Image default
Επιχειρήσεις

ONEX: Μηδενικά τα συμπτώματα – κρούσματα κατά την καραντίνα στα ναυπηγεία Σύρου

Ανακοίνωση σχετικά με τις περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί της Σύρου, εξέδωσε η ιδιοκτήτρια εταιρία του Νεωρίου, ONEX NEORION SHIPYARDS, σχολιάζοντας ότι η δημοσιοποίηση όχι μόνο της «γεωγραφικής προέλευσης» κρουσμάτων αλλά και της «εργασιακής»  ή θα πρέπει να γίνει απαιτητή καθολικά για κάθε κρούσμα της επικράτειας ή να σταματήσει να γίνεται διακριτικά και ρατσιστικά τόσο ως προς τα πληρώματα πλοίων άλλων χωρών όσο και ως προς τους βιομηχανικούς εργάτες των ναυπηγείων της.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Τα ναυπηγεία Σύρου με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης προστατεύουν  και προφυλάσσουν την δημόσια υγεία με απόλυτο σεβασμό στην προσωπική ευθύνη του κάθε ατόμου, που πρώτα είναι πολίτης της Χώρας, κάτοικος του νησιού και μετά εργαζόμενος των Ναυπηγείων μας.

Τα ναυπηγεία Σύρου ακολουθούν επακριβώς τις οδηγίες των ειδικών και κάνουν περισσότερα απ’ ό,τι προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία του προσωπικού εντός των εγκαταστάσεων. Ελάχιστη απόδειξη είναι τα μηδενικά συμπτώματα – κρούσματα κατά την περίοδο της καραντίνας.

Η Χώρα έχει ανοίξει τα σύνορα της, το νησί της Σύρου υποδέχεται τουρισμό και πλέον η ζωή έχει επιστρέψει σε μια νέα κανονικότητα που όλοι οφείλουμε να ακολουθήσουμε ως πολίτες κι επισκέπτες της Χώρας, ακολουθώντας ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Οι εργάζομενοί μας είναι κάτοικοι του νησιού και όχι τρόφιμοι-εσώκλειστοι ενός ιδιότυπου ιδρύματος που αναπαράγει ιούς και πανδημίες.

Οι επισκέπτες του ναυπηγείου μας είναι νόμιμα εισερχόμενοι στην Χώρα, ακολουθούν τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς οδηγίες, και έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και σχετικά ταξιδιωτικά και υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αντίστοιχα δικαιώματα και υποχρεώσεις, έχουν σε άλλες Χώρες, οι Έλληνες και Συριανοί ναυτικοί.

Όσοι οραματίζονται την κρίση κορωνοιού για να ικανοποιήσουν τα ρατσιστικά ένστικτά τους θα βρουν απέναντι τους κάθε νομοταγή και δημοκρατικό κάτοικο της χώρας. Η αρχή της ισότητας, των μη διακρίσεων, της προστασίας της ατομικότητας και των προσωπικών δεδομένων προστατεύονται συνταγματικά, ευρωπαϊκά αλλά και μέσα από διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες.

Η πρωτοφανής πρόσφατη ανάδειξη-δημοσιοποίηση όχι μόνο της «γεωγραφικής προέλευσης» κρουσμάτων αλλά και της «εργασιακής»  ή θα πρέπει να γίνει απαιτητή καθολικά για κάθε κρούσμα της επικράτειας ή να σταματήσει να γίνεται διακριτικά και ρατσιστικά τόσο ως προς τα πληρώματα πλοίων άλλων χωρών όσο και ως προς τους βιομηχανικούς εργάτες των ναυπηγείων μας.

Ας μείνουμε όλοι λοιπόν ενωμένοι ως κοινωνία, μακριά από τέτοιες πρακτικές και διακρίσεις και απορρίπτοντας την προσβολή της ατομικότητας και ισότητας από όπου και αν αυτή προέρχεται.

.

Σχετικα αρθρα

Η GAP κλείνει καταστήματα και ζητά μείωση ενοικίων στα ανοιχτά

admin

Τουρκία: Οι νεκροί του κορονοϊού ξεπέρασαν τους 1.000 και ο υπουργός Υγείας “παίζει” με τα στατιστικά

admin

HΠΑ: Ενίσχυση ύψους $25 δισ. στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες

admin

Οι συνεργασίες Naval Group με ελληνικές εταιρείες για τις φρεγάτες Belh@rra

admin

Attica Group: Τη διανομή €0,05/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

Παπουτσάνης: Διευκρινίσεις για την εξέλιξη του κύκλου εργασιών α’ εξαμήνου

admin

Αυξημένα έσοδα και κέρδη για ΟΛΠ το α’ εξάμηνο

admin

Εσπασε η Mytilineos την πρωτοκαθεδρία ΔΕΠΑ στις εισαγωγές LNG

admin

Αυστρία: Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός “αναπαραγωγής” του κορονοϊού στη χώρα,

admin

Να μειωθεί ο ΦΠΑ στο ελληνικό κρασί ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου

admin

Αδ. Γεωργιάδης: Μοντέλου Σύρου για το Ναυπηγείο της Ελευσίνας

admin

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός απαιτεί χρόνο, σχέδιο, επενδύσεις και συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα

admin

ΕΛΠΕ: Ρότα κερδοφορίας από τα νέα ναυτιλιακά καύσιμα

admin

Πόλεμος τιτάνων: Facebook και Microsoft κατά Apple

admin

Όμιλος FF Group: Πέντε νέα καταστήματα Collective και Collective Sport

admin

Μέτρα από την Aegean για τον κορωνοϊό

admin

ΟΛΘ: Κέρδη €7,8 εκ. το πρώτο εξάμηνο 2020

admin

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Πτολεμαϊδα εξετάζει η ΔΕΗ

admin