Image default
Επιχειρήσεις

Πωλητήριο από την Apollo στο ιστορικό κτίριο του ΔΟΛ στη Χρ. Λαδά

Εως το τέλος Ιουλίου υπολογίζεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πώληση ενός από τα ιστορικότερα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο στέγαζε για δεκαετίες την έδρα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Την ερχόμενη εβδομάδα, από τις 15 Ιουνίου πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή προσφορών από ενδιαφερόμενους επενδυτές για το ακίνητο επί της οδού Χρήστου Λαδά 1-3 που είχε περάσει, μετά την κατάρρευση του ομίλου και την σταδιακή μεταβίβαση των περιουσιακών του στοιχείων, αρχικά στην Alpha Bank το 2017 κι εν συνεχεία στην Apollo. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία έχει αναθέσει στην γνωστή εταιρεία συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield Proprius την πώληση του οκταώροφου ακινήτου, το οποίο έχει επιφάνεια άνω των 4.000 τ.μ. στην πλατεία Καρύτση.

Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα, μεγάλα αυτοτελή κτίρια στην «καρδιά» του κέντρου της Αθήνας, το οποίο, πάντως θα χρειαστεί εκτενείς μετατροπές, αλλά προσφέρεται τόσο για χρήση γραφείων όσο και για χρήση ξενοδοχείου, δεδομένου ότι διαθέτει θέα σε Λυκαβηττό και Ακρόπολη, εξυπηρετείται από το μετρό κι επιπλέον επωφελείται και από τις νέες παρεμβάσεις που προωθεί ο δήμος με τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας». Μάλιστα, δεδομένης ακριβώς της θέσης του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν κρούσεις από επενδυτές για τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο, παρά τις μεγάλες απώλειες που υφίσταται φέτος, λόγω κορωνοϊού, ο τουρισμός της Αθήνας.

Το εν λόγω κτίριο είναι ένα από τα «βαριά» χαρτιά του χαρτοφυλακίου ακινήτων που έχει περιέλθει κάτω από την «ομπρέλα» της Apollo, η οποία (όπως και η Bain Capital) προχωρά σταδιακά σε πωλήσεις ακινήτων της από αυτά που έχουν διατεθεί μέσω των τραπεζών ακόμη και ως εγγυήσεις των χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων. Μία αντίστοιχη συναλλαγή από το χαρτοφυλάκιο της Apollo ήταν και αυτή για το πρώην ακίνητο της International Life στο Μαρούσι που πέρασε στην Brook Lane Capital, έναν από τους πλέον κινητικούς επενδυτές στο εγχώριο real estate για το 2019.

Για το 2020, η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της νέας διαδικασίας που εκκινεί την 15η Ιουνίου για το κτίριο της Χρήστου Λαδά, σε μία περίοδο κατά την οποία ο αντίκτυπος λόγω της πανδημίας αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό ως προς την ‘’όρεξη’’ των επενδυτών στον τομέα των ακινήτων. Οι εκτιμήσεις από πλευράς στελεχών της αγοράς αναφέρουν ότι για τα ακίνητα που παρουσιάζουν καλά θεμελιώδη- εν προκειμένω γτο κτίριο του ΔΟΛ έχει πολύ καλή θέση, μέγεθος και αυτοτέλεια σε μία περιοχή όπως το ιστορικό κέντρο όπου λείπουν κτίρια με αυτά τα χαρακτηριστικά- υπάρχουν υποψήφιοι επενδυτές. Αντίθετα, πιέσεις όσον αφορά τις τιμές πρό και μετά κορωνοϊού υφίστανται από τους ενδιαφερομένους για τα ακίνητα που δε θεωρούνται ‘’πρώτης γραμμής’’.

Στο κτίριο επί της Χρ. Λαδά 1-3 στεγάζονταν οι εφημερίδες και οι υπόλοιπες εταιρείες του ΔΟΛ έως και το 2004, οπότε και οι δραστηριότητες του ομίλου μεταφέρθηκαν επισήμως στο νέο κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου. Το τελευταίο άλλαξε και αυτό χέρια πέρυσι, όταν πωλήθηκε στην Trastor AEEAΠ έναντι τιμήματος ύψους 25 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε διενεργήσει η Εθνική Leasing.

Σχετικα αρθρα

Νέα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος από την HSBC

admin

Καράτζης: Δημόσια πρόταση «περίπατος» ή… «σκληρό ντέρμπι»;

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Ανάγκη κοινού οράματος από τους διαχειριστές της ΕΕ

admin

Pasal Development: Restart με «κλεισμένο» χαρτοφυλάκιο 150.000 τ.μ. στα logistics

admin

Πειραιώς: Πρώτα… φρεσκάρει και μετά πουλά το Ντυνάν

admin

Lufthansa: Επεκτείνει την περίοδο δωρεάν επανακράτησης εισιτηρίων  

admin

ElvalHalcor: Στα 101 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα EBITDA στο 9μηνο

admin

ΔΕΗ: Οι 7 προκλήσεις για την επιστροφή στην κερδοφορία

admin

Ο Όμιλος Adecco Ελλάδας επέλεξε CEO for One Month 2020

admin

ETE: Παράταση του προγράμματος εθελουσίας ως τις 10 Φεβρουαρίου

admin

Αύξηση έως και 134% στα e-shop -Τι αγοράζουν οι Έλληνες

admin

Viohalco: Στην αυριανή ετήσια συνέλευση των Βρυξελλών η απόφαση για μέρισμα 0,01 ευρώ/μετοχή

admin

Ματαιώθηκε η Γενική Συνέλευση της Folli-Follie

admin

FG Europe: Αύξηση 30% στα EBITDA εξαμήνου για τον όμιλο

admin

Datakat: Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του αμφιθεάτρου της Τεχνόπολης «Μιλτιάδης Έβερτ»

admin

Μετά την Airbus… η Bombardier: Οι βρετανικές αρχές ερευνούν την καναδική βιομηχανία για ενδεχόμενη δωροδοκία

admin

Αγορές: Αύξηση κρουσμάτων και κινεζοαμερικανική διαμάχη στο προσκήνιο

admin

Νέες εξαγωγικές επιτυχίες για την ελληνική Theon Sensors

admin