Image default
Επιχειρήσεις

OTE: Νέα εποχή για τον όμιλο με απόσχιση κλάδων – Η ενημέρωση Τσαμάζ

Την έναρξη διαδικασίας απόσχισης των κλάδων δραστηριοτήτων του ομίλου ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, κατόπιν της απόφασης που ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απόσχιση των κλάδων Εξυπηρέτησης Πελατών (Customer Service), Καταστημάτων (Shops) και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου (Technical Field Operations) της εταιρείας με απορρόφηση από εταιρείες που ανήκουν κατά 100% στον Όμιλο ΟΤΕ με ημερομηνία λογιστικών καταστάσεων την 30ή Ιουνίου 2020, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4601/2019, συμπληρωματικά με τις διατάξεις του νόμου 4548/2018 και τις διατάξεις του Ν.Δ. 1297/1972, όπως ισχύουν.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο της COSMOTE – ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., θυγατρικής της ΟΤΕ Α.Ε. κατά 100%, αποφάσισε σήμερα την έναρξη διαδικασίας απόσχισης των αντίστοιχων κλάδων της COSMOTE με απορρόφηση από εταιρείες του ομίλου ΟΤΕ.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται μέχρι το τέλος του 2020.

Με τις αποφάσεις επιδιώκεται η ορθολογικότερη λειτουργική δομή, η ευελιξία και η εξειδίκευση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας και του Ομίλου ΟΤΕ. Σχετική ενημέρωση παρείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Μιχάλης Τσαμάζ προς τους εργαζομένους σχετικά με την πορεία του σχεδιαζόμενου μετασχηματισμού των βασικών λειτουργιών του ομίλου που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη.

«Η κρίση του κορωνοϊού απέδειξε, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την ανάγκη για ευελιξία. Το disruption είναι η νέα κανονικότητα. Τα δεδομένα σε ολόκληρους κλάδους μπορούν να ανατραπούν μέσα σε μια νύχτα.

Στον όμιλο ΟΤΕ αυτή την ανάγκη την έχουμε διακρίνει εδώ και χρόνια και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύουμε και επενδύουμε στη συνεχή αλλαγή ως το μέσο για να ξεπερνάμε κάθε ανατροπή και πρόκληση.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σας έχω ενημερώσει από τον Ιανουάριο, σχεδιάζουμε τον μετασχηματισμό των βασικών λειτουργιών, που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη – τεχνικούς πεδίου, εξυπηρέτηση πελατών και καταστήματα λιανικής- σε ξεχωριστές θυγατρικές εταιρείες, εντός του Ομίλου ΟΤΕ. Τα σχήματα αυτά θα έχουν την αυτονομία και την ευελιξία που χρειάζονται για να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά τους, να βελτιώνουν συνεχώς την εμπειρία του πελάτη, αλλά και να αναπτυχθούν και να αναζητήσουν νέες πηγές εσόδων.

Σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας. Υπάρχουν αρκετά επόμενα στάδια, μεταξύ των οποίων:

  • νέα απόφαση του ΔΣ και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, όταν θα υποβληθούν για έγκριση οι συμβάσεις απόσχισης,
  • ενημέρωση και διαβούλευση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ,
  • λήψη των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται μέχρι το τέλος του 2020.

Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για την επόμενη δεκαετία, να μετατρέψουμε τον Όμιλο ΟΤΕ στον ευέλικτο τεχνολογικό πάροχο του μέλλοντος, που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανατροπή, προς όφελος των πελατών, των εργαζομένων, των μετόχων και της κοινωνίας. Έναν Όμιλο πιο λιτό στο διοικητικό του κομμάτι και πολύ πιο ισχυρό και ευέλικτο στην πρώτη γραμμή, που ουσιαστικά διαμορφώνει την εμπειρία του πελάτη. Ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες, αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσχισης τελεί υπό την αίρεση των απαιτούμενων, σύμφωνα με το Νόμο, εγκρίσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας καθώς και της λήψης των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Σχετικα αρθρα

Hermes: Η «όρεξη» για τσάντες Birkin εν μέσω πανδημίας αυξάνει τα έσοδα

admin

Lavipharm: Αύξηση 17% στις πωλήσεις 9μήνου

admin

MLS: Απέσυρε την πιστοληπτική της διαβάθμιση η ICAP

admin

Ιωάννης Μερτζάνης (Space Hellas): «Η υπόθεση εξαγοράς της Singular Logic θα κλείσει γρήγορα»

admin

Lamda: Μέσα στον Δεκέμβριο η αύξηση κεφαλαίου

admin

Σχόλιο Ν. Καυκά για Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Τα 11+1 deals ελληνικών startup που προσέλκυσαν εκατομμύρια

admin

Εκλεισε το ντιλ Eurobank-doValue για FPS και Cairo

admin

Folli Follie: Τα… λαβράκια που εντόπισε η PwC και την αναγκάζουν να εκδώσει αρνητική γνώμη

admin

Νέες διώξεις κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου

admin

«Ματώνει» και η Qantas: Προχωρά σε 6.000 απολύσεις

admin

Χρηματιστήριο: Προσδοκίες ανάτασης λόγω διεθνούς κλίματος και κυβερνητικών παρεμβάσεων

admin

Cosmote: Δωρεάν κλήσεις προς σταθερά και κινητά από τη Μ. Δευτέρα

admin

Η κοινοπραξία Mohegan – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον τελικό για το καζίνο Ελληνικού

admin

Αλεν (Hard Rock): Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική του Ελληνικού

admin

Χαμένα έσοδα 7,3 δισ. ευρώ για τις Nike, Adidas και Puma εν μέσω της πανδημίας

admin

Τι ισχύει για την τηλεργασία, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας

admin

Πρόγραμμα για μικρές επιχειρήσεις: Ευκολότερη η διαδικασία υποβολής προτάσεων

admin