Image default
Οικονομία

Φέσσας: “Αντιμετωπίζουμε νέες μεγάλες οικονομικές, υγειονομικές, και πιθανόν γεωπολιτικές προκλήσεις

“Αντιμετωπίζουμε νέες μεγάλες οικονομικές, υγειονομικές, και πιθανόν γεωπολιτικές προκλήσεις. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε, με σοβαρότητα, ψυχραιμία, εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και εθνική συνεννόηση”.

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ.Θεόδωρος Φέσσας σε μήνυμά του μέσω του οικονομικού δελτίου του Συνδέσμου ενόψει της γενικής συνέλευσης που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, κατά την οποία αναμένεται να εκλεγεί νέος πρόεδρος του Συνδέσμου ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης.

Ο κ. Φέσσας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι τα προηγούμενα έξι χρόνια “σε πολύ ταραγμένες εποχές, και απέναντι σε ένα εκτεταμένο κύμα αμφισβήτησης του ορθού λόγου προτάξαμε ένα στιβαρό ανάχωμα ορθολογισμού, στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας”, αλλά και ότι “Επιδιώξαμε παντού τη συνεννόηση και τη συνεργασία”.

Στο δελτίο επισημαίνεται ότι παρά τα προβλήματα, τα αδιέξοδα και τις προκλήσεις και, παρά την πανδημία η χώρα μας βρίσκεται σε μια πορεία ανάτασης. “Η Πολιτεία, προσθέτει, έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει στη σωστή κατεύθυνση το μέλλον, ώστε η χώρα μας να αντιμετωπίσει πλέον αποτελεσματικά τους περιορισμούς στην οικονομική δραστηριότητα, που δημιουργεί επί δεκαετίες το στρεβλό και δύσκαμπτο θεσμικό πλαίσιο. Αυξάνονται οι χρηματοδοτικοί πόροι από την Ευρώπη, που θα χρησιμοποιηθούν ώστε η ευρωπαϊκή οικονομία να γίνει πιο ισχυρή, ενσωματώνοντας τους στόχους της ψηφιακής οικονομίας και της πράσινης ανάπτυξης. Δημιουργούνται νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες, με δεδομένη την απελευθέρωση της οικονομίας και την ενδυνάμωση του ανταγωνισμού, τη μείωση της υπερφορολόγησης και την στροφή του παραγωγικού προτύπου προς εξωστρεφείς δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Γίνονται όλο και περισσότεροι οι νέοι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, που βλέπουν τα αδιέξοδα και διεκδικούν ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που να επιβραβεύει την σκληρή δουλειά, την καινοτομία, το ήθος, την αριστεία”.

Τέλος, στις σημαντικότερες προκλήσεις για την οικονομία περιλαμβάνονται η γήρανση πληθυσμού – ασφαλιστικό σύστημα, αγορά εργασίας – brain drain, διαθέσιμο εισόδημα – αποταμίευση, μεσαία τάξη, παραγωγικότητα – επενδύσεις, μεταποιητική παραγωγή – εξαγωγές, τουρισμός και παραγωγικότητα δημόσιου τομέα

ΠΗΓΗ: -

Σχετικα αρθρα

Νήσος Τζέρσεϋ: Το Ναυτικό κατά των Γάλλων ψαράδων στέλνει ο Τζόνσον

admin

Η Ευρώπη στην εποχή του «Taxonomy»: Κλείνει τη ροή χρηματοδότησης σε 13 ρυπογόνες δραστηριότητες.

admin

Wall Street: Επιστροφή στα ρεκόρ με ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones

admin

Αναθεωρείται ο προϋπολογισμός του 2021

admin

Χρ. Μεγάλου: Ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης άνω του 4% το 2021 και τα επόμενα χρόνια

admin

Γερμανία: Βιώσιμη οικονομία με πράσινες επενδύσεις ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ

admin

Πως υπολογίζεται η αξία ακινήτου που κληρονομείται για τον φόρο κληρονομιάς

admin

Τουρισμός: Ελλάδα και Ισπανία προτιμούν οι Ιταλοί που θα κάνουν διακοπές στο εξωτερικό

admin

ΕΕ: Υπό εξέταση το «αγκάθι» με Γερμανία για την αγορά των κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ

admin

Χρ. Σταϊκούρας-5ετές ομόλογο: Αντλήθηκαν 3 δισ. με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο

admin

Κομισιόν: «Φωτογραφική» ρύθμιση μπλοκάρει τις κινεζικές επιχειρήσεις από την ΕΕ

admin

Η Κομισιόν επικαιροποίει τη βιομηχανική στρατηγική προς μια ισχυρότερη ενιαία αγορά για την ανάκαμψη

admin