Image default
Επιχειρήσεις

Έπεσαν οι υπογραφές για τη Β’ φάση του Γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας

Υπογράφηκε χθες, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, η σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Γηπέδου Νέας Φιλαδέλφειας», του εμβληματικού για την ιστορική ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και για την περιοχή, γηπέδου, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας ΤΟΜΗ, θυγατρικής του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, με αρχικό προϋπολογισμό 16.129.032 Ευρώ, σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της Β΄ φάσης της κατασκευής του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγιά Σοφιά», που θα αποτελέσει την έδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Βασικό αντικείμενο του έργου αποτελεί η εκτέλεση των αρχιτεκτονικών εργασιών και τελειωμάτων και του αρχιτεκτονικού εξοπλισμού στο κοίλο του γηπέδου, εργασιών που αναδεικνύουν το σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών γήπεδο της ιστορικής έδρας της ομάδας.

Τη Β΄ φάση του έργου που ανέλαβε η ΤΟΜΗ συμπληρώνει η εγκατάσταση περισσότερων από 30.000 καθισμάτων του γηπέδου, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος για τους VIP θεατές. Το έργο περιλαμβάνει επίσης τις Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες ύδρευσης-αποχέτευσης, την τοποθέτηση όλων των ειδών υγιεινής, τις εργασίες κλιματισμού, πυρόσβεσης και ισχυρών ρευμάτων, καθώς και τις εργασίες υποδομών που αφορούν κυρίως σε εγκαταστάσεις και ειδικά συστήματα ασθενών ρευμάτων, απαραίτητων για τη λειτουργία του γηπέδου.

Το έργο της ΤΟΜΗ θα ολοκληρωθεί με τη διαρρύθμιση των δημοσιογραφικών θεωρείων, την πτυσσόμενη σήραγγα του γηπέδου, τη γνωστή «φυσούνα» εισόδου των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και με την εγκατάσταση εξειδικευμένου συστήματος ελέγχου φωτισμού του αγωνιστικού χώρου με φωτιστικά σώματα υψηλής απόδοσης που θα συμπληρώνουν την εμπειρία της παρακολούθησης των αγώνων στο πλαίσιο της φιλοσοφίας βιώσιμης ανάπτυξης και περιβαλλοντικής προστασίας που αντανακλά ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός  και η συνολική μελέτη για την κατασκευή του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγιά Σοφιά».

Η υπογραφή της σύμβασης φέρνει το νέο γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια πιο κοντά στην τελική του διαμόρφωση για την υποδοχή της ιστορικής ομάδας και τη λειτουργική του ένταξη στην καθημερινή ζωή της πόλης, αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή με ένα σύγχρονο τοπόσημο αθλητισμού και πολιτισμού.

Η ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., εταιρεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες με Εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης και εμπειρία άνω των 30 ετών σε έργα υποδομής. H ΤΟΜΗ δραστηριοποιείται σε οδικά και οικοδομικά έργα υποδομής, στην κατασκευή φραγμάτων, πλωτών κατασκευών από σκυρόδεμα, σε αναπλάσεις περιβάλλοντος χώρου και κτιρίων, σε έργα πρασίνου, σε υπηρεσίες ανάπτυξης ακινήτων και στη συντήρηση και λειτουργία συστημάτων και εγκαταστάσεων.

Σχετικα αρθρα

BNP Paribas: Ακυρώνει την καταβολή μερίσματος

admin

Praxia: Πιθανή παράταση για υποβολή προσφορών

admin

Air France: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλες τις πτήσεις

admin

Νίκας: Μερική αλλαγή στον τρόπο κατανομής των αντληθέντων κεφαλαίων

admin

Ο κορονοϊός «φρενάρει» και τις μεταφορές προς την Ευρώπη

admin

Οι επιχειρηματίες αρχίζουν να επενδύουν: Νίκας προς αύξηση κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ

admin

Βιοκαρπέτ: Αύξηση κύκλου εργασιών, καθαρών κερδών και EBITDA

admin

«Πάνω από τον πήχη» η Viohalco

admin

Στο κέντρο αποκατάστασης «Φιλοκτήτης» το πρώτο εργαστήριο Virtual Reality

admin

Κοντά σε deal Interamerican και Prime Insurance

admin

Χρηματιστήριο: Πέμπτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση

admin

Eurobank: Πάνω από 5% η έμμεση συμμετοχή της Capital Group

admin

Νέα αυτόματη ρύθμιση των οφειλών στη ΔΕΗ

admin

Παπάζογλου (ΕΥ Ελλάδος): Η Ελλάδα παραμένει ελκυστικός προορισμός στους ξένους επενδυτές

admin

Κορονοϊός: Περισσότερα από 59.000 τα θύματα παγκοσμίως

admin

Vidavo: «Πράσινο φως» από τη ΓΣ για αγορά έως 20.000 ιδίων μετοχών

admin

«Πράσινο φως» στην εξαγορά της Media Markt από τον όμιλο Olympia

admin

Κορονοϊός: 2 νέοι θάνατοι, 63 νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα

admin