Image default
Επιχειρήσεις

Γενική Συνέλευση ΟΠΑΠ: Με ισχυρή πλειοψηφία, πράσινο φως από τους μετόχους για όλα τα θέματα

Με μεγάλη συμμετοχή, που ξεπέρασε το 77%, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΟΠΑΠ, κατά την οποία οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν, με μεγάλη πλειοψηφία, το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Η σημερινή Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε βάσει αυστηρών μέτρων υγείας και ασφάλειας, για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Μεταξύ άλλων, οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, οι μέτοχοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις ισχυρές επιδόσεις που κατέγραψε ο ΟΠΑΠ το 2019 και για την πρόοδο στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην υψηλή μερισματική απόδοση των τελευταίων ετών.

Μεταξύ άλλων, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την καταβολή τακτικού μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή, για τη χρήση του 2019, σε συνέχεια της καταβολής του έκτακτου μερίσματος, ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή, που έχει ήδη διανείμει ο ΟΠΑΠ.

Στην τοποθέτηση του προς τους μετόχους, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, επεσήμανε ότι το 2019 ήταν μια δυναμική χρονιά για την εταιρεία, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι ο ΟΠΑΠ θα επανακάμψει από την κρίση του κορωνοϊου, χάριν στα γερά θεμέλια, τον υγιή ισολογισμό και την ισχυρή ταμειακή βάση του.

Όπως σημείωσε ο κος Ζίγκλερ, ο ΟΠΑΠ κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη στα ακαθάριστα έσοδα προ εισφορών και την κερδοφορία, το 2019, συνεχίζοντας να δημιουργεί αξία για τους μετόχους τους.

Επιπλέον, στάθηκε στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης του δικτύου των VLTs, τονίζοντας ότι η δραστηριότητα αυτή ήδη ωφελεί τον ΟΠΑΠ και τους συνεργάτες του, δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην καταπολέμηση του παράνομου τζόγου.

Επίσης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του δικτύου καταστημάτων της εταιρείας, καθώς και στην ενίσχυση των επιδόσεων του αθλητικού στοιχηματισμού. Όσον αφορά την αδειοδότηση του διαδικτυακού στοιχηματισμού, ο κος Ζίγκλερ σημείωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να συμμετάσχει.

Τέλος, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ εστίασε στο κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα του ΟΠΑΠ και τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας στην κοινωνική συνεισφορά.

Όπως σημείωσε, βάσει μελέτης του ΙΟΒΕ για το 2019, οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ είχαν συνολική επίδραση άνω των 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, στηρίζοντας – άμεσα και έμμεσα – περισσότερες από 39.500 θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, μόνο το 2019, η συνολική συνεισφορά του ΟΠΑΠ στα δημόσια έσοδα ανήλθε στα 744 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη, ενισχύθηκαν τα προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας στους τομείς της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης. Επίσης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο ΟΠΑΠ επέκτεινε την κοινωνική προσφορά του, στηρίζοντας άμεσα τις προσπάθειες των υγειονομικών και δημόσιων αρχών, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σχετικα αρθρα

Κίνα: Σχέδια της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας για σχεδόν 100 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025

admin

Epsilon Net: Διάκριση ως Best Workplace 2020 για έκτη συνεχόμενη χρονιά

admin

Brooks Brothers: Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 δεν επηρεάζει την ελληνική εταιρεία

admin

Creta Farms: Τα επόμενα στάδια της συμφωνίας εξυγίανσης

admin

EY: Ξεκινά ο διαγωνισμός για τον Ελληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς»

admin

Deloitte: Νέος principal συμβουλευτικών υπηρεσιών ο Βασίλης Δημακάκος

admin

Flexfin: Ο πιο πολύτιμος συνεργάτης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

admin

Φέτα Ρούσσας: Από τη Θεσσαλία στις 5 ηπείρους

admin

Οι συνεργασίες Naval Group με ελληνικές εταιρείες για τις φρεγάτες Belh@rra

admin

Χ.Α.: Θετικό σημάδι η αύξηση του μέσου ημερήσιου όγκου

admin

H Cardlink συμμετέχει στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

admin

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης POS στα διόδια της Ολυμπίας Οδού

admin

Intersys: Νέος εμπορικός διευθυντής ο Στάθης Κυριακόπουλος

admin

Quest: Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ως €12 εκατ.

admin

«Καμπάνα» 3,3 εκατ. για την Friesland από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

admin

Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν στο “καλό σενάριο” Μάιο – Ιούνιο – Γρίφος τα μεγάλα ξενοδοχεία – Η ώρα για καφέ, εστιατόρια – Τα σχολεία;

admin

Σε εξαγωγές πάνω από 90% του τζίρου της Doppler

admin

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης -ΣΕΤΕ για τον τουρισμό

admin