Image default
Επιχειρήσεις

Σταύρου (AB) – Παντελιάδης (METRO): Νέες επενδύσεις στο ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων

Μεγαλύτερες επενδύσεις στο ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων προανήγγειλαν οι επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος και της METRO ΑΒΕΕ κατά τη συζήτηση για το μέλλον και τις προκλήσεις του λιανεμπορίου στο πλαίσιο των εργασιών του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Τόσο ο κ. Βασίλης Σταύρου, διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, όσο και ο κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΤRO ΑΕΒΕ σημείωσαν πως τα επενδυτικά προγράμματα των εταιρειών τους θα υλοποιηθούν κανονικά, ωστόσο θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Και τούτο καθώς η κρίση της πανδημίας ενίσχυσε τη ζήτηση στο διαδικτυακό κανάλι των πωλήσεων, η οποία και παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταύρου το 2020 συνολικά θα είναι μια ανοδική χρονιά για το λιανεμπόριο παρά την ύφεση που αντιμετωπίζει η χώρα. «Αν και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα ακολουθήσει μετά τον Σεπτέμβρη δεν αναμένω να υποστεί ο κλάδος μεγάλες πιέσεις από την γενικότερη ύφεση που βιώνει- και θα βιώσει το επόμενο διάστημα- η χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παντελιάδης απ’ την πλευρά του προσδιόρισε την αύξηση ωστόσο ως «όχι κάτι το θεαματικό» σε αντίθεση με την εκτίναξη που σημειώθηκε κατά το δίμηνο του lockdown. Μάλιστα εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός για τις πωλήσεις στο β’ εξάμηνο συνδέοντας την εξέλιξη τους με την κατάσταση στο μέτωπο της οικονομίας, ιδίως με την απώλεια της φετινής τουριστικής σαιζόν.

Εξάλλου τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Σταύρου εξέφρασαν την άποψη ότι η υψηλή που ζήτηση που καταγράφηκε σε είδη πλην τροφίμων κατά τη διάρκεια της καραντίνας στα σούπερ μάρκετ ήταν συγκυριακό αφού όλα τα υπόλοιπα καταστήματα ήταν κλειστά.

Αμφότεροι συμφώνησαν ότι η πρόκληση της εποχής του κορωνοϊού ήταν η προστασία εργαζομένων και καταναλωτών, η διαχείριση και διατήρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η προσαρμογή στις νέες τάσεις, κυρίως στις απαιτήσεις των καταναλωτών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο κ. Παντελιάδης είπε οτι το Σούπερ Μάρκετ απέκτησε σημαντικό ρόλο στην ελληνική κοινωνία.  «Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή.  Τρέχαμε να καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση και συνεπώς προβήκαμε σε προσλήψεις και στα καταστήματα αλλά και στις υπηρεσίες διανομής και ηλεκτρονικού καταστήματος».

Αναφορικά με τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να αφήσει η πανδημία στη χώρα ο κ. Παντελιάδης υπογράμμισε σχετικά: «δεν νομίζω ότι θα βιώσουμε κάτι χειρότερο από αυτά που βιώσαμε στο παρελθόν, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει μείωση σε μισθούς ή σημαντική μείωση σε θέσεις εργασίας».

Σχετικα αρθρα

Ryanair: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κρατική ενίσχυση στη Lufthansa

admin

Forthnet: Μετατροπή 22.153 μετατρέψιμων ομολογιών σε μετοχές

admin

ΕΛΠΕ: Με εύλογη αποτίμηση η πώληση του 35% στη ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων

admin

Αλλαγή επωνυμίας για τη Μυτιληναίος

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πέμπτη περίοδος εκτοκισμού του κοινού ομολογιακού δανείου

admin

Στοχευμένες παρεμβάσεις γιά την ψηφιακή ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων ζητάει η ΓΣΕΒΕΕ

admin

«Ασπίς Πρόνοια»: 11 χρόνια από το «λουκέτο» που έπληξε ένα εκατομμύριο ασφαλισμένους 

admin

Lamda: Συμφωνία με ΕΤΕ για τα δύο οικόπεδα δίπλα στο The Mall

admin

SAFESTRIP: Ελληνική καινοτομία για την οδική ασφάλεια

admin

Μάχη γιγάντων για την πίτα άνω των €3 δισ. στις υποδομές

admin

Ξεκλειδώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες

admin

Πάνω από 1 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο της Ελλάκτωρ

admin

Volvo: Καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη

admin

Akritas: Σε προσωρινή αναστολή οι συμβάσεις εργασίας έως μέσα Μαΐου

admin

Επιταχύνει η ΔΕΠΑ τους ρυθμούς στα διεθνή έργα

admin

ΟΠΑΠ: Έγκριση Κομισιόν στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από SAZKA Group

admin

Ενισχύει την οργανωτική της δομή η ΜеtLife Eλλάδας

admin

Τρεις νέες επενδύσεις ύψους 1,35 εκατ. από το Uni.Fund

admin