Image default
Επιχειρήσεις

Microsoft: Βοηθά 25 εκατομμύρια ανθρώπους να αποκτήσουν νέες ψηφιακές δεξιότητες

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα παγκόσμια πρωτοβουλία εκμάθησης δεξιοτήτων με στόχο να μεταδώσει περισσότερες ψηφιακές δεξιότητες σε 25 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως μέχρι το τέλος του έτους.

Η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση στην παγκόσμια οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία COVID-19. Η διευρυμένη πρόσβαση στις ψηφιακές δεξιότητες αποτελεί σημαντικό βήμα για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης, ειδικά για τους ανθρώπους που πλήττονται περισσότερο από τις απώλειες θέσεων εργασίας.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία περιγράφεται αναλυτικά στο επίσημο blog της Microsoft, περιλαμβάνει άμεσες ενέργειες, που υποστηρίζουν όσους θέλουν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να επιδιώξουν εργασία σε κάποιον τομέα υψηλής ζήτησης. Παράλληλα, αξιοποιούνται όλα τα τμήματα της εταιρείας, συνδυάζοντας υπάρχοντες και νέους πόρους από το LinkedIn, το GitHub αλλά και τη Microsoft. Στις ενέργειες περιλαμβάνονται:

  • Χρήση των δεδομένων για τον εντοπισμό των θέσεων εργασίας με τη μεγαλύτερη απήχηση καθώς και των απαιτούμενων δεξιοτήτων για την κάλυψή τους.
  • Δωρεάν πρόσβαση σε διαδρομές εκμάθησης και δωρεάν περιεχόμενο που υποστηρίζει τους ανθρώπους να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για αυτές τις θέσεις.
  • Χαμηλού κόστους πρόσβαση σε πιστοποιητικά και ελεύθερη πρόσβαση σε εργαλεία αναζήτησης εργασίας που βοηθούν τους ανθρώπους, που αναπτύσσουν αυτές τις δεξιότητες, να εντοπίσουν νέες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη τεχνολογική πρωτοβουλία που θα βασίζεται στα δεδομένα και στη ψηφιακή τεχνολογία. Αρχικά, αξιοποιεί δεδομένα για θέσεις εργασίας και δεξιότητες από το LinkedIn Economic Graph και στη συνέχεια παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε περιεχόμενο από το LinkedIn Learning, το Microsoft Learn και το GitHub Learning Lab, σε συνδυασμό με πιστοποιήσεις της Microsoft και εργαλεία αναζήτησης εργασίας στο LinkedIn. Αυτές οι δυνατότητες είναι προσβάσιμες στη σελίδα opportunity.linkedin.com και θα είναι ευρέως διαθέσιμες διαδικτυακά σε τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Επιπλέον, η Microsoft ενισχύει την προσπάθεια με 20 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις, για να βοηθήσει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς παγκοσμίως να υποστηρίξουν όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Το ένα τέταρτο του συνολικού ποσού, ή 5 εκατομμύρια δολάρια, θα δοθεί με τη μορφή επιχορηγήσεων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν έγχρωμες κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία δεσμεύεται επίσης να καταστήσει διαθέσιμα ισχυρότερα δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία – συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από το LinkedIn Economic Graph – σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν καλύτερα τις τοπικές οικονομικές τους ανάγκες.

Η Microsoft θα χρησιμοποιήσει τη φωνή της για να υποστηρίξει καινοτομίες στη δημόσια πολιτική που θα προωθήσουν τις απαιτούμενες ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων στη μεταβαλλόμενη οικονομία.

Επίσης, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μια νέα εφαρμογή εκμάθησης στο Microsoft Teams, σχεδιασμένη για να βοηθά τους εργοδότες να εξειδικεύουν και να εξελίσσουν τόσο τους νέους όσο και τους υφιστάμενους υπαλλήλους τους, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στη δουλειά και η οικονομία μεγεθύνεται.

