Image default
Επιχειρήσεις

ΕΛΠΕ: Επενδύσεις σε ΑΠΕ και νέα επιχειρησιακή μονάδα για την ηλεκτροκίνηση

Νέα επιχειρησιακή μονάδα για την ηλεκτροκίνηση θα δημιουργήσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο ίδιος ανήγγειλε επίσης νέες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το επόμενο διάστημα, σε συνέχεια του φωτοβολταϊκού ισχύος 204 μεγαβάτ στην Κοζάνη, που είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο έργο ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των ΕΛΠΕ ο κ. Σιάμισης περιέγραψε τη στρατηγική του ομίλου που περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στις εγκαταστάσεις του, τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργεια, φυσικό αέριο (που θα είναι το καύσιμο μετάβασης τα επόμενα χρόνια) αλλά και σε βελτίωση των παραγόμενων καυσίμων. «Αν δεν αλλάξουμε δεν θα έχουμε μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κων/νος Ξιφαράς ανέφερε ότι οι μελέτες για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed προχωρούν και η επενδυτική απόφαση θα ληφθεί σε ορίζοντα 2 – 3 ετών. Όπως είπε είναι ένας αγωγός ειρήνης, οικονομικά βιώσιμος και τεχνικά εφικτός που υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαΐκή Ένωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Nicola Battilana, σημείωσε πως μέσα στη χρονιά θα ολοκληρωθεί η διασύνδεση του ελληνικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου με τον αγωγό ΤΑΡ, δημιουργώντας μία νέα πηγή εισόδου για τη χώρα ενώ στο τέλος του 2021 θα έχει τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός εφοδιασμού βυτιοφόρων με υγροποιημένο φυσικό αέριο που θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας προκειμένου να γίνει εφικτός ο εφοδιασμός απομακρυσμένων από το δίκτυο περιοχών με φυσικό αέριο.

Ο διευθυντής του τομέα ενέργειας του ομίλου Κοπελούζου, Κωστής Σιφναίος περιέγραψε την επενδυτική στρατηγική του ομίλου ενώ τόνισε πως τα έργα υποδομής που σχεδιάζονται θα πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμα καθώς δεν αρκεί η γεωπολιτική διάσταση.

Τέλος, ο επικεφαλής του τομέα Ανανεώσιμων Πηγών της ENEL για την Ευρώπη, Αριστοτέλης Χαντάβας, επεσήμανε την ανάγκη το πρόγραμμα απανθρακοποίησης της οικονομίας να υλοποιηθεί με μέριμνα για τις πληττόμενες περιοχές.

Σχετικα αρθρα

Μεταλλευτικές επιχειρήσεις: Λειτούργησαν τα εργοστάσια – Πληρώθηκε κανονικά το προσωπικό – Ενίσχυσαν το ΕΣΥ – Τι ζητούν για την επόμενη μέρα

admin

Μάχη CVC – Fosun για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής

admin

Attica Group: Έλαβε διαβάθμιση «B» από την ICAP

admin

Μύλοι Κεπενού: Νέα εποχή, με την τρίτη γενιά να αναλαμβάνει τα ηνία

admin

Αlpha Bank: Κερδοφορία 86,8 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

admin

ΕΛΠΕ: Πράσινο φως από ΓΣ στο Μνημόνιο Συνεργασίας με ΤΑΙΠΕΔ για ΔΕΠΑ

admin

Αύξηση τζίρου, μείωση κερδών για τα Πλαστικά Θράκης στο εξάμηνο

admin

H Austriacard GmbH και η TAG Systems ενώνουν τις δυνάμεις τους

admin

Ακόμα και μετά το lockdown: Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει και μετά την πανδημία

admin

ΟΠΑΠ: Ο Jan Karas Acting CEO από την 1η Ιουνίου – O Οδυσσέας Χριστοφόρου αναπληρωτής CEO

admin

GM – Nikola: Προς «ναυάγιο» mega deal $2 δισ. στη σκιά σεξουαλικών σκανδάλων

admin

Πολιτικά παιχνίδια του υπ. Πολιτισμού καταγγέλλουν Βίκος, Λουξ και ΕΨΑ

admin

Folli Follie: Έως τέλος του μήνα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2018

admin

Εμφαση στο e-εμπόριο από τον Οίκο Νάκα

admin

Ασφαλιστικός Γονέας: Επιστροφή ασφαλίστρων στους κατόχους του προγράμματος για H1

admin

ΕΤΕ: Στα 700 εκατ. ευρώ ο πήχης για Εθνική Ασφαλιστική

admin

Σ. Φάμελλος: Ο Κ. Χατζηδάκης ανοίγει το δρόμο για γαλάζια golden boys στη ΔΕΗ

admin

ΔΕΠΑ: Προώθηση τεχνολογίας για τηλεθέρμανση με υδρογόνο

admin