Image default
Επιχειρήσεις

O όμιλος Μαντωνανάκη έχασε τις προσφυγές στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τα πρόστιμα

Σε μια ατέλειωτη δικαστική διαμάχη συνεχίζει να βρίσκεται η Αττικός Ήλιος που διαχειρίζεται με πολυετή σύμβαση παραχώρησης το Grand Resort Lagonissi, προσθέτοντας ακόμη ένα κομμάτι στο σύνθετο παζλ για το παραλιακό πεντάστερο ξενοδοχείο.

Η Αττικός Ήλιος, έχασε τις τελευταίες μέρες την υπόθεση για τα πρόστιμα που της είχε επιβάλλει για αυθαίρετες κατασκευές η πολεοδομία Μαρκοπούλου μετά από αποφάσεις του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ).

Στο ΑΕΔ είχε προσφύγει η Αττικός Ήλιος εξαιτίας των διαφορετικών αποφάσεων που υπήρξαν για την επιβολή προστίμων μεταξύ των δύο ανώτατων δικαστηρίων (ΣτΕ και Αρείου Πάγου), επικυρώνοντας σχετικές διαιτητικές αποφάσεις, μετά από προσφυγή του δήμου Μαρκοπούλου στον οποίο υπάγεται η Πολεοδομία.

Υπενθυμίζεται ότι με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκαν το 2015 είχαν απορριφθεί αιτήσεις ακυρώσεως της εταιρείας κατά αποφάσεων της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου για αυθαίρετες κατασκευές στο τουριστικό συγκρότημα με την επιβολή σε βάρος της προστίμων πολλών δεκάδων εκατομμυρίων.

Πρόσφατα με τέσσερις συνολικά αποφάσεις το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης για τις οποίες ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το σκεπτικό ωστόσο νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μια θετική τροπή στο μεγάλο και πολύχρονο δικαστικό μέτωπο που έχει ανοίξει ο όμιλος Μαντωνανάκη με το δημόσιο. Σημειώνεται ότι η Αττικός Ήλιος έχει κερδίσει  πρόσφατα με επτά διαιτησίες το αστρονομικό ποσό των 626 εκ. ευρώ εναντίον της ΕΤΑΔ , ολοκληρώνοντας με τον πλέον συμφέρον τρόπο, ένα μακρύ κύκλο ατελέσφορων διαπραγματεύσεων μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και της τουριστικής επιχείρησης που συνιστά μια καυτή πατάτα για την σημερινή κυβέρνηση.

Για την υπόθεση ανακύπτουν πλήθος από ερωτήματα, μιας και ο όμιλος Μαντωνανάκη μπροστά στις ισχυρές πιέσεις των τραπεζών που είχαν καταγγείλει τα δάνειά του, είχε δεχτεί να συμβιβαστεί προ διετίας και να κλείσει η αντιδικία με το δημόσιο με απαιτήσεις ύψους 85 εκ. ευρώ.  Ωστόσο, η αρχική αυτή κατάληξη των διαπραγματεύσεων ουδέποτε εξελίχθηκε σε συμφωνία με αποτέλεσμα στην πορεία οι απαιτήσεις της Αττικός Ήλιος να εκτιναχθούν.

Αφορμή προβάλλουν οι αγεφύρωτες διαφορές με το δημόσιο σχετικά με παρακείμενη έκταση του Grand Resort Lagonissi, για την οποία υπήρχε συμφωνία να παραχωρηθεί στην εταιρεία για την επέκταση των δραστηριοτήτων της. Η έκταση δεν παραδόθηκε για διάφορους λόγους και έκτοτε έχει ανοίξει ένας πολύχρονος δικαστικός κύκλος μεγάλων αποζημιώσεων από την πλευρά της τουριστικής εταιρείας.

Σχετικα αρθρα

EBRD: Πρόγραμμα χρηματοδότησης για πρόσβαση ΜμΕ στην κεφαλαιαγορά

admin

ΕΤΕ: Τα one-off εκτίναξαν τα κέρδη στα 253 εκατ. ευρώ

admin

ΔΕΗ: Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έως 1800 εργαζομένων από τον Σεπτέμβριο

admin

Ανακατατάξεις στο ΔΣ της Ελλάκτωρ

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ο Σπυρίδων Κοκκόλης νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Χ.Α.: Σημαντικές στηρίξεις για τον ΓΔ στην περιοχή 630-620 μονάδων

admin

Ο κορωνοϊός κλείνει τα εργοστάσια της Kia Motors κοντά στη Σεούλ

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 23,2% στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων το 2019

admin

Θεοδωρικάκος: Αυτές είναι οι πέντε ρυθμίσεις για την εστίαση

admin

Ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο της ΣΙΔΜΑ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

admin

Smart Cities : Βραβείο καλύτερης επιστημονικής δημοσίευσης στην Ομάδα της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ

admin

AstraZeneca: «Θα γνωρίζουμε μέχρι το τέλος του έτους αν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό»

admin

Quality & Reliability: Εγκρίθηκε η λογιστική μείωση συσσωρευμένων ζημιών

admin

Αλουμύλ: Διευκρινίσεις για την απορρόφηση της ΑΛΟΥΦΟΝΤ

admin

TUI: Ζημιές 1,1 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο λόγω πανδημίας

admin

Η ΔΕΗ στόλισε τις οδούς Χαλκοκονδύλη και 3ης Σεπτεμβρίου

admin

Creta Farms: Ναι Μ. Δομαζάκι στην ενεχυρίαση μετοχών

admin

Γιατί η Air Baltic βάζει τα «γυαλιά» στις αεροπορικές

admin