Image default
Επιχειρήσεις

«Ξεκλειδώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες» 

Συνεχίζονται οι συζητήσεις του κύκλου διαδικτυακών εκδηλώσεων με τον τίτλο «Ξεκλειδώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες» που διοργανώνει το Δίκτυο Καινοτομίας (Innovation Network) της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ)  σε συνεργασία με το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece.

Στις online συζητήσεις στελέχη εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι για τεχνολογικά θέματα συναντούν ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επιχειρηματίες, ανταλλάσσοντας ιδέες, για καινοτομικά προγράμματα που υλοποιούν ή μπορούν να πραγματοποιήσουν. Επίσης παρουσιάζονται ορθές πρακτικές που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ, κα Ράνια Αικατερινάρη, σχολιάζοντας την συνέχιση  του κύκλου εκδηλώσεων, δήλωσε:

«Η αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού στις εταιρείες του δημόσιου τομέα  αναδεικνύεται και από το ενδιαφέρον που προκάλεσαν οι συζητήσεις του Δικτύου Καινοτομίας της ΕΕΣΥΠ.  Σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum Greece, δημιουργούμε μια σημαντική ευκαιρία ενημέρωσης και διεύρυνσης γνώσεων και εμπειριών καθώς  φέρνουμε σε επαφή μερικούς από τους πλέον σημαντικούς ανθρώπους της ψηφιακής τεχνολογίας της διεθνούς αγοράς με στελέχη εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ξεκλειδώνοντας  τις δυνατότητες που αποκτούμε με την εξοικείωσή μας στην τεχνολογία.»

Οι επόμενες συζητήσεις είναι:

§  Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, ώρα 17:00. Το μέλλον της κυκλοφορίας στις αστικές συγκοινωνίες: Διεθνείς εμπειρίες και πιλοτικά προγράμματα στην Αθήνα.

Ομιλητές Κωνσταντίνος Αντωνίου, καθηγητής TUM, Νίκος Αθανασόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος ΟΑΣΑ. Συντονίζει ο Γιάννης Γκόλιας καθηγητής ΕΜΠ.

§  Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, ώρα 17:00. Μέθοδοι και επιλογές ώστε τα μεγάλα δεδομένα (big data) να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα στους μεγάλους κρατικούς οργανισμούς, με βάση την διεθνή εμπειρία και προγράμματα που υλοποιούνται στην Αθήνα.

Ομιλητές  Λουσίλ Κέλλις, Steer και Ντόρα Βαρβαρίγου πρόεδρος ΕΥΔΑΠ, καθηγήτρια ΕΜΠ. Συντονίζει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου,  Αντιπρόεδρος MITEF Greece.

§  Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, ώρα 17:00. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι οργανισμοί κατά τον ψηφιακό μετασχηματισμό διαδικασιών και υπηρεσιών, σχετικά με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

Ομιλητές  Χριστίνα Ντόλαν Inside Chains, Κωνσταντίνος Κεσεντές πρόεδρος ΓΑΙΟΣΕ.  Συντονίζει ο Αλέξανδρος Πατεράκης αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ.

§  Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, ώρα 17:00. Χρηματοδότηση καινοτομιών προκειμένου οι κρατικές επιχειρήσεις να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν.

Ομιλητές Άγγελος Αδμίτης, καθηγητής ΕΜΠ. Μάρκος Βερέμης, εταίρος Pig Pi. Ευάγγελος Καρκαλέτσης, διευθυντής Ινστιτούτου πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Δημόκριτος. Δημήτρης Πλεξουσάκης Διευθυντής ICS FORTH, Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κατερίνα Πραματάρη, εταίρος UniFund. Συντονίζει ο Στέφανος Γιουρέλης αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΣΥΠ.

Σχετικα αρθρα

Αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική προσπάθεια στο Χ.Α.

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: Εκλογή τριών νέων μελών στο ΔΣ

admin

Uber: Αφού έδιωξε 3.700 εργαζόμενους μέσω Zoom απολύει ξανά χιλιάδες

admin

Στους 57.474 οι νεκροί στον πλανήτη – Τα κρούσματα κορονοϊού έφτασαν τα 1.082.470

admin

ΕΕΣΥΠ: Παράταση της προκήρυξης για τη μελέτη απολιγνιτοποίησης και μετασχηματισμού των λιγνιτικών περιοχών

admin

Οι αγοραπωλησίες των ευρωπαϊκών συλλογικών επενδύσεων τον Ιούνιο του 2020

admin

Μινωικές: Στη γραμμή Χανιά – Πειραιάς το Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Μέρισμα 0,17 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2019

admin

Υψηλή ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα βλέπει η TUI

admin

Οι ηγέτες της G7 θα συνεδριάσουν την Πέμπτη

admin

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στην Ε.Ε. για την εμπλοκή των Kινέζων στο 5G

admin

Οι προτάσεις της ΕΕΝΕ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού

admin

ΕΤΕ: Πουλά «κόκκινα» ναυτιλιακά δάνεια

admin

Η Ρουμανία συνδράμει με γιατρούς την Ιταλία στη μάχη κατά του κορονοϊού

admin

ΔΕΗ: Για Σεπτέμβριο μετατίθεται το μεγάλο πακέτο τιτλοποίησης χρεών

admin

Νήσοι Φόκλαντ: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

admin

ΣΙΔΜΑ-Μπήτρος: Οι τράπεζες «σκανάρουν» την έκθεση της Grant Thornton

admin

Η EY, η SAP και η Qualtrics συνεργάζονται για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κορονοϊού

admin