθεί σε αυτόν, σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα και η προσοχή του λιανεμπορίου ήταν στραμμένη αλλού.

Απαιτείται τώρα αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαδικασίες από το δικαστικό σώμα, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση πέραν του καλοκαιριού διακινδυνεύει το όλο εγχείρημα της διάσωσης της εταιρείας, η οποία παραμένει εν ζωή χάρη στην γρήγορα εξαντλούμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση των τραπεζών και του στρατηγικού επενδυτή κ. Δημήτρη Βιντζηλαίου.

Σχετικα αρθρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην Astra Airlines

admin

Ελλάκτωρ: Στην Eldorado Gold το 5% που κατείχε στην Ελληνικός Χρυσός

admin

Ωρα αποφάσεων για τον Πύργο στον Πειραιά

admin

United Airlines: Mειώνει και τα δρομολόγια του Αυγούστου

admin

Ιταλία. Αύξηση των κρουσμάτων και πιο περιορισμένος ο αριθμός των νεκρών

admin

Χαιρετίζει η ΕΑΣΕ τις φοροελαφρύνσεις του προϋπολογισμού

admin

Αίγυπτος: 5 νέοι θάνατοι από κορονοϊό – 183 συνολικά

admin

Philosofish: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά μονάδων των Νηρέα και Σελόντα

admin

Πρόστιμα 880.000 σε 4 καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου

admin

Creta Farms: Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με επενδυτή οι τράπεζες

admin

VKN Capital: Ενδιαφέρον για την Creta Farms

admin

Profile: Προχωρά σε πώληση του 4,96% μέσω private placement

admin

Νέο πρέσινγκ Βρυξελλών για το μονοπώλιο της ΔΕΗ

admin

Καντώρος (Interamerican): Βιώσιμες μόνο οι εταιρείες που είναι έτοιμες για το απροσδόκητο

admin

Το βρετανικό κοινοβούλιο σχεδιάζει την “ψηφιακή” επιστροφή του

admin

Τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ συνιστούν την “ασφαλή” Ελλάδα για διακοπές

admin

ΟΤΕ: Ο κορωνοϊός δεν σταματά τις επενδύσεις – Στα €600 εκατ. το 2020

admin

Ξεκινούν νωρίτερα οι πτήσεις της Ryanair προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς

admin