«Η πανδημία COVID-19 δημιούργησε τόσο μια κρίση δημόσιας υγείας όσο και μια οικονομική κρίση, και καθώς ο κόσμος ανακάμπτει, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κανένας δεν θα μείνει πίσω», δήλωσε ο CEO της Microsoft, Satya Nadella. «Σήμερα, συγκεντρώνουμε πόρους από τη Microsoft συμπεριλαμβανομένων του LinkedIn και του GitHub, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μαθαίνουν και εφαρμόζουν νέες δεξιότητες – για να βοηθήσουμε 25 εκατομμύρια ανθρώπους που είναι αντιμέτωποι με την ανεργία λόγω της COVID-19, να προετοιμαστούν για τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος».

«Το μεγαλύτερο βάρος της τρέχουσας ύφεσης το σηκώνουν αυτοί που μπορούν να το αντέξουν λιγότερο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Microsoft Brad Smith. «Τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται για τους έγχρωμους, τις γυναίκες, τους νεότερους εργαζόμενους, τα άτομα με αναπηρία καθώς και τα άτομα με τη λιγότερη εκπαίδευση. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε την καλύτερη τεχνολογία με ισχυρές συνεργασίες με κυβερνήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να εξασφαλίσουν μια νέα δουλειά».

«Η δημιουργία ευκαιριών για κάθε μέλος του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού αποτελεί τον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας στο LinkedIn», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του LinkedIn, Ryan Roslansky. «Ως μέρος του οικοσυστήματος της Microsoft, έχουμε τη μοναδική ικανότητα να βοηθάμε όσους αναζητούν εργασία σε όλο τον κόσμο – ειδικά όσους επλήγησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19 – να αποκτήσουν τις δεξιότητες και να βρουν τις δουλειές που τους αξίζουν. Είμαστε περήφανοι που αξιοποιούμε τα κατάλληλα δεδομένα σχετικά με το ποιες θα είναι οι θέσεις εργασίας και οι δεξιότητες του μέλλοντος, για να δημιουργήσουμε τις σωστές διαδρομές μάθησης, βοηθώντας 25 εκατομμύρια άτομα που αναζητούν εργασία να εντοπίσουν τις επόμενες ευκαιρίες τους. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα στo opportunity.linkedin.com».

Σχετικα αρθρα

Νέο ομόλογο €300 εκατ. εξετάζει η Τιτάν

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Πρόστιμο στην Attica για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις που σταμάτησαν

admin

Η ηλεκτροκίνηση γίνεται mainstream – Δυναμικό «μπάσιμο» της BMW

admin

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την ΕΒΖ

admin

Papaki: Εκτόξευση έως 129% σε κατοχυρώσεις domain για e-shop

admin

Νέα υπηρεσία εγγραφής περιεχομένου από τη Wind Vision

admin

Η Γαλλία θα διαθέσει 4 δισ. ευρώ στην παραγωγή ”στρατηγικών” υγειονομικών προϊόντων

admin

Η μείωση της ζήτησης για σοκολάτα περικόπτει παγκοσμίως τη δραστηριότητα επεξεργασίας κακάο

admin

Όμιλος FF Group: Πέντε νέα καταστήματα Collective και Collective Sport

admin

Παπαστράτος: Αύξηση τζίρου και κερδών, ελέω IQOS

admin

Forthnet: Δέκατη τρίτη περίοδος άσκησης του Δικαιώματος Μετατροπής ομολογιών

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της Εβροφάρμα

admin

Folli Follie: Σε εκούσια εκκαθάριση η FF Group Sourcing Limited

admin

Βράβευση της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης στα Interiors Awards 2020

admin

ΑΚΤΩΡ: Με έκπτωση 56,61% μειοδότης στον διαγωνισμό για τη σύνδεση ΟΛΘ – Εγνατίας

admin

Ανοίγουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ (με μάσκες) στις 11 Μαΐου

admin

Alpha Bank: Ενημέρωση για τους λογαριασμούς όλων των τραπεζών μέσα από το e-Banking

admin

Τράπεζες: Πόσα καταστήματα έκλεισαν το 2019

admin