Image default
BLOOMBERG

1fs: Wealth: Πρώην τραπεζίτης ίδρυσε μία πρωτοπόρο εταιρεία για πολύ ισχυρά «πορτοφόλια»

Ο Bobby Console-Verma δεν άφησε την πανδημία να επιβραδύνει τα επιχειρηματικά του σχέδια.

Ο πρώην τραπεζίτης και διαχειριστής κεφαλαίων δημιούργησε την 1fs: Wealth, μια εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Λονδίνο, που έχει στόχο να βοηθά τα γραφεία διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας αλλά και τους πολύ πλούσιους ανθρώπους να διαχειριστούν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ο Console-Verma, 54 ετών, έχει προσλάβει πέντε στελέχη στην εταιρεία του από τον Μάρτιο και δημιούργησε ένα συμβούλιο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Σκοπεύει να προσλάβει περισσότερα άτομα, καθώς η εταιρεία αρχίζει τώρα να αναλαμβάνει τους πρώτους πελάτες της.

«Είναι ακόμα δυνατό να οικοδομήσουμε με επιτυχία μια επιχείρηση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο Console-Verma, ο οποίος δεν έχει ακόμη συναντήσει από κοντά αρκετούς από τους νέους υπαλλήλους του. «Το να μην μας αποδιοργανώνει τίποτα, όπως η μετακίνηση στο γραφείο, σήμαινε ότι είμαστε εξαιρετικά παραγωγικοί».

Τα γραφεία διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας, οι οντότητες που διαχειρίζονται χρήματα για τους πλούσιους, έχουν πολλαπλασιαστεί αυτόν τον αιώνα. Υπάρχουν περισσότερα από 10.000 από αυτά παγκοσμίως, τουλάχιστον τα μισά από τα οποία, ξεκίνησαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τη εταιρεία EY, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Eric Schmidt της Alphabet Inc., του Βρετανού εφευρέτη James Dyson και του κληρονόμου των media, James Murdoch.

O Console-Verma βρήκε την ιδέα για το τελευταίο του εγχείρημα πέρυσι, ενώ στο παρελθόν υπήρξε συν-ιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης Tower Gate Capital, με έδρα το Λονδίνο, η οποία πουλήθηκε έναντι άγνωστου τιμήματος, το 2016. Εργάστηκε επίσης στην Nomura Holdings Inc. και στην Credit Suisse Group AG.

Το 1fs: Wealth επιτρέπει στα γραφεία διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας και στα εύπορα άτομα να αναλύουν τις δημόσιες και ιδιωτικές τους επενδύσεις σε μια ψηφιακή πλατφόρμα και επίσης να αποθηκεύουν έγγραφα για τα χαρτοφυλάκια τους. Ο Console-Verma, που είναι διευθύνων σύμβουλος, προσπαθεί να συγκεντρώσει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια από χρηματοδοτήσεις, για να βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και μια έκδοση του λογισμικού της που βασίζεται σε κινητές συσκευές.

Όσοι έχουν συνεργασία με οικογενειακά γραφεία, συνήθως «έχουν συσσωρεύσει πολλούς διαφορετικούς τύπους φυσικών περιουσιακών στοιχείων, από ακίνητα έως έργα τέχνης, κοσμήματα, αυτοκίνητα, ιδιωτικά τζετ, σκάφη και ούτω καθεξής», δήλωσε ο Vahe Vartanian, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Global Family Office Community. «Είναι εύκολο να χάσεις την επαφή με όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, με το να γνωρίζεις σε ποιο μέρος του κόσμους βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη στιγμή, καθώς και με τα σχετικά έγγραφα, όπως πράξεις, ασφαλιστικά έγγραφα, αποδείξεις και αποτιμήσεις».

Οι ΗΠΑ είναι η πιο ανεπτυγμένη αγορά για γραφεία διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας, με την πλειοψηφία από αυτά να έχει ιδρυθεί πριν από μια δεκαετία και πλέον, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Agreus Group. Περίπου το 6% των οικογενειακών γραφείων της χώρας έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 5 δισ. δολαρίων, ενώ περίπου το ένα τρίτο ελέγχει 500 εκατομμύρια δολάρια ή λιγότερο, σύμφωνα με την έκθεση.

Σχετικα αρθρα

Πόσο μειώθηκαν οι δαπάνες των νοικοκυριών στην Ευρώπη στην πρώτη φάση της πανδημίας (χάρτης)

admin

Η αεροπορική εταιρεία που βγήκε κερδισμένη εν μέσω πανδημίας

admin

Πώς οι μεγιστάνες της τεχνολογίας έχασαν 44 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Warren Buffett: Γιατί ο μεγαλοεπενδυτής έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην αμφιλεγόμενη αγορά φυσικού αερίου

admin

Ξεχάστε το Χονγκ Κονγκ! Αυτός είναι ο νέος φορολογικός παράδεισος για τις εταιρείες

admin

Estee Lauder: Οι αλλαγές και οι νέες κινήσεις της εταιρείας με φόντο την κριτική περί ρατσισμού

admin

Τι τραβά προς τα κάτω τα διεθνή χρηματιστήρια

admin

Sotheby’s: Το πλαστικό στέμμα του ράπερ Notorious B.I.G. μπορεί να πουληθεί μέχρι και 300.000 δολάρια

admin

Lloyd’s: Οι αποζημιώσεις λόγω του κορονοϊού μπορεί να ανέλθουν στα 6,5 δισ. δολάρια

admin

Ο όμιλος Louis Vuitton αποσύρεται από το super deal των 16 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Tiffany

admin

Bloomberg: Η πείνα λόγω του Covid-19 θα σκοτώσει φέτος περισσότερο κόσμο από ό,τι ο ίδιος ο ιός

admin

Unilever: Διάθεση για εξαγορές και θετική έκπληξη από τις πωλήσεις

admin

Πετρέλαιο: Γιατί έβαλε ξανά πλώρη προς τα 40 δολάρια/βαρέλι

admin

TikTok: Πώς η Oracle άφησε πίσω τη Microsoft στη μάχη της διεκδίκησης – Όλο το παρασκήνιο

admin

Primark: Δυναμική ανάκαμψη μετά το άνοιγμα των καταστημάτων

admin

Κορυφαίες γκαλερί και διάσημοι καλλιτέχνες έλαβαν βοήθεια εκατομμυρίων λόγω πανδημίας

admin

Ο επιχειρηματίας που χαρίζει σε 50 υπαλλήλους του μετοχές αξίας 233 εκατ. δολαρίων

admin

Ξεκινά η δίκη για το σκάνδαλο FIFA – Ο ρόλος Έλληνα επιχειρηματία

admin