Image default
Οικονομία

Γιαννόπουλος (InvestGR) : Ισχυρό το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την Ελλάδα

Παρά την κρίση του νέου κορoναϊού, το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Ελλάδα παραμένει σταθερά ισχυρό, και υπάρχουν λόγοι ώστε η Ελλάδα να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Xinhua ο ιδρυτής του InvestGR, Ανδρέας Γιαννόπουλος, σύμφωνα με το euro2day.gr.

Όπως επισήμανε, αυτό που εξέλαβε από τις συζητήσεις με επιχειρήσεις, «είναι ξεκάθαρο: καμία άμεση ξένη επένδυση δεν έχει αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, και το σημαντικότερο καμία δεν έχει ακυρωθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που όχι μόνο προστάτευσε τη φήμη της χώρας, αλλά επίσης ενήργησε ως η καλύτερη απόδειξη των δυνατοτήτων της.

«Πρόκειται για στέρεο έδαφος ώστε η Ελλάδα να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία, παρά τους προφανείς οικονομικούς περιορισμούς, τα επιπλέον βάρη της οικονομίας λόγω της πανδημίας, όμως νομίζω πως η Ελλάδα έχει καλές προοπτικές», είπε.

Tο «έξυπνο χρήμα» αναζητά ευκαιρίες

Όπως επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, «είναι πολύ ξεκάθαρο πως αυτό που αποκαλούμε ‘έξυπνο χρήμα’ είναι άφθονο σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια περιόδων κρίσης. Αυτό το ‘έξυπνο χρήμα’ αναζητά ευκαιρίες σε νέους επενδυτικούς προορισμούς. Νομίζω πως η Ελλάδα μπορεί να το εκμεταλλευτεί».

Κατά τον ίδιο, η ενέργεια και ιδιαίτερα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο τουρισμός, η τεχνολογία και οι υποδομές, είναι ορισμένοι μόνο από τους πιο πολλά υποσχόμενους τομείς που μπορεί να τονώσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το real estate, που βρίσκονταν σε άνθιση τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω του προγράμματος της Χρυσής Βίζας αλλά υπέστη σοβαρό πλήγμα λόγω της πανδημίας, επίσης αναμένεται να ανακάμψει εντός του επόμενου έτους, υπό την προϋπόθεση πως θα αρθούν οι περιορισμοί στα ταξίδια.

Οι πιο ενεργοί επενδυτές είναι οι ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις –η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία- και επίσης οι ΗΠΑ και η Κίνα, η οποία βρίσκεται πίσω από μια από τις εμβληματικότερες επενδύσεις των τελευταίων ετών, αυτήν στον ΟΛΠ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, τα ισχυρά γεωπολιτικά πλεονεκτήματα είναι αυτά που κάνουν την Ελλάδα κύριο πόλο έλξης για στρατηγικές επενδύσεις.

«Είναι ένα από τα παλαιότερα μέλη της ΕΕ με πολιτική σταθερότητα και, το σημαντικότερο, με πολύ φιλικό πολιτικό περιβάλλον», υπογράμμισε.


-

Σχετικα αρθρα

Επίδομα θέρμανσης : Αυξάνεται το κονδύλι – Πότε θα γίνει η πληρωμή

admin

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Τι να προσέξετε

admin

Οι πρώτοι φόροι που μειώνονται από το 2020 – «Κλείδωσαν» μειώσεις 500 εκατ. ευρώ

admin

Το ΔΝΤ ζητά «συντονισμένη διεθνή απάντηση» για τον κορονοϊό

admin

Κοροναϊός : Ποια προϊόντα αγοράζουν οι Έλληνες

admin

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 1.839 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις τη Δευτέρα

admin

Συντάξεις: Τι σημαίνουν οι νέες προτάσεις για τις επικουρικές – Τα δύο μοντέλα ασφάλισης

admin

Καταρρέει η τουρκική λίρα και στο βάθος… Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

admin

Κραδασμοί στη Wall Street από τις δηλώσεις Τραμπ

admin

Ολόκληρη η έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη

admin

Wall Street : Επιφυλακτική στάση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

admin

Πέντε άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων προτείνει η Έφη Αχτσιόγλου

admin

Με πτώση έκλεισε η Wall Street

admin

Στουρνάρας: Η Ακρόπολη μας έσωσε από την έξοδο από την ευρωζώνη

admin

Γερμανία: Μειώνει το φορολογικό βάρος για τις επιχειρήσεις στο 25%

admin

Ψάχνει 10 δισ. για τις τράπεζες ο Στουρνάρας

admin

Το υπ. Ανάπτυξης επιστρατεύει νέο σώμα «ράμπο» για τον έλεγχο της αγοράς

admin

The Greek Tourism Debate: Προβληματισμός για την επόμενη μέρα του τουρισμού

admin